לגדול בשנות השמונים היה גם ללכת לשחק במכונות משחק במתחמי גיימינג שנפתחו בערים הגדולות. אבל לשי פלד (47) זה לא הספיק. הוא החליט לבנות כאלו בעצמו עם עזרה מאחיו – אלוף הארץ לפקמן שנת 82'. מאז הוא לא ממש עזב את התחום והפך את זה לקריירה כשהוא משכיר משחקי רטרו שבנה לאירועי חברה ולגיקים. לפני כמה שנים הוא הבין שצריך גם 'לצאת מהמסכים' והקים עמותה חברתית שמתאימה ומנגישה משחקי מחשב לאנשים עם מוגבלות. לאחרונה הצליח לפתח מערכת שמאפשרת באמצעות מיקוד מבט לשחק לילדים שמשותקים בכל חלק גופם: "זה נותן להם תקווה" הוא מספר בשיחה קצרה איתו במסגרת אירוע של אינטל חיפה בפארק מתם
מרתף ביתו של שי פלד (47) בנס ציונה הוא החלום של כל ילד שגדל פה בשנות השמונים: משחקי סגה, מחשבי קומודור, משחקי מגאסון, אטארי ופקמן שהיו אז הדבר הכי נחשב כמו משחקי סופר מריו שקמו לתחייה בסרט קולנוע שיצא השנה : "אחי משה, שגדול ממני בכמה שנים ובן דוד שלי היו כל הזמן משחקים ומשהו מזה נדבק גם בי" נזכר פלד כשאני תופס אותו לשיחה קצרה במתחם Tech&Talk השייך לקהילת פארק מתם (אותו מנהלת חברת הנדל"ן גב – ים) באירוע משחקי רטרו שפתוח לציבור אותו יזמה חברת אינטל המקומית, "אחרי הצבא במקום ללכת ללמוד חזרתי לאהבה הישנה – למשחקי וידאו". במהלך השנים החל פלד לאסוף משחקים ואט אט גם הוא התחיל ממש לבנות אותם ללא שום ידע קודם 'עם שני ידיים שמאליות'. את מכונת הארקייד (מכונת משחק גדולה בגובה של 180 ס"מ) הוא בנה בעזרת אביו ואחיו. פלד עם הנטיות האסתטיות לא אהב את סגנון הבנייה של המכונות הישנות והוא העניק להם מראה מגניב יותר : בצורה של חבית, בצורה של גלגל של אופנוע. בנייה של מכונת פקמן גדולה למשתתפים רבים. כשכבר הצטברו מספיק מכונות פלד החליט לערוך אירועים "כדי לשחזר חוויות ילדות לכל מי שכבר שכח שיש את המשחקים האלה. התחלתי גם להרחיב את זה לסיפורים על שנות השמונים. על תולדות משחקי הוידאו והמחשב. מה קשור פקמן לפיצה ? (הפקמן הוא למעשה פיצה 'רעבה' שבולעת דיסקים)".
לפני כמה שנים באחד האירועים של פלד, הוא שם לב שאחד המשתתפים, בחור עם מגבלה פיזית לא הצליח להגיע למשחק והוא החליט שהוא פועל בתחום הנגשת המכונות הללו לאנשים עם כיסאות גלגלים. היום הוא כבר מייצר פתרונות טכנולוגיים לילדים משותקים או כאלה שיש להם אתגרים מוטוריים "אני מנגיש להם אקס בוקס ופלייסטיישן ונינטנדו על כל מיני עזרים ופיצ'רים שהוא מתקין על המכונות". פלד מגיע לילדים הבייתה ומתאים להם משחקים עם מתגים נוחים. לאחרונה הוא אף מצא פתרון טכנולוגי למיקוד מבט מה שמאפשר לילדים שמשותקים בכל חלקי גופם לשחק רק באמצעות מבט של עיניהם: "אלו ילדים שכבר אבדו את החלום שהם ישובו וישחקו ואני מאפשר להם". פלד נותן לי דוגמא : "לא מזמן היה נער בריא שחיידק תקף אותו בעמוד השדרה וזה הפך אותו למוגבל לחלוטין ותוך כמה שעות שישבתי אצלו ערכתי לו התאמה והוא חזר לשחק דרך מיקוד מבט. לשמחתי הוא נמצא בשיקום ומתאושש לאט לאט".
פלד הקים עמותה בשם 'מלאכים על גלגלים' דרכם הוא אוסף בעזרת מתנדבים מחשבים, טבלטים, סלולר, קונסולות משחק כל מה שילדים חולמים עליהם. זה מגיע למעבדה של פלד בנס ציונה שם הוא מתקן אותם "בערבים מיוחדים בהם אנו עורכים סשנים לתוך הלילה של תיקונים ומעבירים אותם הלאה. מיזם חברתי נוסף של פלד נקרא 'מלאכים מגשימים' : "זהו מיזם שבו אני מפעיל מתנדבים שמשמחים ילדים שעברו חרם. ילדים שלא חגגו להם מסיבה כזו או אחרת (בר/בת מצווה או אירוע פטירה) אנחנו עושים להם מסיבות רחוב או להביא להם יוטיוברים עם חיבוק ומסיבה".
אם חשבתם שזה יספק את פלד אז הוא מספר לי על עוד מיזם חברתי מקסים בשם 'מלאכים מבשלים' שבו מתנדבים ובשלנים מכינים ארוחה חמה לחיילים בודדים שנתקעו בלי אוכל וזה גם התרחב למשפחות שנתקעו ללא מזון חם בסופ"ש "הרעיון שלי הוא לחבר את האהבה לגיימינג, לרתום את המעבדה שלי למען האחר. אני מוציא אנשים מהמסכים כדי להעניק מסכים לאלו שאין להם ובכך אנחנו מעניקים להם נקודות אור ותקווה ולהראות להם שהם לא שקופים".
כשאני מבקש מפלד לספר לי משהו מרגש ומעניין שקרה לו במהלך השנים, חשבתי שהוא יספר על מפגש יוצא דופן עם מפתח האטארי או הפקמן אבל הוא לוקח את זה לסיפור משפחתי של סגירה מעגל: "אחי הגדול משה, זכה בתחרות הארצית של פקמן מה שהקנה לו מושב בתחרות העולמית במונטה קרלו אך לצערו ההורים לא יכלו לממן את הטיסה והשהות והחלום נגוז. לפני כמה שנים באיחור של 39 שנים, החליט פלד להשיב לאחיו את כבודו האבוד. "הזמנתי את אחי לתחרות פק-מן שארגנתי, עם הרצאה על אלוף הארץ בפק-מן בשנת 82'. קראתי לו לבמה, הוא לא ידע ולא היה מוכן לזה, הענקתי לו גביע והדפסתי לו את המודעה המקורית מאותם ימים. כולם קמו ומחאו לו כפיים. זאת היתה חוויה מגניבה. סגרנו מעגל".
כאמור פלד היה אורח הכבוד של פסטיבל רטרו גיימינג חגיגי לציון סוף חופשת הקיץ, לעובדי ועובדות פארק מתם ובני משפחותיהם, אלו חלק מקהילת ה- Tech&Talk שיש לה מבנה יעודי שם מתקיימים פעילויות שונות לטובת הקהילה. הפסטיבל נערך בחסות חברת אינטל ובהובלת חברת הנדל"ן המקומית, 'גב – ים'. עינת שממונה על קהילת עובדי ההיי טק המקומית מסבירה : "זוהי יוזמה חדשנית שמטרתה לייצר ערך מוסף מגוון ומשתנה לעובדי חברות ההייטק השונות בפארק. הקהילה פועלת ליצור ולתחזק אקוסיסטם ייחודי ומשמעותי בפארק יחד עם שותפים מהאקדמיה, בהן הטכניון ואוניברסיטת חיפה וכן גופים וחברות נוספות הממוקמים באזור חיפה והצפון".