עוד כשעבד עם אביו בקיוסק פלאפל שבבית ספר עירוני, חלם המסעדן העכואי מוברשם מוברשם על מסעדה שתביא משהו שונה וויחודי בעיר. 40 שנים אחרי, מאחוריו כבר שתי מסעדות ידועות בעכו וכעת פתח את השלישית, על חוף ארגמן שבעכו. בראיון מיוחד הוא מספר על ההיטמאות של המשפחה הענפה גם בין יהודים, למה העובדה שמסעדות נסגרות אפילו בתל אביב לא מפחידה אותו ומה הסוד לדעתו של מסעדה מצליחה

גם מעצם היותו בן למשפחה מוסלמית ענפה ומכובדת בעיר, (זו אינה טעות, שמו הפרטי והמשפחה זהים) הוא דמות ידועה בעכו. בן 49, נשוי פלוס שישה ילדים שאותם שלח ללמוד בגנים יהודים בכפר מסריק, מתוך מחשבה אידיאולוגית שנטמאה במשפחה הרואה חשיבות בקשר ודיאלוג רציפים והרמוניים עם היהודים באזור. המשפחה נחשבת למודרנית, מתפתחת ומעורבת בקהילה, אביו של מוברשם מוחמד התגורר שנים בקיבוצים הסמוכים לעכו

הוא בין המסעדנים הראשונים בעכו ונמצא בתחום כבר 40 שנה. עוד זוכר  את הקיוסק הקטן שהיה למשפחה בשנת 1973 בתוך בית ספר בעיר, שם הם מכרו פלאפל ומוברשם הצעיר, דור שני למסעדנים שנולד לבית שבו אוהבים לבשל, מיהר כבר להיכנס לעניינים וכשהיה בן 10 כבר הכין את בלילת הפלאפל במקום. "הייתי מאוד קטן אבל רציתי מאוד לעבוד עם אבא ואמא כוכבה, שנחשבה לבשלנית מספר אחת, כל השכנים תמיד התייעצו איתה לגבי אוכל במסיבות ושאלו ממנה מתכונים. תמיד הייתי מתלווה אליה ולומד מדרכיה, הדבר הכי חשוב שלקחתי ממנה הוא שאוכל צריך לעשות עם הנשמה, כי אז הוא יוצא יותר טעים. אפילו את הפריט הכי קטן באוכל צריך לבשל עם כל הלב וגם לתת בנדיבות, לא להיות קמצן, אם אדם מכין בקמצנות הלקוח מרגיש שמשהו לא בסדר".

כשבגר פתח את מסעדת מוברשם בחוף המערבי הנחשבת לאחת הוותיקות והאהובות על תושבי העיר כמו גם על תיירים ובהמשך פתח גם  מסעדה עממית בתוך עכו העתיקה,  שלדבריו נותנת מענה קולינרי זמין במחיר שווה לכל כיס.

קלמרי סגול ממולא בגבינה ערבית וריקוטה על מצע קרם פסטו צילום אפיק גבאי

 

לפני כחודש וחצי נפתחה מסעדתו השלישית, "מוברשם חוף ארגמן", השוכנת על חוף ימה של עכו ובשונה משתי המסעדות האחרות, מביאה איתה סגנון קולינרי מתקדם, מעין טוויסט חדש למטבח הים תיכוני ערבי. המנות בה מתבססות על חומרי גלם טריים, מקומיים ועונתיים. שף המסעדה הינו חמודי דגיים שמתמחה באוכל ערבי חדש.

"השארתי את העקרונות של האירוח הלבבי וכמויות האוכל הנדיבות אבל זו מסעדה שיותר מתחדשת וצועדת עם הפנים קדימה", אומר מוברשם, "עוד מהימים שעבדתי בקיוסק של אבא,  תמיד חשבתי גם להקים  משהו שונה ומיוחד, גם בזמנים שהיה יותר קשה לשווק מסעדות כי לא הייתה את המודעות הקולינרית שיש כיום".

התפריט העשיר מציע סלטים מיוחדים, מנות פתיחה, בשרים, דגים ופירות ים. בין השאר ניתן לבחור בין  מחבת תפו"א עם ביצים, סלט ירקות, מיץ וקפה או תה  כארוחת בוקר, מנות ביניים כמו סביצ'ה נתחי דגים וראשי קלמרי, סלט חלומי עם פיסטוקים, ניוקי סלמון ושרימפס מנות אסיאתיות, מוקפץ פירות ים . המנות עיקריות מציעות למשל  צלעות כבש, מעורב בשר: קבב, כבש ופרגית, מוסר ים דג ע"פ משקל, חריימה דגים/פירות ים, צוואר טלה המוגש כמנה זוגית ממולא באורז, תבלינים, צנוברים ובשר כבש. לקינוח מוצעים הכנאפה המסורתית או עוגת גבינה. כל המנות העיקריות מוגשות בליווי סלטים, תוספת לבחירה ושתייה חמה.

e10b280f-2b17-4380-aab4-e902245b7d8e

במסעדה ניתן לקיים אירועים וכנסים שיכילו עד 200 איש.  גם עיצוב המסעדה מתכתב עם הנוף והאווירה. הריהוט מודרני מעץ בהיר, והקירות מעוטרים בצבעי לבן, שמנת ותכלת. אפשר להגיד שגולת הכותרת של המסעדה הוא הנוף שנשקף ממנה, אנחנו ביקרנו במקום וההרגשה היא באמת של שהיה באתר נופש, גם אם תגיעו לשם באמצע יום עבודה ותזנחו את המשרד אפילו לשעה לטובת ארוחה במסעדה, די מובטחים לכם רענון והתאווררות  כי המסעדה ממש כמעט נוגעת בים וגם חומות העיר העתיקה נקלטות מחלוניה הגדולים.

– מוברשם, מה חשוב לך להעביר ללקוחות ?

"להביא את האוכל המקומי המוכר אבל לתת את הטוויסט החדש והמודרני דרך הטעמים, סגנון ההגשה, הפרזנטציה והכלים מיוחדים. זו לא שיפודיה של חומוס צ'פיס וסלט אלא פה יש טעמי פיוז'ן בינלאומים. לא סתם בחרתי גם שהיא תמוקם ליד חוף הים, היה לי חשוב להעביר הרגשה של זכרון טוב שמשאיר טעם של עוד, כמו של טיול בחו"ל, שאנשים יחוו חוויה של בילוי.

" הנוסחה המושלמת היא בין המיקום, העיצוב של המקום, הכלים שמשתמשים בהם והתפריט והבישול. העעיצוב האמנותי של המנה והעובדה שכל התוצרת היא מקומית וטריה, הדגים למשל מובאים בכל יום מהשוק של עכו, כאילו נמשו מהים".

– אי אפשר להתעלם מזה שמסעדות נסגרות אפילו בתל אביב, לא חששת לפתוח עוד מסעדה בפריפריה?

"אני מאוד מאמין בעכו, זו עיר תיירותית מדרגה ראשונה שגם מתפתחת ומשתנה, יש לה המון מה לתת מבחינה קולינרית, היא בעצם בירת הקולינריה של הגליל, ככה הכתירו אותה אחרים, לא אני. רציתי לפתוח עוד מסעדה כי חלמתי על משהו שונה מודרני ומיוחד ויותר מזה, בחמש שנים הקרובות אני אני גם מתכוון להקים מעל המסעדה חדרי אירוח. בינתיים התגובות מצוינות, מגיעים אלינו מכל המגזרים, אנשים באים לכאן ואומרים שהפתעתי אותם עוד יותר ממה שציפו".

1 COMMENT

LEAVE A REPLY