עובדי המפעל, שזקוק לאמוניה לתפעולו השוטף – ממש לא מצטרפים לשמחה של רבים על ההחלטה לרוקן את מיכל האמוניה ב-1 לאפריל . המשמעות מבחינתם היא 1,000 עובדים מפוטרים. בליל ראשון הם תלו מאות שלטי מחאה בכל רחבי הארץ . "אנחנו נאבקים על החיים שלנו" אומר אמיל לוגאסי בן ה-62
"אם יסגרו את המפעלים זו תהיה פגיעה אנושה ב-1000 עובדים ובלמעלה מ-3000 משפחות שיאבדו את מקור הפרנסה שלהן. באופן אישי אני יודע שאם מפטרים אותי מחר בבוקר, אין לי לאן ללכת. מי ייקח אותי, בן 62 לעבודה חדשה עכשיו? אני שכל החיים שלי עבדתי, אצטרך לקום בבוקר ולחתום אבטלה? אני לא יכול אפילו לדמיין מצב כזה" , אלו דבריו של אמיל לוגאסי, בן 62 נשוי + 4 וסב ל 7 נכדים. הוא תושב קרית אתא ועובד בחיפה כימיקלים כבר 35 שנים והוא ממש לא מצטרף לקולות השמחה והסיפור של הנאבקים בנושא זיהום האוויר בחיפה, ששמחו על ההחלטה ההיסטורית של בית המשפט שהורה על ריקון מיכל האמוניה במפרץ עד ה-1 לאפריל.
"אנחנו יודעים שיש פתרונות על השולחן, פתרונות שניתן ליישם אותם. אנחנו רק מבקשים שיאפשרו לנו להמשיך לעבוד ולהתפרנס בכבוד. אנחנו מבקשים משר האוצר ומהממשלה ומכל הגורמים שיכולים להביא לפתרון, לשבת יומם וליל ולמצוא פתרון. "
במהלך הלילה שבין ראשון לשני תלו עובדי חיפה כימיקלים בכל רחבי הארץ, מאות שלטים עם הכיתוב: "כחלון= אבטלה" ו -"כחלון תתחיל לדאוג לכולנו". השלטים נתלו בסמוך למשרדי הממשלה בירושלים, בצמתים מרכזיות ברחבי הארץ, באזור הדרום וחיפה ועוד. העובדים דורשים משר האוצר ומהממשלה, למצוא פיתרון שימנע את סגירת המפעלים ואת פיטוריהם של אלפי עובדים.
כאמור, עפ"י החלטת בית המשפט מיכל האמוניה במפרץ חיפה ירוקן בתאריך 1/4. כפי שנמסר מדוברות המפעל, בלי אמוניה מפעלי חיפה כימיקלים בחיפה ובדרום לא יכולים להתקיים. בעלי החברה הודיעו בשבוע שעבר שאם לא ימצא פיתרון חלופי לאמוניה, הם יאלצו לסגור את המפעלים ולפטר את כל 1000 העובדים בחיפה כימיקלים בחיפה ובדרום. חוץ מהעובדים הישירים של חיפה כימיקלים הרי שישנם ספקים שמתפרנסים במעגל השני והשלישי מפעילות המפעלים ולכן סגירתם מאיימת בפועל על פרנסתם של למעלה מ 2000 משפחות.
מעטים שיודעים שלחיפה כימיקלים יש מפעל בדרום. המפעל בדרום מעסיק כ 700עובדים בצפון כ – 600 עובדים . כולם תושבי הדרום: דימונה, ערד, ירוחם, באר שבע וכל האזור.
הפתרון שעומד כרגע על הפרק הוא בניית מפעל לייצור אמוניה, שיבנה בדרום ויספק את האמוניה הנדרשת לתעשייה בישראל ובכלל זה לחיפה כימיקלים. סביב הקמת המפעל ישנה עדיין מחלוקת כספית בין המדינה לבין הבעלים של חיפה כימיקלים שמקים את המפעל. הקמת מפעל האמוניה תארך בערך 3 שנים. וכרגע המאמצים צריכים להתמקד בשאלה מה עושים בשלוש השנים הללו: איך מספקים אמוניה באופן שיאפשר את המשך קיומם של המפעלים? ככל שלא ימצא פתרון לשלב הביניים הזה של שלוש השנים, הרי שכאילו לא נעשה דבר שכן המפעלים יסגרו והעובדים יפוטרו.
"סוגיית האמוניה והקמפיין הציבורי שליווה את כולנו בחודשים האחרונים, הצליחו להשאיר את סוגיית העובדים מחוץ לאור הזרקורים. למעשה, הקורבנות האמתיים של המאבק הזה הם עובדים פשוטים שכל חטאם הוא שהם מבקשים לקום בבוקר, ללכת למפעל ולהתפרנס בכבוד. אלא שבמאבק הציבורי נגד האמוניה הצליחו לעשות גם לעובדים דמוניזציה ולכן מצוקתם לא נשמעת מספיק ולא מקבלת את הביטוי הנכון והמתאים לא בתקשורת וכתוצאה מזה גם לא בציבור", כך נמסר מאנשי המפעל.