3
השש זוכה לתמיכה מהבמה. צילום: יעקב סבן

מה שהיה אמור להיות מפגן  של העצמה לקהילה הגאה ובתמיכת העירייה, הפך לאירוע בעל טונים צורמים במיוחד. ראש העיר יונה יהב  הדהים את הקהל באומרו : "זאת העיר שלכם בדיוק כמו שזו העיר שלנו". הפעילה החברתית ד"ר יאלי השש הורדה מהבמה אחרי שפנתה בחריפות ליהב לגבי נושאים עירוניים שונים. "אם לא נוח ליהב לשמוע, שיבלע את הצפרדע. גם לי לא נוח לבלוע חלקיקים של זיהום אוויר", היא אומרת

התחושה בשבועות האחרונים הייתה כי השנה מצעד הגאווה יהיה מרגש, מרשים ומכבד במיוחד. לראשונה מאז שהחל בחיפה, דגלי הקהילה הצבעוניים נתלו בכל העיר, ראש העיר יונה יהב הכריז תמיכתו והזדהותו עם קיום המצעד וכולם חיכו לאירוע, אשר בסופו של דבר נשא טונים צורמים ותחושות כעס ועלבון.

בתום הצעדה ברחובות הכרמל הגיעו אלפי חברי הקהילה והמזדהים עימם לגן האם שם התקיימה עצרת שכללה נאומים של דוברים רלבנטים והופעה של הזמרת עדן בן זקן.

יהב עלה לבמה לשאת דברים, אולם כפי שמספר רוני, אחד הנוכחים באירוע, הם הצליחו להעליב ואף להרגיז רבים: "בסוף נאומו הוא אמר דברים שכביכול היו אמורים להיות בקטע friendly  ומקבל אבל היו אולי הדבר הכי מתנשא, הוא אמר ' תהינו, תחגגו, זו עיר שלכם כמו שזו העיר שלנו', אתה רציני?? זה כמעט כמו ברמה של להגיד 'גם ערבים הם בני אדם'. אני לא מבין איך הוא עדיין ראש עיר".

השיא היה בהמשך כשעלתה לבמה ד"ר יאלי השש, פמיניסטית הפעילה בארגון "אשה לאשה", שהחלה להקריא מדברים שכתבה בטורה האישי שהתפרסם אתמול (שישי) במקומון 'כלבו' החיפאי, אולם לא הספיקה לסיים אותם. זו הורדה מהבמה על ידי המאבטחים, שכן אנשי העירייה כנראה לא אהבו את העובדה שהיא הזכירה את זיהום האוויר, ארגון מי כרמל והבית בקרית חיים, השש  אמרה על הבמה ליהב, כי עליו לפרוש מכל תפקידיו בדירקטורים של האיגודים הציבוריים העוסקים בסביבה במפרץ חיפה בשל מה שהיא מכנה "שיתוף הפעולה" עם המפעלים.

בין השאר היא אמרה : "(יהב) הייתי רוצה שתחשוב על בעלי ההון ועל התאגידים המאיימים לחסל את חיפה, שנים אמרו לך שאם לא תיענה לתביעותיהם הכל פה ייהרס, אבל ההחלטות שאתה מקבל בעקבות תודעה כוזבת עולות לנו בבריאות…אני רוצה שתחשוב למשל על תאגיד המיים המתעמר בנו תושבי חיפה ובגלל שהשתכנעת כל כך שמה שהם עושים זה מה שצריך לקרות, תושבים המקבלים חשבונות פיקטיביים מתאגיד דורסני. תחשוב על הארנונה בחיפה מהיקרות ביותר בארץ שהיא אינה גזירת גורל".

לדברי ד"ר השש, כשהייתה לפני סיום נאומה קטעה אותה מנהלת אגף האירועים בעירייה, לא בגלל אילוצי זמן כפי שחשבה בתחילה אלא בגלל צנזורה. "התעקשתי לקרוא את הפסקה האחרונה שלי אבל הם כיבו את המיקרופונים ולא יכולתי להמשיך, אמרתי שאני מוכנה לרדת רק אחרי שאסיים להקריא, הקב"ט אמר לי שהוא קודם יקרא ורק אם יראה שזה בסדר יאשר לי לסיים את דבריי. זה לא מתפקידו של קצין ביטחון לאשר טקסט למצעד הגאווה, לא יכולים להחליט עבורי מה להגיד ומה לא".

– ואז פינו אותך בכוח.

"הם נורא לא רצו להגיע למצב פיזי של לפנות בכוח, מצד שני גם לא הצליחו להגיע למצב שיקבלו אישור לתת לי לדבר. לבמה עלו שתי חברותי, לילך בן דוד ונינה מזרחי ואחרי כעשרים דקות החליטו שהם הולכים על פינוי בכוח, פשוט גררו אותנו משם. לי זה לא כאב פיזית אבל לחברות שלי כן. מדהים שאירוע שהוא בסימן נשים העירייה בעצם הפעילה כוח כדי להשתיק אישה שעומדת על הבמה.

"המנחה הדראג קווין גלינה  כל כך כעסה ולא הסכימה להמשיך להנחות. האירוע יצא מצב מאד מסובך ומורכב גם עבור הקשת החיפאית כי זו עמותה של אנשים מקסימים שעשו המון להשיג את הדבר הזה והקשר עם העירייה חשוב להם, מצד שני קשה להם שהעירייה פתאום דורשת צנזורה. העירייה אמנם עוזרת לממן את המצעד אבל אין לה שום זכות לקבוע את התכנים שלו".

"הקהילה הגאה בחיפה היא באופן מסורתי קהילה פוליטית שהתפקיד שלה לא רק להשיג לעצמה זכויות ולהיות סקטוריאלית, אלא גם להתחבר למאבקים נוספים . לכן דיברתי גם כל זיהום האוויר, תאגיד מי כרמל והבית בקריית חיים. אנחנו רוצים לחיות בעיר טובה יותר, בסך הכל לשים אתגר ליונה יהב ולהראות לו שהוא יכול להיפרד מדפוסים ישנים".

ד"ר השש מגחכת נוכח העובדה שבעמוד הפייסבוק של העירייה פורסמה הודעה בה נאמר כי בעירייה מצרים על כך ש"הגברת שביקשו ממנה לרדת מהבמה לא הסכימה לרדת". "זהו חוסר הבנה מוחלט של המשמעות של מצעד הגאווה והתפקיד שלו, חוץ מזה שלקחו ממני את התואר ובמקום זה עשו ממני גברת, מישהי בלי שם שזה מקטין, כאילו הייתי אשה שנתקעה על הבמה"

– את יכולה להבין למה הם רצו שתרדי?

"כן, בסדר, הם אומנם מימנו את המצעד וזה לא נוח לשמוע ביקורת אבל חוסר נוחות היא לא תמיד סיבה לפעולה. בולעים את הצפרדע וממשיכים גם לי לא נוח לבלוע חלקיקים מזהמים בעיר או שתאגידי מים שולחים לי חשבונות פיקטיביות או לסבול מארנונה בין היקרות בארץ".

נכון לזמן כתיבת שורות אלו טרם התקבלה תגובת עיריית חיפה.

 

0

הגולן מתהדר החג הזה במקומות אוכל חדשים שוקקי חיים: פודטראקס באזורי טיול מרכזיים כמו מתחם פודטראקס חדש שנפתח בצומת יהודיה,  עגלות קפה במצפה מבוא חמה מול נופי הכינרת ועגלת אוכל ליד שביל הגולן בעין זיוון לצד מסעדות איכותיות וכשרות, המלאות גם הן במבקרים ופופ אפ של הפתעות קולינריות במיוחד לרגל החג.

הגולן נערך לקלוט את אלפי התיירים עם שפע של פעילויות תוכן בשעות היום והלילה: עם חפירה ארכיאולוגית, סיורים אור קוליים, פעילויות באתרי מורשת לצד טיולים מודרכים למשפחות להעשרת החוויה. 

כל המידע לתייר על מגוון אפשרויות הלינה, האוכל, האטרקציות והמלצות למסלולי טיול עצמאיים ומודרכים, מונגש באתר תיירות גולן לרווחת אלפי המטיילים. 

אורי קלנר, ראש המועצה האזורית גולן על שפע המבקרים בגולן בחול המועד: “אתמול ראינו איך חוזרים אל הגולן מטיילים מכל רחבי הארץ – ואיתם חזרה תחושת השגרה.החזרה הזו מסמלת הרבה יותר מתיירות. הנוכחות של עם ישראל כאן מחזקת את ההתיישבות, מעודדת את העסקים המקומיים, ומבטאת שותפות והערכה למחויבות של תושבי הגולן לאורך התקופה החולפת. אחרי שנה וחצי שבהן עמדנו בחזית – זה הזמן של עם ישראל לבוא, לטייל, לתמוך ולחזק את הגולן.”

0
  • חברת Norwegian Cruise Line (NCL) מחלוצות עולם הקרוזים הבינלאומיים, חגגה את חנוכת האונייה החדשה Norwegian Aqua בנמל מיאמי, וחשפה את תוכניותיה להרחיב ולחדש את האי הפרטי של החברה בבהאמה – Great Stirrup Cay. במסגרת השדרוג, שיושק ברבעון האחרון של 2025, תפתח באזור בריכה מחוממת רחבת ידיים, אזור משחקים מים לילדים, בר בתוך המים ועוד הפתעות רבות לכל המשפחה.

הטקס, בהתאם למסורת הימית המברכת את האונייה לפני הפלגת הבכורה שלה, התקיים בטרמינל LEED® Gold  של החברה בנמל מיאמי, בהשתתפות סנדק האונייה – השחקן אריק סטונסטריט (Modern Family) זוכה שני פרסי אמי. האורחים נהנו מהפתעות מרשימות ומהכרזות משמחות, ובראשן – התרחבות עתידית של הפעילויות באי Great Stirrup Cay .

בפתיחת הטקס זכו יותר מ-2,000 המשתתפים להצצה ראשונה להפקה החדשה מבית NCL – “Revolution: A Celebration of Prince” –  מופע תיאטרלי ראשון מסוגו המחווה לאמן פרינס. נשיא החברה, דיוויד ג’י הררה, עלה לבמה לאחר המופע וחשף את תוכניות ההרחבה של האי הפרטי, שנחשב לאחד מהיעדים הפופולריים ביותר בקרב אורחי החברה.

המתקנים החדשים שיתווספו באי כוללים בריכה מחוממת ענקית (כ-1,000 מ"ר), אזור משחקים מים צבעוני לילדים עם מזרקות מים ואלמנטים אינטראקטיביים, ובר "סווימ-אפ" למבוגרים המעוניינים להמשיך ליהנות מהחבילה הכוללת גם על החוף. בנוסף, יושלם מזח חדש שיאפשר עגינה של מספר אוניות במקביל, ובכניסה לאי ייבנה מרכז קבלת פנים מרהיב ושירות הסעה נוח ברחבי האי.

כחלק מהשדרוגים, יועתקו לאי חוויות פופולריות מהאוניות, ביניהן מועדון החוף היוקרתי Vibe למבוגרים בלבד, שיכלול בקתות פרטיות, פינות ישיבה משודרגות ועוד. גם פארק Horizon, אזור פעילות משפחתי שהושק לאחרונה באוניות Norwegian Bliss ו-Norwegian Breakaway, יגיע לאי ויכלול משחקי דשא ומרחבים לפעילות משותפת. אזור חדש לרגיעה בסגנון חופי הים הקריביים יוקם עם ערסלים מתנדנדים, חוויות בסגנון טיקי ועוד אטרקציות שייחשפו בהמשך.

הררה הדגיש כי אלה רק חלק מהחידושים הצפויים: "זהו רגע מיוחד עבורנו ב-NCL –  אנו חונכים אונייה חדשה ומרשימה – Norwegian Aqua – יחד עם סנדקה אריק סטונסטריט, ובמקביל מכריזים כי Great Stirrup Cay עומד להפוך לעוד יותר גדול, עם עוד מהכל – רוגע, חוויות למשפחות, והרבה יותר אפשרויות לחופשה מושלמת", אמר.

בהמשך נשאו דברים גם קפטן האונייה רוברט לונדברג, הפסטור פיט פרה שבירך את האונייה באופן רשמי, וסגן נשיא NCL לצפון אמריקה, ג’ון צ’רנסקי, שהזמין את סטונסטריט לבמה. "כמטייל נלהב ובעל תשוקה להרפתקאות, התרגשתי מהפיצ’רים המיוחדים של Norwegian Aqua – ובמיוחד מה- Aqua Slidecoaster –  שילוב ייחודי בין רכבת הרים ומגלשת מים עם מעלית מגנטית!" אמר סטונסטריט. "הכבוד לכהן כסנדק של האונייה הזו הוא עצום, ואני מחכה בקוצר רוח ליצור זיכרונות עם משפחתי – בדיוק כמו שהאורחים שלנו יעשו".

הטקס הסתיים בשבירת בקבוק השמפניה המסורתי על גוף האונייה – סמל למזל טוב ולהפלגות בטוחות.

לאחר הפלגת ההשקה, Norwegian Aqua תעבור לפורט קנברל, פלורידה, לעונה של הפלגות במזרח הקריביים שיימשכו עד אוגוסט 2025. האונייה תעגון בין היתר בפוארטו פלטה (הרפובליקה הדומיניקנית), סנט תומאס (איי הבתולה של ארה"ב), טורטולה (איי הבתולה הבריטיים), וכמובן – באי Great Stirrup Cay . מאוגוסט עד אוקטובר 2025, Norwegian Aqua תציע הפלגות של 5 ו-7 לילות לברמודה מניו יורק, ולאחר מכן תשוב למיאמי לעונה נוספת של הפלגות במזרח הקריביים בין אוקטובר 2025 לאפריל 2026.

נוסעים המתכננים את חופשתם הבאה על Norwegian Aqua או כל אוניית NCL אחרת יכולים ליהנות מהתוכנית החדשה “More At Sea™”, הכוללת חבילת הטבות מרשימה: בר פתוח ללא הגבלה עם מותגים מובילים כמו קאסמיגוס, גריי גוס ו-Woodford Reserve; ארוחות במסעדות שף; אינטרנט מהיר; ואשראי של 50 דולר לטיולים בכל נמל.

למידע נוסף על ההטבות, אוניות החברה והמסלולים בעולם: www.ncl.com
לתמונות וסרטונים מהשקת Norwegian Aqua – לחצו כאן.

על Great Stirrup Cay כיום

בשטח של 238 דונם עם שלושה חופים בתוליים, Great Stirrup Cay מציעה מרחב יוצא דופן לחוויית אורחים מחודשת באי הפרטי של NCL שבאיי הבהאמה. כיום האי כולל שישה ברים וטרקלינים; ארבע מסעדות כלולות (ללא תשלום נוסף) עם מקומות ישיבה או שירות מהיר; אטרקציות אהובות כמו אומגה (Zipline), פעילויות מים להשכרה; ו-21 בקתות חוף. לחוויה יוקרתית יותר, Silver Cove מציעה לגונה ימית פרטית עם גישה ישירה לחוף, 38 וילות יוקרה, בריכת אינפיניטי מול הים, ספא Mandara, בר Moët & Chandon ומסעדת Silver Cove. המתחם הפרטי פתוח לאורחים ששוכרים וילה או מזמינים טיפול בספא.

על Norwegian Aqua

Norwegian Aqua מגלמת את המחויבות של NCL להעניק לאורחיה יותר ממה שהם אוהבים בשייט – עם שירות ייחודי, חוויות חדשניות ועיצוב פורץ דרך. האונייה מגדילה בכ-10% את הגודל והקיבולת ביחס לאחיותיה Norwegian Prima ו-Norwegian Viva. היא באורך 322 מטרים , במשקל של 156,300 טון ועם קיבולת של 3,571 אורחים בתפוסה זוגית. גוף האונייה מעוטר ביצירת אמנות של האמנית Allison Hueman – האמנית הנשית הראשונה שעיצבה את גוף אונייה של NCL.

מלבד המראה הצבעוני והייחודי, Norwegian Aqua מציעה יותר שטח חיצוני וצוות העובדים הגדול ביותר מכל אונייה עכשווית חדשה.

בין האטרקציות הבולטות: רכבת הרים היברידית וראשונה מסוגה בעולם בשם Aqua Slidecoaster עם שתי מגלשות מגנטיות, Glow Court – מתחם ספורט דיגיטלי שהופך למועדון לילה בערבים, ו-Aqua Game Zone עם משחקי ארקייד קלאסיים וחוויות מציאות מדומה לכל המשפחה.

בנוסף, האונייה מציעה את אפשרויות הלינה המרווחות ביותר בצי, כולל סוויטות דופלקס תלת-חדריות ראשונות מסוגן ב-The Haven by Norwegian®.

לחובבי הבידור, Norwegian Aqua מציעה מופעים ייחודיים כמו "Revolution: A Celebration of Prince" – מופע תיאטרון קונצרט מרהיב שמוקדש ללהיטיו הגדולים של פרינס, וכן "Elements: The World Expanded" – גרסה מחודשת ומשודרגת של מופע הדגל של NCL שמשלב אקרובטיקה, קסמים ואפקטים ויזואליים עוצרי נשימה.

לפני המופעים, אפשר ליהנות מחוויית קולינריה חדשה עם מסעדת Sukhothai, המסעדה התאילנדית הראשונה של NCL, ומסעדת Planterie, מסעדה טבעונית-צמחונית חדשה כחלק מ-Indulge Food Hall.

על חברת Norwegian Cruise Line

Norwegian Cruise Line®  (NCL) פורצת דרך בתעשיית השייט הבינלאומית כבר 58 שנים. החברה שינתה את פני הענף כאשר הציעה לאורחיה חופש לבחור את חופשתם המושלמת – ללא זמני ארוחות או הופעות קבועים וללא קוד לבוש רשמי. כיום החברה מזמינה את לקוחותיה לחוות יותר בים – More at Sea™, עם יותר מהכל: יותר לראות, יותר לעשות, יותר ליהנות, ויותר תמורה לכספם.

חבילת More at Sea™ כוללת הטבות כמו בר פתוח ללא הגבלה, ארוחות במסעדות שף, אינטרנט מהיר, קרדיטים לטיולים ביעדים, כרטיסי טיסה חינם ואפילו הפלגה חינם לאורחים שלישיים ורביעיים בהפלגות נבחרות.

הצי של החברה מונה 20 אוניות עכשוויות שמפליגות לכ-350 יעדים מרהיבים ברחבי העולם, כולל האי הפרטי Great Stirrup Cay שבאיי הבהאמה ואתר הנופש Harvest Caye בבליז. החברה מציעה שירות יוצא דופן, מופעי בידור עטורי פרסים, מגוון קולינרי מרשים, וחדרי אירוח מגוונים – החל מחדרים ליחיד ועד The Haven by Norwegian®, אזור פרטי ומפואר באונייה.

למידע נוסף או להזמנת שייט: פנו לסוכן נסיעות, או בקרו באתר www.ncl.com.

לחדשות ועדכונים, בקרו ב-חדר החדשות של NCL ועקבו אחרי Norwegian Cruise Line בפייסבוק, אינסטגרם, טיקטוק ויוטיוב @NorwegianCruiseLine, ובטוויטר @CruiseNorwegian.

Norwegian Cruise Line היא חברת בת בבעלות מלאה של Norwegian Cruise Line Holdings Ltd.

לפרטים:

משרד יחסי הציבור שטרן אריאלי סער, 03-6122130 | ענת רובינשטיין, 053-3345001

0

חברת פוריה פיננסים היא חברת ייעוץ פיננסי שמציעה שירותים מקצועיים ומיוחדים, הממוקדים בהשגת תוצאות אופטימליות עבור לקוחותיה, תוך התמקדות בניהול חכם של נכסים פיננסיים, תכנון פנסיוני מותאם אישית, ושירותים פיננסיים נוספים. החברה נוסדה מתוך מטרה להציע פתרונות פיננסיים ברמה הגבוהה ביותר, תוך שימת דגש על יחסי אנוש ושירות אישי שמתאימים לצורכי כל לקוח ולקוח.

הייחודיות של פוריה פיננסים: הצוות המנוסה והמוכשר של פוריה פיננסים כולל מומחים בתחום הפנסיה, המיסוי וההשקעות, אשר מתמקדים ביצירת תכניות פיננסיות שמותאמות אישית לכל לקוח. החברה מציעה אפיקי השקעה ייחודיים, כולל השקעות אלטרנטיביות ומתקדמות, שנבחרו בקפידה תוך כדי ביצוע מבחני נאותות, מה שמבטיח רווחים יציבים בטווח הארוך.

שירותים מקצועיים:
תכנון פיננסי אישי: בניית אסטרטגיה פיננסית שמותאמת באופן מוחלט לצרכים האישיים של כל לקוח.
הטבות מס: סיוע במיצוי מקסימלי של הטבות מס עבור המשקיעים, תוך צמצום תשלומים מיותרים.
השקעות אלטרנטיביות: הצעת מוצרים פיננסיים ברמה גבוהה ובסיכון נמוך, שנבדקו לעומק והם זמינים רק למשקיעים כשירים.
תכנון פנסיוני: יצירת תיק פנסיוני מותאם אישית שיעניק ללקוחות שקט נפשי לקראת עתידם.

ההצלחה שלנו נמדדת בתוצאות: הצלחה פיננסית לא נמדדת רק בהכנסות, אלא גם בתכנון לטווח ארוך. פוריה פיננסים מציעה ללקוחותיה תחושת ביטחון כלכלי אמיתית, ומבינה כי כל החלטה פיננסית משפיעה על עתידם של הלקוחות. בפוריה פיננסים, כל לקוח מקבל שירות אישי, וליווי צמוד לאורך כל הדרך, כך שהתוצאות מדברות בעד עצמן.

אור פוריה – מייסד החברה, מתכנן פיננסי בינלאומי ובעל ניסיון עשיר בשוק ההון, יזם ומרצה מבוקש בתחומי הכלכלה. כל זאת מאפשר לו להעניק ללקוחות פתרונות פיננסיים ייחודיים, מתוך מיקוד בביצועים ובאסטרטגיות המובילות להצלחה כלכלית.
אם אתם מחפשים חברה מקצועית, אמינה ואחראית בתחום הפיננסים, פוריה פיננסים היא הבחירה הנכונה. הצטרפו ללקוחותינו המרוצים ותוכלו להרגיש את ההבדל!

למה לבחור בנו – פוריה פיננסים?

בפוריה פיננסים, אנחנו לא רק חברה פיננסית – אנחנו השותף שלך להצלחה כלכלית. אנו מבינים שההחלטות הפיננסיות שלך משפיעות על עתידך, ולכן אנחנו מציעים פתרונות מותאמים אישית כדי למקסם את הפוטנציאל הכלכלי שלך. הנה כמה סיבות למה כדאי לבחור בנו:

  1. מקצועיות וניסיון: הצוות שלנו מורכב מהמומחים המובילים בתחום הפיננסים, בעלי ניסיון עשיר ומעמיק בשוק ההון, תכנון פנסיוני, מיסוי והשקעות. כל חבר בצוות מביא איתו ידע מקצועי שמניע את לקוחותינו לעבר הצלחה פיננסית יציבה.

  2. שירות מותאם אישית: אנחנו לא מאמינים בפתרונות כלליים. כל לקוח מקבל יחס אישי והבנה מעמיקה של הצרכים והיעדים הפיננסיים שלו, כך שכל תכנית פיננסית שלנו מותאמת במיוחד עבורו.

  3. תוצאות מוכחות: הלקוחות שלנו נהנים מתוצאות חיוביות – בין אם מדובר בהשגת חיסכון גבוה יותר, ביצוע השקעות חכמות או תכנון פנסיוני שמבטיח להם עתיד כלכלי מבטיח. אנחנו כאן כדי להוביל אותך לשם.

  4. שקיפות ואחריות: אנו שומרים על שקיפות מלאה בכל שלב בתהליך, כך שתוכל להיות בטוח שאתה מקבל את ההחלטות הנכונות. אנו בונים את התכניות הפיננסיות שלך בהתבסס על עקרונות של אמינות ואחריות.

  5. פתרונות פיננסיים מתקדמים: אנחנו תמיד מחפשים את ההזדמנויות החדשות והמתקדמות ביותר בשוק, ומביאים אותם ללקוחותינו. בין אם מדובר בהשקעות אלטרנטיביות או ניהול סיכונים חכם, אנחנו כאן כדי להבטיח לך את התשואות הגבוהות ביותר עם מינימום סיכון.

  6. יחס אישי ומענה מקצועי: אנו מבינים את הצורך בייעוץ זמין, מהיר ומקצועי. בשעה שאתה זקוק להכוונה פיננסית, אנחנו כאן כדי להקשיב, להסביר ולהנחות אותך בכל צעד. שירות הלקוחות שלנו תמיד זמין לך לכל שאלה ובקשה.

בחר בנו ותהנה מתכנון פיננסי חכם, פתרונות מותאמים אישית, ושירות ברמה הגבוהה ביותר – פוריה פיננסים כאן בשביל

0

הבייבי-בום בישראל הגיע מוקדם מן הרגיל, ותחושת ההתחדשות מתכתבת עם אוירת חג החירות. עשרות אלפיי זוגות צעירים צפויים להפוך להורים במהלך חג הפסח, אליהם יצטרפו עוד ועוד זוגות, לצד השמחה וההתרגשות, הדבר מלווה בהמון הכנות; בניהם גם המון רכישות של מוצרים חדשים עבור התינוק החדש, כאשר אחד הפריטים החשובים ביותר, יהיה ככל הנראה העגלה והטיולון.

אז כיצד לבחור עגלה וטיולון לרך הנולד? הנה כל מה שחשוב לדעת

הגעתם לרגע בו את צריכה לבחור עגלה וטיולון לתינוק החדש שלך? הבחירה יכולה להיות מאתגרת, יש כל כך הרבה דגמים, פונקציות ומחירים. מותגים רבים שמציגים ייתרונות, שדרוגים טכנולוגים ורמות בטיחות שונות.  איך תדעי מה באמת מתאים לך ולתינוק? הנה כל מה שצריך לדעת על בחירת העגלה והטיולון המתאימים לגיל 0-2.

בטיחות ונוחות – הבסיס לכל בחירה אחד הדברים החשובים ביותר בבחירת עגלה או טיולון הוא נושא הבטיחות, זה מה שמעסיק את ההורים הצעירים יותר מכל. אנחנו מדברים על הרגעים שבהם התינוק שלך ישן, בוכה או אפילו נמצא בתוך העגלה בזמן שיצאתם לטיול ברחוב. לכן, העגלה או הטיולון חייבים להיות יציבים, בעלי ריפוד איכותי, תמיכה לגב ולראש של התינוק, מידות ומשקל נוחים, תנאים אידיאליים לטיסות עם הילוד, וגלגלים שמתאימים לסוגי הקרקע השונים.

במהלך גיל 0-2, התינוק שלך יבלה הרבה זמן בשכיבה על גבו, אז חשוב לוודא שהכיסא בעגלה או בטיולון תומך בצורה טובה. כדאי גם לבחור דגם שמאפשר כיוונון תנוחה לשכיבה מלאה,  כך שיתאים לשינה נוחה. לצד הנוחות של התינוק, חשובה גם הנוחות שלך, כי את לא באמת רוצה להתעכב על לוגיסטיקה במהלך היום העמוס גם כך.

כשהילד שלך בבית, את רוצה שיהיה לך קל להרים את העגלה ולטפל בה,  במיוחד אם את נמצאת הרבה בדרכים. לכן, חשוב לבדוק שהעגלה קלה לאחסון ולקיפול, ושהיא לא תופסת הרבה מקום בתא המטען של הרכב. ישנן עגלות שמתקפלות באופן קומפקטי, זהו יתרון משמעותי כשאתן נוסעות למקום חדש או כשהבית שלך קטן. שימו לב גם לעגלות שיש להן מנגנון קיפול נוח לשימוש ביד אחת. במיוחד כאשר את מחזיקה את התינוק ביד אחת, מנגנון קיפול ביד אחת יכול לחסוך לך הרבה זמן ומאמץ. בדיקה קלה ברחבי הרשת מציגה מגוון מותגים אשר נותנים מענה לקיפול ופתיחה קלים, אך העגלה והטיולון הנוחים ביותר בעלי ייתרונות העונים על הצרכים הללו הם של חברת JOOLZ https://joolz.co.il/  המציגות קולקציית עגלות וטיולונים, המתקפלים בלחיצה אחת, מאפשרים שדרוגים שמבטיחים שימוש ארוך טווח ללא פשרות, וכמובן, חופשה עם התינוק בראש שקט.

היום, יותר מתמיד, עגלות וטיולונים מציעים מגוון פונקציות מתקדמות שעושות את החיים הרבה יותר קלים. לא מדובר רק על עגלה שנוסעת בצורה חלקה, אלא על עגלה שכוללת כיסאות מתכווננים, גלגלים שמפחיתים את רעשי הדרך, ואפילו מערכות לסינון UV כדי להגן על התינוק מהשמש. בנוסף, כדאי לבדוק אם יש בעגלה מקום לאחסון – במיוחד אם את נוסעת הרבה. ישנן עגלות שמגיעות עם סלים למטה לשמירת פריטים חיוניים כמו חיתולים, בקבוק מים, צעצועים ועוד.

יכולת תמרון בסביבה מגוונת

אם את גרה בעיר או נוסעת הרבה במרכזים עירוניים, חשוב לבחור עגלה שיכולה לתמרן בקלות בין המדרכות, הפניות הצרות והמעברים בין מבנים. עגלות עם גלגלים כפולים בדרך כלל מציעות יותר יציבות, אך עגלות עם גלגלים גמישים יכולות לספק תמרון קל יותר – דבר שיכול להיות יתרון כשאת נאלצת לעבור ברחובות צרים או לעקוף מכשולים.

העגלות האורבניות המתאימות לעיר מציעות גם עיצובים קומפקטיים שמקל על השימוש בחללים צפופים, וזה בהחלט משהו שכדאי לשקול אם את גרה במקום שבו יש הרבה קניות, טיולים רגליים ותחבורה ציבורית.

האם כדאי להשקיע יותר?

לא תמיד יש צורך להוציא הרבה כסף על עגלה או טיולון. אם לא תשתמשי במלוא הפונקציות המתקדמות או לא נדרשת לך עגלה שהיא רב-תכליתית, ייתכן שיהיה לך מספיק עם דגם בסיסי ומחיר נוח יותר. מצד שני, אם את מתכננת להשתמש בעגלה כל יום, אולי שווה להשקיע במוצר איכותי שיכול לשרת אותך לאורך זמן.

העגלות היקרות יותר לעיתים קרובות מציעות פונקציות נוספות כמו ריפוד נשלף, כיסאות שמתכווננים לתנוחות שונות, ותוספות נוספות שיכולות להקל על השימוש בהן.

בחירת עגלה וטיולון היא לא משימה פשוטה, אך בסופו של דבר כדאי לקחת את הזמן ולבדוק איזה דגם הכי מתאים לצרכים שלך. חשוב לבחור עגלה שתהיה נוחה, בטוחה ותוכל לשרת אותך באופן יום-יומי. אל תשכחי לקחת בחשבון את סוג הדרך שבה את נוסעת, את הצרכים האישיים שלך ואת המחיר, כדי למצוא את הדגם שיעשה לך ולתינוק שלך את החיים הרבה יותר קלים ונעימים.

 

0

בשבוע שעבר, לאחר תקופה ארוכה של תכנונים, בנייה ומאמץ, החל תהליך מסירת המפתחות ל-21 מתוך 114 דיירים. במגדל השני והאחרון בפרויקט 'חלומות סביונים' בקריית ביאליק. הפרויקט, שהחל באוקטובר 2022, הגיע כעת לשלב הסופי לאחר שנים של עבודה והשקעה, ומסמן את סיום בניית אחד הפרויקטים הגדולים והמבוקשים באזור.

הצפון נמצא בתנופה, ולא רק בזכות עונת האביב שמביאה עמה את הצמיחה אחרי הגשם, אלא במובן העמוק והמשמעותי של המילה. בשנים האחרונות אנו עדים לשינויים משמעותיים באזור מפרץ חיפה, עם דגש על שיפור איכות הסביבה, פיתוח תחבורתי משמעותי, שדרוג הכבישים, כל אלו מבשרים על תחום הצפון כאחת מההזדמנויות המבטיחות ביותר בישראל בשנים הקרובות.

תחילת תהליך המסירה, שתוכננה במקור לאוגוסט 2025, הוקדמה לאפריל 2025 הודות למאמצי קבוצת בראל, שהצליחה להקדים את גמר העבודה בכמעט חצי שנה. זאת, למרות האתגרים שנוצרו בעקבות הלחימה, דבר שנחשב למאתגר במיוחד בענף הבנייה בישראל, שבו לרוב חברות יזמיות נאלצות לדחות את תאריך הגמר ולא להקדים אותו

הפרויקט הוא תוצאה של שיתוף פעולה ראשוני בין קבוצת בראל, אפריקה ישראל מגורים ושיכון ובינוי נדל"ן, והוא כולל שני מגדלים בני 24 קומות, שנבנו תוך הקפדה על סטנדרט גבוה של תכנון וביצוע. במתחם 228 דירות מגוונות, בהן דירות 3, 4 ו-5 חדרים, דירות גן, מיני פנטהאוזים ופנטהאוזים מרווחים, המציעים נוף פתוח אל חופי הים התיכון במערב ולהרי הצפון והגליל במזרח.

הפרויקט מציע לדיירים נגישות למרכזי קניות ובילוי חשובים באזור, כמו הקריון, קניון שער הצפון, מרכז ביג בקריית אתא, איקאה וייס פלאנט. בתחום החינוך, תושבי שכונת אפקה נהנים מ-12 גני ילדים, שני בתי ספר יסודיים, בית ספר על-יסודי ותיכון.

דורון אבקסיס, משנה למנכ"ל קבוצת בראל "פרויקט 'חלומות סביונים' הוא אבן דרך משמעותית עבור הקבוצה, והוא מסמל את שיתוף הפעולה הראשון שלנו עם אפריקה ישראל מגורים. אנו גאים לקחת חלק בפרויקט המשלב סטנדרט בנייה גבוה עם סביבת מגורים מתפתחת. חשוב לציין כי לאורך כל השנה, אזור הצפון הותקף במלחמת 'חרבות ברזל', אך לא אפשרנו לכך לעמוד בדרכנו. למרות אתגרי הביטחון, עמדנו בזמנים והצלחנו לסיים את העבודות ברמה גבוהה, תוך שמירה על תוצרים מדהימים בעבודת גמר.

רונית אשד לוי, מנכ״לית אפריקה ישראל מגורים:״אנו גאים להמשיך ולהוביל את בניית המגדלים ושיקום הצפון. למרות האתגרים המורכבים שהמלחמה הציבה בפנינו, המשכנו בעבודות הבנייה במלוא המרץ, מתוך הבנה עמוקה של חשיבות הפרויקט לאזור כולו.  פרויקט 'חלומות סביונים' בקריית ביאליק מהווה עבורנו לא רק סמל של התחדשות אלא גם משימה לאומית ומחויבות אמיתית לספק מענה דיור איכותי ומתקדם בדיוק בתקופה ובמקום שבהם הוא נדרש יותר מתמיד.״

0

לקראת פסח 2025, פררו, אחת מחברות המזון המתוק הארוז הגדולות בעולם, גאה להציג פינוק חגיגי חדש וכשר לפסח – קינדר מיני אגס אגוזי לוז (182 גרם).


כמו בכל שנה, בירה מלכה משיקה מהדורה מיוחדת לרגל יום העצמאות, בשיתוף פעולה עם אמן ישראלי מקורי, חלוץ בתחומו ופורץ דרך. השנה, המהדורה מוקדשת ל"שרוליק" – הדמות האיקונית שיצר הקריקטוריסט דוש (קריאל גרדוש). דמותו של "שרוליק" מייצגת את הצבר הישראלי, האופטימי והנחוש, שהפכה לאחד הסמלים המזוהים ביותר עם מדינת ישראל.

המותג הבינלאומי פומפדור מציע לקראת פסח 2025 סדרה מגוונת ורחבה של  12 חליטות ותה בטעמים שונים, כשרים לפסח,המגיעים בטעמים ייחודיים שמתאימים לכל אורח בחג, מתוכם 10 חליטות ללא קפאין: קמומיל, ג'ינג'ר לימונית, נענע, ג'ינג'ר כורכום, שומר, ורד הבר היביסקוס, ג'ינג'ר דבש, פירות יער, ניו יורק צ'אי.

מותג הטונה האיטלקי, המוביל בעולם 'ריו מרה' משיק לראשונה לרגל פסח 2025: טונה כשל"פ בשמן זית בשני טעמים: טונה בשמן זית עם צ'ילי וטונה בשמן זית לימון ופלפל וסדרת אינסלטיסימה כשל"פ בשני טעמים: אינסלטיסימה טונה עם ירקות בנוסח מקסיקני ואינסלטיסימה טונה עם ירקות גינה –

park and wooden table

על מנת להגן על עור הפנים החשוף בצורה המיטבית, פיתחו במעבדות המחקר של ד"ר פישר מגוון תכשירי הגנה לפנים, לסוגי עור וקהלים שונים שיתאימו לכל תיק, ביניהם; אולטרסול ULTRA LIGHT תחליב קליל במיוחד לפנים במרקם פלואידי המתאים לשימוש יומיומי, קליל ונוח לשימוש, נספג במהירות, משאיר מראה מט, מעניק לחות ל-24 שעות ואידיאלי כבסיס לאיפור. מגיע בכמה גרסאות לסוגי עור שונים (לכל סוגי העור, לעור מעורב עד שמן לעור רגיש), אולטרסול FREE ג'ל לפנים- מותאם במיוחד לבעלי עור רגיש, 0% תוספת שמנים (Oil-Free), ללא בושם, צבע מלאכותי, ופרבנים, אולטרסול KIDS סטיק לפנים- הגנה גבוהה ורחבה מהשמש 50+SPF המותאמת במיוחד לעורם של ילדים באפליקציה נוחה לשימוש, אולטרסול BABYNATURAL  קרם פנים- המותאם במיוחד לעורו העדין של התינוק ומכיל 100% מסנני קרינה מינרליים.

 

טליה עובדיה, משיקה את מותג טיפוח השיער המקצועי שלה –CRINIEREהמותג החדש מציע סדרת מוצרים שפותחו במיוחד עבור שיער ישראלי, ומבוססים על נוסחה ייחודית שתואמת את הצרכים המיוחדים של השיער המקומי.הסדרה כוללת את המוצרים הבאים: -Heat Protector מגן חום מועשר בחומצה הילאורונית המעניק הגנה מנזקי חום ומזג האוויר לאורך היום, The Shampoo-שמפו לחיזוק ושיקום אינטנסיבי. פורמולה חדשנית מעניקה לשיער טיפול היקפי הכולל ספיחת לחות מירבית ו- The Maskמסכה מרוכזת במיוחד לחיזוק והזנת השיער. פורמולה חדשנית המעניקה לשיער טיפול אינטנסיבי היקפי

 

מותג היופי ג'ייד מציג את  ICON COCO VANILLEממכר. נוצץ. חושני ניחוח מפתה המעורר זיכרונות ורגעי אושר מחופשה בחופים בתוליים שטופי שמש, חוויות בלתי נשכחות מזריחה ועד שקיעה. הבושם נפתח בתווים טרופיים חושניים של קוקוס ואפרסק. תווי הלב מורכבים מחלב קוקוס קרמי עם שילוב פרחוני משכר של הליוטרופ, סחלב ושושנת העמקים היוצרים תחושה מרעננת וממכרת uתווי הבסיס הם מיזוג אינטימי של מאסק, וניל, פרלין ואלגום המוסיפים לניחוח עומק ועמידות.

מותג הטיפוח הבינלאומי GARNIER משיק לראשונה: ספריי הגנה מהשמש לשימוש מעל האיפור , ללא מגע וללא לכלוך עם הגנה מקסימלית מפני נזקי השמש +50SPF, למראה עור קורן וזוהר בגימור שקוף

רשת APRIL גאה להשיק בבלעדיות בישראל את מותג בישום הבוטיק Rose et Marius. המותג הצרפתי, שנוסד בשנת 2012 על ידי מגאלי פלורקין-בונארד בהשראת זיכרונות ילדותה בפרובאנס לצד סבתה רוז, הפך לסמל של יוקרה ואיכות בעולם הבישום העכשווי. Rose et Marius מציע שני קווי מוצרים: קו Body הכולל בשמים בנפח 100 מ"ל המכילים ריכוז גבוה במיוחד של תמציות (18%-15%) – מהגבוהים בעולם הבישום. הבשמים מיוצרים בעבודת יד בצרפת ומשלבים רכיבים נדירים ואיכותיים כמו יסמין ממצרים, פצ'ולי מאינדונזיה, ורדים מפרובאנס ופולי וניל ממדגסקר. קו Home המציג דיפיוזרים חדשניים, המבוססים על בלנד ייחודי של שמנים ללא אלכוהול. הדיפיוזרים מצוידים במקלות מיוחדים בעלי עמידות גבוהה לאורך זמן, המאפשרים פיזור מבוקר וממושך של הניחוח.

מותג הטיפוח ליראק פריז משיק סדרה חדשה לטיפול באקנה : פרוטוקול אנטי-אקנה המביאה חוויית טיפוח עוצמתית ומשלבת רכיבים פעילים טהורים וטבעיים, שנבחרו בקפידה בזכות השפעתם המהירה והמוכחת. הסדרה מציעה פרוטוקול טיפולי מלא, ופתרון מקיף לפגמים בעור ומשלבת פתרון מיידי לטיפול מהיר בפצעים לצד פתרון לטווח ארוך לשיפור מתמשך במראה העור.הסדרה מתבססת על רכיבים ממקור טבעי, ללא בישום ותוספות מלאכותיות, ומבטיחה איכות טיפול גבוהה במיוחד. מתאימה לכל סוגי העור עם נטייה לפצעונים, ברק וצלקות.

המותג הבינלאומי Weleda Baby  (וולדה בייבי) משיק לראשונה משחות שיניים עם פלואוריד ובכך מציע פורמולות עדינות במיוחד המכילות רכיבים צמחיים ואורגניים בשילוב פלואוריד לבחירה טבעית ובריאה להיגיינת הפה של פעוטות וילדים. 

פסח בפתח ואיתו מגיעות השקות חדשות ומרגשות מבית "משחקי יצירה", שמבטיחות להפוך את החג למשפחתי ומהנה יותר מתמיד ובינהם: פאנפלורה סטייל – ערכת עיצוב תכשיטים ערכת יצירת תכשיטים אופנתיים מחרוזים צבעוניים איתם ניתן ליצור דגמים ושילוביים ייחודיים, ולהתאים צבעים ועיצובים לכל לוק. בערכה 40 חרוזים מיוחדים, 7 צ'ארמס ותליונים ועוד.

בנוסף משיקה קבוצת משחקי יצירה סדרת ערכות פליימוביל לרגל חגיגות 50 שנה למותג הנמכר ביותר בעולם, עם הוצאות מחודשות של להיטים קלאסיים של המותג.בין הערכות: גן חיות עירוני גדול – לרגל יום השנה, אנו מציגים כעת את גן החיות בעיר הגדולה במהדורה חדשה ומרגשת. במהלך ביקורכם בגן החיות, תוכלו לצפות בחיות מקומיות ואקזוטיות מקרוב. הגיע זמן האכלה, ושומר גן החיות מספק הזנה ומים מתוקים לג'ירפות. בינתיים, הפינגווינים במתחם הסמוך גולשים בשמחה במגלשת הקרח אל המים. ערכת משחקים מעוצבת באהבה לחובבי חיות צעירות. עם אלמנטי המתחם הכלולים, ניתן לארגן את בתי הגידול של בעלי החיים בצורה גמישה.כל המוצרים ניתנים לרכישה בחנויות הצעצועים והמשחקים המובחרות ובאתרי סחר מובילים.

לסדרה האהובה של הג'ל הכחול- עם שמן האורנים הטבעי, מצטרף מוצר חדש המשלב את היתרונות של עוצמת הג'ל הכחול! מטליות לחות לניקוי כללי  אשר מנקות בקלות וביעילות ומתאימות למגוון משטחים: פלסטיקה, פורמייקה, שיש, אלומיניום, קרמיקה ועוד. המטליות הלחות של סנו עם שמן אורנים – איכותיות וייחודיות, צבען כחול והן מותירות ניחוח של שמן אורנים טבעי.

לקראת הקיץ, Philips מציגה את Philips Oneblade 360 מדגם QP2834/20 – מכשיר גילוח חדשני היברידי המאפשר גילוח, קיצוץ ועיצוב כל אורך של שיער בפנים וגם בגוף. מכשיר הגילוח Oneblade 360 הינו עמיד למים לחלוטין כך שקל לשטוף אותו, מיועד לשימוש יבש או רטוב, עם או בלי קצף לבחירת המשתמש ובעל ידית ארגונומית. המכשיר כולל ראש סכינים הניתן לשימוש דו כיווני, כלפי מעלה או מטה ומבצע 200 פעולות חיתוך לשנייה. המכשיר הינו הפתרון הטוב והקל ביותר לגילוח וקיצוץ השיער, גם במקומות המאתגרים ביותר להגיע אליהם בגוף. מכשיר ה-Oneblade 360 לא מגלח קרוב לעור כמו סכין מסורתית כך שהעור לא מגורה וניתן לגלח גם נגד כיוון הצמיחה על מנת להסיר גם שיער ארוך. הוא מעצב את קצוות הזקן עם להב דו-כיווני לקבלת שדה ראייה מקסימלי ומותאם גם לאזורים רגישים.

0

בחוף חפר מוצגת בימים אלו תערוכת צילומים מרגשת בה אנשי הקהילה המקומית נכנסו לדמותם והתאפרו בהשראתם של 32 גיבורי המלחמה שלהם  – בניהם הפסיכולוגית שיצרה מסמך מכונן לעבודה עם נפגעי טראומה ושכול, הסבתא האיראנית שמאכילה מאות חיילים, אשת החינוך הדרוזית פורצת הדרך ששכלה את בנה החייל וסיפור אחד נשכח על שוטר בדואי ממוצא שוויצרי שהציל עשרות ממשתתפי הנובה.

איתן אלחדז ברק

במרחב הפתוח של גלריית הרחוב בלב כפר ויתקין, מוצגת בימים אלה תערוכת צילומים מעוררת השראה בשם "שנה של גיבורים". התערוכה, פרי יוזמה קהילתית מרגשת, מציגה 32 פורטרטים של תושבי קהילת חוף חפר, אשר בחרו להנציח 32 גיבורים וגיבורות ישראלים שפעלו בשנה האחרונה. כל אחד מהגיבורים שנבחרו מייצג נדבך אחר בפסיפס הישראלי, וביחד הם יוצרים תמונה רחבה ומרגשת של גבורה ואנושיות.

הבחירות האישיות של כל משתתף בתערוכה חושפות את הדרך בה הם תפסו את מושג הגבורה בשנה האחרונה: "התערוכה מחברת בין אנשים, ערכים ואירועים היסטוריים, ויוצרת חיבור מרגש לסיפורים שמאחורי הקלעים. לא רק שהתושבים בחרו את הגיבורים, אלא הם גם השקיעו מאמץ עצום להתאפר, להתלבש ואף לחיות לרגע בנעליהם של הגיבורים הנערצים עליהם. כך נוצר חיבור אישי ועמוק, שמעצים את החוויה עבור הצופים" מספרת האוצרת, נעמי גורדון חן.

דוגמה מרגשת לכך היא גיתית עמיחי רז, שבחרה בד"ר לילא עבאס כדמות מופת. "הכרתי את לילא בנסיבות טרגיות," היא משתפת, "אך למרות הכאב האישי, היא הקרינה עוצמה אדירה. האופן שבו היא התמודדה עם אובדן בנה, תוך המשך תמיכה בקהילה, ריגש אותי עמוקות."

מימין: גיתית עמיחי רז והגיבורה שלה – ד"ר לילא עבאס (ברקע התמונה שלה)

 

לילא עבאס: מנהיגה בקהילה, אם שכולה ואשת חינוך פורצת דרך

כשהאדמה רעדה מתחת לרגלינו בשבעה באוקטובר, נחשף הצד היפה והחזק של החברה הישראלית. אחד הסיפורים המרגשים שנולדו מתוך התופת הוא סיפורה של ד"ר לילא עבאס, מנהלת תיכון בפקיעין, אישה שאיבדה את בנה, רס"ן ג'מאל עבאס ז"ל, בקרבות בעזה.

לילא, אם לשלושה, משתפת אותנו בגבורתם של בנה ומשפחתה כולה, משפחה של לוחמים. "ג'מאל גדל בבית של לוחמים", מספרת לילא, "הוא כל כך אהב את הצבא. כשהיה בן 6, הוא ביקש מסבו רובה במתנה ליום הולדתו. כשהיה בן 8, בזמן מלחמת לבנון השנייה, ביקש ממני מדים במידה שלו, הוסיף את דרגות אלוף המשנה של ענאן אביו וביחד עם אחיו יצא 'להילחם' ולדאוג לאוכל לחיילים שעברו במקום. הוא היה מחובר מאוד לאנשים, וראינו זאת בהלווייתו, כאשר אנשים רבים מכל רחבי הארץ באו לנחם".

ביום השבעה באוקטובר, ג'מאל לא היסס. "הוא ידע את גודל השעה ופעל ללא היסוס", משתפת לילא. "הוא היה גיבור עוד בחייו". ב-30 באוקטובר, ג'מאל חזר הביתה לערב אחד לפני שנכנס לעזה. "הוא תיאר לנו את הזוועות שראה, והבטיח שיחזיר את כל החיילים בריאים ושלמים. כששמעתי אותו מדבר, ידעתי שהוא לא יחזור".

ב-18 בנובמבר, ג'מאל נפל בהיתקלות בעזה. "הוא שמע בקריאות המצוקה של פלוגה אחרת, ורץ לחלץ את הפצועים", מספרת לילא, "הוא תמיד היה ראשון, תמיד מוכן להקריב את עצמו למען אחרים. לפי עדות מפקדיו הוא היה חוד החנית של הלוחמים ולא הסכים שמישהו יהיה לפניו. הוא דאג להם והמשפט שנהג לומר לחייליו היה: 'אני תמיד אהיה הראשון כך שאם מישהו ייפגע זה אני ולא אתם'. 'אין מלחמה יותר מוצדקת מזו כרגע, ואני אעשה הכול על מנת להחזיר את הילדים בריאים ושלמים אליכם', כך נהג לומר להורים השכולים".

מותו של ג'מאל הותיר חלל עצום, אך לילא מצאה את הכוח להמשיך. היא לקחה את הכאב והפכה אותו לעשייה, ודאגה לקהילה שלה לסדנאות חוסן, החל מתלמידי בית הספר ועד למשפחות. בנוסף, היא אימצה את היחידה של בנה השני, גדעון, וגייסה את התלמידים והקהילה לתרום ציוד ואוכל ליחידות בצפון. "היא מנהיגה בעדה הדרוזית, מובילה נושאים של שוויון מגדרי, אהבת הארץ ונאמנות", מספרת גיתית עמיחי רז שבחרה בה להשתתף בתערוכה. "היא אישה מעוררת השראה, סמל של עוצמה ותקווה".

לפני כ-5 שנים הובילה ד"ר לילא עבאס את התיכון שהיא מנהלת בתשע השנים האחרונות למקום הראשון במדינה בשיעור הזכאים לתעודת בגרות עם נתון מדהים של 98.7 אחוז זכאות. בנוסף, ללילא חשוב להדגיש את המעורבות בין התלמידים הדרוזים ליהודים. "כולנו עם אחד", היא אומרת. "כשקיבלתי את התפקיד הזה, לפני תשע שנים, כתבו שאישה לא יכולה להיות המנהלת. בוקר אחד אפילו ירו על הבית שלנו. אבל שום דבר לא מפחיד אותי בדרכי הנחושה".

הדמויות שהונצחו בתערוכה מייצגים קשת רחבה של אנשים שצירוף הנסיבות הטרגי הפך אותם לגיבורי העת הזאת: התצפיתניות, החיילים שלחמו בעוז, החטופים ובני משפחותיהם, הלוחמות שגילו אומץ לב, אנשי הטיפול והחוסן ועוד רבים וטובים.

ראש המועצה האזורית עמק חפר, גלית שאול, מדגישה את חשיבות המיזם: "התערוכה הזו היא עדות לעוצמה של הקהילה שלנו. היא מדגישה את כוחם של הסיפורים האישיים, ואת היכולת להתחזק ולהתעצם בזכות דמויות מופת. אני מאמינה שהיא תיתן לכולנו כוח להמשיך הלאה."

מימין : מיכל שגב והגיבורה שלה – צ'יקי

הצבא צועד על קיבתו – סיפורה של הסבתא שמאכילה מאות חיילים 

"כשמבקשים למצוא את האור גם בתוך החושך העמוק ביותר, לעיתים מגלים אותו בדמויות פשוטות, מלאות חמלה ונתינה. כך מתארת מיכל שגב את הגיבורה שלה, צ'יקי אלגהנאיין (85) : "בצ'יקי חיפשתי אישה שמבשלת, כי אני אוהבת אוכל ואני מאמינה בכוחו של המטבח לחבר בין אנשים. כשחיפשתי באינטרנט, נתקלתי בה – אישה שמקדישה את עצמה לחלוקת ארוחות מאוזנות, טריות וכשרות למפונים מאזורי הלחימה ולחיילים. מאות ארוחות יוצאות מדי יום מביתה." מיכל מספרת בהתרגשות כי צ'יקי הפכה למעשה למטבח חירום נייד, עבור מאות הזקוקים לחום ותמיכה. "היא מהווה תזכורת חזקה," מוסיפה מיכל, "לאופן שבו אדם אחד, עם רצון פשוט לעזור, יכול להשפיע בצורה כה משמעותית."

מירה'לה זקין והצילום בו היא מגלמת את השוטר רמו סלמאן שהציל רבים במסיבת הנובה
ערב הפתיחה
מימין : שרון לפידות הרוש שמגלמת (בתמונה הגדולה) של הגיבור שלה : די ג'יי דרוויש הלוא הוא דיויד אברהמוב שאיבד את בנו לאור במסיבת הנובה

השוטר הבדואי שגילה תושייה ואומץ לב 

בתוך הכאוס הנורא והבלתי נתפס של אירועי השבעה באוקטובר, צמחו סיפורי גבורה רבים, לעיתים של אנשים שלא ביקשו להיות גיבורים, אלא נקלעו לסיטואציה ופעלו באומץ לב נדיר. אחד הסיפורים המרגשים והבלתי מוכרים יחסית, הוא סיפורו של רמו סלמאן אלהוזייל, שוטר שהציל מאות מבלים בפסטיבל "נובה".

מירה'לה זקין, תושבת האזור, מספרת על היכרותה עם רמו: "שלושה חודשים לאחר פרוץ המלחמה, יצאתי לנחם משפחות שכולות של בדואים ושל חטופים. בסוף הגענו למאהל בדואי, והוזמנו לאכול שם. שם פגשתי את רמו ואת מנהל בית ספר. רמו סיפר את סיפור חייו, שריגש אותי מאוד. לאחר מכן, שאלתי אם אוכל להזמין אותו להרצות אצלנו, והוא שמח מאוד. הפסיכולוגית אמרה שככל שידבר יותר, כן ייטב. ואז עלה פרויקט האמנות הזה, ורציתי לעשות גיבור פחות מוכר. השיחה התחילה בכלל עם הוריו, כדי ללמוד על מקורותיהם. מסתבר שסבא רבא של רמו היה שייח' השייחים במדינת ישראל."

ורמו עצמו מתאר את השתלשלות האירועים הטראגית, שרשרת החלטות מקרית שהפכה אותו לגיבור בעל כורחו: "בכלל לא הייתי אמור להיות שם. לקראת סוף המשמרת יום קודם לכן הציעו לי להחליף מישהי והסכמתי. בשעה 04:30 יצאתי מהבית, לקחתי נשק ו-2 מחסניות, אבל הייתה לי הרגשה מאוד מוזרה. החלטתי באותו רגע לקחת מחסנית שלישית".

כאשר הגיע לפסטיבל, התמונה השלווה התנפצה באלימות מחרידה: "רק אמרתי בוקר טוב ואז באותו רגע היה מטח ירי כבד בכמויות, כזה שלא ראיתי בחיים – מה שהיה לי מוזר זה שלא שמעתי אזעקות". באותם רגעים של אי ודאות ופחד, החליט יחד עם שוטרים נוספים שהיו במקום להורות לאנשים לעזוב את המסיבה ולברוח.

המצב הידרדר במהירות. היו פצועים בשטח, והשוטרים, וביניהם רמו, רצו אל מוקד האש, על אף שהיקף האירוע טרם היה ברור להם. מאוחר יותר התברר שהם ניצבו מול מספר עצום של מחבלים.

רמו נחשף לרגעים של אימה, כולל ירי רקטות וצלפים, ואז החליט לתפוס מחסה בשדה סמוך. לאחר מכן, רמו השתמש ברכב שהיה זמין במקום כדי לבצע מבצע חילוץ נרחב של מבלים, והעביר אותם לאזור בטוח. הוא גילה תושייה ואומץ לב, כשחזר שוב ושוב לאזור המסוכן כדי להציל כמה שיותר אנשים, תוך מסירת מידע על המתרחש.

יוזמת התערוכה ליקא אייל מספרת כיצד נולדה: "המציאות אליה נקלענו חדדה אצלי את המחשבה, כי אנו עם של גיבורי על. רעיון התערוכה נולד  מהמציאות  אותה אנו חווים ודווקא במצבים קשים כמו אלו, אני מאמינה שכוחינו באחדותינו ובקהילה חזקה".

פרופ' (מימין) מירב רוט ונעה גרינבוים
גלריית הרחוב לזכרה של אופיר חן ז"ל

פרופ' מירב רוט: מגדלור של תקווה בצל הטראומה הלאומית

האירועים הבלתי נתפסים של ה-7 באוקטובר הציבו את החברה הישראלית בפני מבחן קשה מנשוא. אך דווקא בשעות האפלות ביותר, צמחו מנהיגים ופורצי דרך, שהובילו את הדרך אל ההתמודדות והריפוי.  הפסיכואנליטיקאית וחקרת התרבות, פרופ' מירב רוט, הייתה בדיוק כזו: דמות מפתח ובעלת השפעה משמעותית, שפעלה בנחישות יוצאת דופן כדי להעניק תמיכה וסיוע לנפגעים ולמטפלים."בסערה הגדולה ביותר שידענו, פרופ' רוט הייתה עבורי ועבור מטפלים רבים אחרים, מגדלור של איתנות ותבונת הלב, של הליכה בדרך החמלה והקבלה". מתארת נעה גרינבוים, עובדת סוציאלית, מטפלת ומנחה קבוצות מגבעת שפירא. שבחרה בפרופ' רוט כגיבורה של התקופה

ברגעים שלאחר האסון, כשעוד ניסו לעכל את גודל האובדן, פרופ' רוט לא היססה. ב-8 באוקטובר, יום אחד בלבד לאחר האירועים הקשים, היא מתארת בראיון קצר עמה כיצד יזמה שיחת זום עם חברה בדרום. במהלך השיחה הזו, היא העלתה מסמך שהתגבש בהמשך ל"10 קווים מנחים לטיפול בנפגעי 7 באוקטובר". מסמך זה, כך נכתב, הפך למראה כיוון עבור קהילת המטפלים, מעין מדריך או מצפן שהתווה את הדרך להתמודדות עם גל הטראומה ששטף את המדינה.

פרופ' רוט לא עצרה שם. במקביל לעבודתה על הקווים המנחים, היא הייתה בין היוזמים והמקימים של ( First Line Med) FML, "הארגון האזרחי לטיפול בנפגעי 7 באוקטובר, במשפחות הנרצחים, החטופים ופדויי השבי". הארגון, שהוקם מתוך הבנה עמוקה של הצורך בתמיכה ארוכת טווח, מספק טיפול בחינם למשך שלוש שנים לאוכלוסייה האזרחית כולה שנפגעה מהאירועים. זהו פרויקט שאפתני, שמבקש לתת מענה לא רק לנפגעים הישירים, אלא גם למעגלים השני והשלישי – של המשפחות (סבים, סבתות, דודים, אחיינים ובני דודים) המיזם הוכתר כפרויקט מוביל בקטגוריית סיוע פסיכואנליטי במצבי חירום ומשבר מטעם הארגון הפסיכואנליטי הבינלאומי

היקף הפעולה של פרופ' רוט היה עצום, ונייר העמדה שיצרה זכה להכרה ולתפוצה רחבה. הוא הפך לגורם מרכזי בקהילת המטפלים, ובמיוחד בהתמודדות עם שכול טראומטי – אחד האתגרים הקשים ביותר שניצבו בפני המדינה. היכולת שלה לתרגם חשיבה מקצועית מורכבת לכדי פעולה מיידית ופרקטית הייתה חיונית במיוחד לאור המצב המורכב שיצר המשבר, בו אנשים הפכו לפליטים בארצם וחוו אובדן, חוסר ודאות וטראומה רבת-פנים. למיזם פורץ הדרך התגייסו 450 פסיכואנליטיקאים מהבכירים בישראל. רוט הייתה שותפה בנוסף להקמת המערך הטיפולי של קהילת קיבוץ בארי ומייעצת למטה משפחות החטופים.

כדי להבין מהיכן פרופ' רוט שאבה את היכולת ואת הרעיונות שנולדו יש מאין, יש להכיר גם את הרקע האישי שלה. מלבד הפרט הביוגרפי שהיא אחותו של יו"ר האופוזיציה וראש הממשלה לשעבר – יאיר לפיד כדור פרופ' רוט היא דור שני לשואה, נושאת מטען היסטורי כבד, שהעניק לה כנראה רגישות והבנה עמוקה יותר של מצבי טראומה המוניים. בנוסף, היא אחות שכולה בעצמה (מיכל לפיד דורבן ז"ל שנהרגה בתאונת דרכים) ובעלת ניסיון רב שנים בעבודה עם שכול טראומטי, הקמת מרפאות פסיכותרפיה לטיפול באוכלוסיות מוחלשות ונפגעי טראומה . שילוב זה בין ידע מקצועי מקיף לניסיון אישי רב שנים הפך אותה לדמות מובילה בתחום (על כך זכתה בשנה שעברה בפרס 'סיגורני' היוקרתי שמעניק הכרה בינלאומית ומענק כספי משמעותי למחקר פורץ דרך בטראומה)

 

האוצרת : נעמי גורדון חן בערב הפתיחה

לקום מתוך השכול

במאמר שפרסמה פרופ' רוט בעיתון 'הארץ' בנוב' 23, היא כותבת בין היתר: " כמעט כל מי שאנחנו, אנשי בריאות הנפש, פוגשים מאז 7 באוקטובר, חש באשמה. אשמת ניצולים מקשה על ההחלמה מאובדן. בעבודתי עם הורים שכולים אני אומרת להם תמיד במפגש הראשון: "הסכנה הגדולה ביותר היא האשמה. היא עלולה להקשות עליכם לבחור בחיים… אשמת הניצול משאירה את המתים בחושך. הרגעים האחרונים מזוויעים, אך הם אינם מייצגים את חייהם.." פרופ' רוט מסיימת את המאמר בקריאה לשינוי תודעתי: "חובת הניצולים שלנו אמורה להתעקש על היפוכו. נדבוק בערכים האנושיים, הרוחניים, המוסריים הגבוהים ביותר שנוכל".

כתיבתה של רוט הזכירה לי רבים וטובים שבחרו לתעל את היגון 'וחובת הזיכרון' לטובת עשייה קהילתית. תערוכת 'שנה של גיבורים' מוצבת בגלריית הרחוב שהוקמה לזכרה של אופיר חן שנהרגה בתאונת דרכים בעת טיול בדרום אמריקה בשנת 2011. אמה של אופיר היא נעמי גורדון חן, אוצרת התערוכה הנוכחית שאובדן בתה שהייתה אמנית רב תחומית חולל אצלה מהפך: היא עזבה משרת ניהול מבטיחה, למדה אומנות בקהילה והפכה את מורשתה של בתה למפעל חיים: "כמה מרגש לפתוח שוב תערוכה בגלריית רחוב לזכרה של אופיר חן, ביתי, שבמותה השאירה לנו את החיבור החזק בין אמנות לקהילה. התערוכה היא שיאו של מיזם קהילתי שנולד מתוך רצון ליצור מרחב בו נוכל להתחבר לעתיד משותף וטוב יותר. מתוך רצון לספר בדרך מיוחדת את הסיפורים של האנשים שעמדו מול פני הטרור והרוע. להראות את הרוח ואת החוסן מעוררי ההשראה של החברה הישראלית על כל גווניה".

 

התערוכה "שנה של גיבורים".

מוצגת בגלריית רחוב ע"ש אופיר חן, משעול גנים  כפר ויתקין. עד – 27.5.25

 

 

 

 

0

קבוצת הכדורגל עירוני טבריה קיימה את אירוע הרמת הכוסית המסורתי לקראת חג הפסח במלון נוף גינוסר, המאמץ את הקבוצה.

במהלך האירוע, נשא אמיר ירון, מנכ"ל המלון, דברי ברכה לקראת סדרת המשחקים המכרעת העומדת בפני הקבוצה בשבועות הקרובים.

ירון הביע את תמיכתו המלאה בשחקנים ובצוות המקצועי. בעלי הקבוצה אריה קלמנזון, העניק לאמיר ירון תעודת הוקרה מרגשת לו ולצוות המלון על התמיכה ואימוץ הקבוצה.לאחר הברכות, נהנו אנשי הקבוצה מארוחה חגיגית שהוכנה על ידי שף המלון, מוריס הנדלר. האורחים זכו לחוויה קולינרית מרשימה כאשר ברקע נשקף הנוף המרהיב של הכנרת. פסח שמח.

צילום : עודד חסין , צלם עירוני טבריה.

0

פלוס שיווק והפצה – המומחים בשירותי משלוחים, חבילות ודואר, עם מעל עשור של ניסיון!

במהלך השנים האחרונות, שירותי משלוחים הפכו להיות חלק בלתי נפרד מהיומיום שלנו. בין אם מדובר במשלוחים לעסקים, חבילות אישיות או דואר רגיל, הצורך בשירות אמין, מהיר ומקצועי הפך להיות צורך בסיסי בכל תחום. זהו המקום שבו פלוס שיווק והפצה נכנסים לתמונה. עם ניסיון של מעל 10 שנים בתחום הלוגיסטיקה, פלוס שיווק והפצה הפכה לאחת החברות המובילות בשוק המשלוחים, בזכות שירות איכותי, מהיר ונגיש, שמותאם אישית לכל לקוח.

מעל עשור של ניסיון ואמינות

העסק נוסד מתוך רצון לספק שירותי משלוחים איכותיים, מקצועיים ואמינים, והצוות שלנו הצליח למצב את פלוס שיווק והפצה כמותג שמזוהה עם איכות ושירות בלתי מתפשר. עם ניסיון של למעלה מעשור, אנחנו יודעים בדיוק איך להתמודד עם כל אתגר לוגיסטי. כל משלוח, לא משנה אם מדובר בחבילה קטנה או במשאיות גדולות, מקבל את תשומת הלב הראויה, תוך שמירה על דיוק בזמנים ואיכות בשירות.

שירותים מותאמים אישית לצרכים שלכם

אנו מבינים שכל לקוח הוא עולם ומלואו, ולכן אנו מציעים מגוון רחב של שירותים המתאימים לכל צורך. בין אם אתם צריכים לשלוח חבילות קטנות, דואר רשום או משלוחים בכמויות גדולות, פלוס שיווק והפצה כאן בשבילכם. שירותי המשלוחים שלנו כוללים:

  • משלוחים אישיים ועסקיים

  • שליחויות במהירות גבוהה

  • שירותי דואר רשום

  • פתרונות לוגיסטיים מותאמים אישית

כל אחד מהשירותים שלנו נבנה בהתאמה אישית לצרכים שלכם, כך שהמשלוחים שלכם יגיעו ליעד בצורה היעילה והמהירה ביותר.

צי רכבים מהמתקדמים ביותר

כחלק מהתחייבותנו לשירות מצוין, אנו פועלים עם צי משאיות ורכבים המתקדמים ביותר בשוק, המאפשרים לנו להציע מגוון רחב של פתרונות משלוחים לכל צורך – בין אם מדובר בהובלת משאות כבדים או שליחויות אישיות. כל רכבי המשלוחים שלנו מצוידים במערכות טכנולוגיות מתקדמות, שמבטיחות שהמשלוח שלכם יגיע בזמן, ובתנאים הטובים ביותר.

שירות אמין ומיידי

אחד היתרונות המרכזיים שלנו הוא היכולת לספק שירותים מהירים, גם בשעות לחץ ובזמני שיא. הצוות שלנו מאומן להתמודד עם מצבים משתנים ולהגיב במהירות, כך שתמיד תוכלו לסמוך עלינו שתהיה לכם גישה לשירות איכותי, גם כשיש צורך במשלוח דחוף. אנחנו מבינים את הצורך בהעברת חבילות באופן מהיר ובזמן, ולכן תמיד נשאף לבצע את המשלוחים בזמן הקצר ביותר האפשרי, מבלי לפגוע באיכות השירות.

למה לבחור בנו?

ההצלחה שלנו לא נמדדת רק בכמות המשלוחים שאנחנו מבצעים, אלא בשביעות רצונם של לקוחותינו, שחוזרים אלינו שוב ושוב. הנה כמה סיבות למה לבחור בפלוס שיווק והפצה:

  • אמינות מעל לכל: אנחנו יודעים כמה חשוב שהחבילה שלכם תגיע בזמן ובמצב מושלם. אנו מבצעים כל משלוח עם מחויבות מלאה לכל פרט, עם שירות המהיר ביותר.

  • ניסיון רב שנים: יותר מ-10 שנים בתחום המשלוחים וההפצה, עם מאות לקוחות מרוצים שעוברים איתנו דרך ארוכה.

  • שירות מותאם אישית: אנו מציעים פתרונות לוגיסטיים שמותאמים בדיוק לצרכים שלכם, בכל גודל ובכל סדר גודל.

  • מענה מהיר וזמין: צוות שירות הלקוחות שלנו זמין תמיד כדי לתת מענה לכל שאלה או בקשה.

  • צי רכבים חדיש ומתקדם: אנחנו לא משאירים מקום לפשרות. רכבי המשלוחים שלנו מצוידים בטכנולוגיה מתקדמת, מה שמאפשר לנו לעקוב אחרי כל משלוח ולהבטיח שהוא יגיע ליעדו בזמן.

פלוס שיווק והפצה – הבחירה המושלמת עבורכם

אם אתם מחפשים שירותי משלוחים אמינים ומקצועיים עם צוות מסור, צי רכבים חדיש וניסיון של יותר מ-10 שנים, פלוס שיווק והפצה הוא המקום בשבילכם. הצוות שלנו עומד לשירותכם, ויודע כיצד לבצע את המשלוחים שלכם ביעילות ובזמן.

התקשרו אלינו עוד היום ונשמח לעזור לכם לבצע את המשלוחים שלכם בצורה המהירה והאמינה ביותר. אנחנו תמיד כאן בשבילכם, עם שירות אישי ומקצועי.

צור קשר: טלפון: ⁦+972 53-555-5665⁩
אתם יכולים לסמוך עלינו – פלוס שיווק והפצה, שירות המשלוחים של המאה ה-21!

תפריט נגישות