עלאא אמין דגאישה (42), תושב מגאר, נשוי ואב לארבעה, מביא עמו ניסיון עשיר ומגוון בתחום הקולינריה. את דרכו המקצועית החל בצה"ל כלוחם, וכאשר התקרב לשחרור, נכנס לתפקיד עוזר טבח שם גילה את אהבתו העזה לעולם הבישול,
במהלך הקריירה המפוארת שלו, השלים לימודי טבחות עד דרגה חמש בבית הספר 'רימונים' בטבריה והשתתף בקורסים מקצועיים רבים.
לאחר שירותו הצבאי, המשיך עלאא להתפתח במטבחים מובילים בצפון הארץ, ביניהם חמת גדר, המלון הסקוטי, מצפה הימים ולאחרונה במלון אחוזת אסיינדה ביער, שם כיהן כשף ראשי בשנתיים האחרונות.
עלאא זכה לעבוד לצד שפים מהשורה הראשונה בישראל, ניסיון זה העשיר את הרפרטואר הקולינרי שלו והשפיע על סגנון הבישול הייחודי שפיתח.
"תחת הנהגתו של השף עלאא, מטבח מלון מגדלה צפוי לעבור התאמות והתכנון הוא להוביל את הסצנה הקולינרית בגליל, עם דגש על שילוב ייחודי של טעמים בינלאומיים לצד נגיעות מקומיות מרגשות", ציין מרון אדוארד עיסא מנכ"ל מגדלה.
עלאא, מביא באמתחתו חזון רחב שיכלול פיתוח תפריטים עונתיים המשלבים חומרי גלם טריים מהאזור, יצירת סדרת מוצרים ומטעמים תוצרת בית – "HOMEMADE MAGDALA" – המשקפים את הרוח הקולינרית של המלון, בניית מנות דגל שמשתלבות ומספרות את הסיפור של מגדלה – עתיק לצד חדש, טיפוח קשרים עם חקלאים וספקים מקומיים לקידום תרבות של קיימות קולינרית, אירוח ערבים גסטרונומיים מיוחדים המשלבים את המטבח המקומי עם השפעות בינלאומיות.
"אני נרגש ומלא השראה להצטרף למשפחת מגדלה ולהוביל את החזון הקולינרי שלו," אומר השף עלאא. "הגליל הוא אחד האזורים העשירים ביותר מבחינה קולינרית בישראל, ואני מתכוון לשלב את העושר הזה עם טכניקות וטעמים מרחבי העולם, תוך יצירת חוויה קולינרית בלתי נשכחת לאורחינו."