מועצה אזורית הערבה התיכונה, מועצה אזורית הערבה הדרומית, אשכול נגב מזרחי, משרד החקלאות, משרד התיירות, קרן נס וקרן מיראז'- מזמינים לאירועי 'מהחממה לצלחת'- שיתקיימו בסוף השבוע 14-16.3.2024-

קטיף עצמי, סיורים חקלאיים, סדנאות בישול, וארוחות שף מבוססות על טהרת התוצרת החקלאית של הערבה.

בין הסיורים והסדנאות:

– סיור מדברי וארוחת שף סמוך לפארן, עם שף ינון בארי ומורה הדרך ארז אקשוטי- טיול בעקבות גידולי החקלאות בערבה התיכונה, כולל מסלולים רגליים, והסברים גיאופוליטיים. במהלך הטיול תתקיים ארוחת שטח מבוססת מאפים טריים וירקות הערבה, בניצוחו של שף ינון בארי.

– 'חממה לצלחת מסביב לעולם'– מפגש היכרות עם סטודנטים בינלאומיים הלומדים במרכז המשתלמים הבינלאומי להכשרה חקלאית בערבה (AICAT), בהנחיית דוד קישקה, הכולל בישול וטעימת מנות מסורתיות ביישוב ספיר.

– סדנת לחמי מחמצת בצוקים- עומר לוי יחלוק את הטכניקות להכנת לחם מחמצת, בשילוב ארוחת בראנץ'.

– סדנאות מאסטר שף בחוות 'בין השיטין' בחצבה ובחממת 5 החושים באליפז.

– 'אקו ברקפסט' בקמפוס האקולוגי בקיבוץ לוטן– קטיף ירקות אורגנים מהגינה לסלט, הכנת פסטו, פוקאצ'ה בתנור וארוחת בוקר טרייה.

– סדנת סושי לכל המשפחה בקיבוץ יהל.

– סדנת בראנץ' בהנחיית השפית מירית קירשבום במושב עין יהב.

– מסע קולינרי מודרך עם איש הקולינריה דוד קישקה, ומורה הדרך ארז אקשוטי -בין החממות החקלאיות ואתרי הקולינריה.

בין הארוחות ואירועי הקולינריה:

-שף יריב איתני ממעדניהroute 90 בצוקים, יארח את שף אוהד לוי ממסעדת "מאמו" באילת, ושף מיכאל איונירבעל קייטרינג ויעוץ קולינרי מעין יהב, לארוחת 'טברנה מדברית' במשק איתני במושב צופר.

-שף יונתן דהן יקיים ארוחת טעימות מבוססות תוצרת הערבה בטעמים של סתיו ואביב, בסגנון 'שרינג', בגלריית עשוש, כפר האמנים צוקים.

-שף אוהד לוי- ארוחת בראנץ' בפונדק נאות סמדר, מבוססת על טהרת התוצרת המקומית.

-תמרל'ה בקיבוץ אילות, תארח את השף סתיו ארגון מקיבוץ ניר יצחק לארוחה יפנית.

-ארוחה מדברית עם 'מר מדבר'- ערן לוין, בסגנון 'מטפונה' בישול איטי. בסיום- סיור עששיות בקיבוץ לוטן.

-בגן הירק האורגני של רונית ומוטי אלעזרי במושב צופר- ארוחות בוקר טריות, בלב החממה על טהרת ירקות הגן.

עוד בין האירועים: קבלת שבת ב'יקב מואה' בצופר, סיור עם החקלאי רמי שדה בחממות עין יהב, פיקניק & לוקיישן- סלי פיקניק בנאות סמדר, פארק תמנע וקיבוץ אילות, סיור בחווה לגידול פטריות בעין יהב עם רון דותן, במכוורת פורת במושב עין יהב- ערב המבורגרים מהמעשנה עם זילופי דבש תוצרת המקום, שווקי איכרים בחצבה, בצופר, בקיבוץ אילות, ועוד.

 האירועים יתפרסו ברחבי מועצה אזורית הערבה התיכונה ומועצה אזורית הערבה הדרומית, שתי רשויות שמאז ה- 7 באוקטובר, התגייסו לאירוח אלפי מפונים, וכן קיימו עבורם פעילויות ללא תשלום. כעת, יציגו את פלאי החקלאות המתקדמת המתחוללים בשטחן, בייחוד בעונת החורף, בה מטפחים בחממות משוכללות את הירקות המובחרים בעולם.

 עלות הפעילויות והארוחות– בין 25-220 ₪ למשתתף.

מידע והזמנות- אירועי 'מהחממה לצלחת'- https://farmtotablearava.co.il/ טלפון – 052-4260798

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY