עדי ונועה תלמידות ביה"ס הריאלי העברי בחיפה מציינות את היום הבינלאומי לעידוד נשים למקצועות למדע ולמרות שהן במיעוט בכיתות שלהן- עבורן להיות ריאלית זה הכי טבעי. דברים אלו נאמרו ביום הבינלאומי לעידוד נשים למדע שנקבע ע"י האו"ם.
העולם שעושה צעדים משמעותיים למען שוויון בין המינים, לא פסח על תחומי המדע. באומות המאוחדות הקדישו לקידום הנושא יום מיוחד המצוין מדי שנה ב 11 לפברואר. המדע והשוויון בין המינים חיוניות להשגת יעדי הפיתוח המוסכמים על-ידי העולם. במהלך 15 השנים האחרונות, עשתה הקהילה העולמית מאמצים רבים בהשראת נשים ונערות במדע. יחד עם זה, נשים ונערות המשיכו להיות מנותקות מהשתתפות מלאה במדע. על פי מחקר שנערך ב 14 – מדינות, ההסתברות של נשים להיות בוגרות תואר ראשון, תואר שני ותואר דוקטורט בתחום המדעי הינו 18%, 8% – ו 2% בהתאמה, בעוד שאחוז הגברים הוא 37% 18% ו -6%.
ביה"ס הריאלי העברי בחיפה שעושה כל השנה מאמצים לשלב יותר ויותר בנות במקצועות המדע ציין את היום המיוחד בשיחות ובחשיבה על נשים ומדעים.
את היום פתחו תלמידות כיתות י"א במגמות הריאליות הפועלות לעידוד שילוב נערות ותלמידות נוספות בתחומי המדע.
עדי קישוני ונועה ביטן, תלמידות כיתה י"א בנות 17, שמועמדות לפרויקט "מהנדסות העתיד" של התעשייה האווירית לא מבינות על מה המהומה. עדי לומדת פיזיקה ומדעי מחשב ונועה ביטן שלומדת הנדסת מערכות וביולוגיה מספרות כי למרות היותן של נערות במיעוט בכיתות המדעים, עדיין יש לראות בזה משהו טבעי.
"אני לא חושבת שיש לתת לנערות אובר הערכה בגלל שהן בחרו בתחומי המדעים, הגיע הזמן שזה יהיה טבעי ומקומן של נשים בתחומי המדע לא יהיה שונה ממקומם של הגברים. במיונים של תוכנית מהנדסת העתיד בתעשייה האווירית היה מאוד יפה לראות הרבה בנות שרוצות לעסוק בתחום המדעי." אומרת עדי.
נועה ועדי מדריכות בצופים ובדרכן מפיצות את הבשורה. "לשמחתי, יש לי הזכות לדבר עם החניכות שלי על הנושא הזה, ולהביא את נקודת המבט שלי בהשתלבות בתחומי המדעים. למרות הפתיחות שקיימת היום, אם לא הייתי מספרת הרבה נערות היו חושבות שאלו מקצועות רק של בנים. התפקיד שלנו הוא להראות שמקומן של נערות/נשים בתחומי המדע הוא טבעי. גם אנחנו יכולות!" אומרת נועה.
לדברי שושי עידן סמנכ"לית פדגוגיה בביה"ס הריאלי "ביה"ס הריאלי שם לו למטרה לעודד נערות ללמוד מקצועות מדעיים, שלומדים בהם במשך שנים בעיקר בנים. היום הבינלאומי לעידוד נשים למדע, שמציין האו"ם, הוא המשך לפעילות שמתקיימת בבית הספר בקביעות לאורך כל השנה בכיתות, בפרויקטים מיוחדים ובשיחות שלנו מול התלמידות והתלמידים. אנו גאים באחוז ההולך וגדל של הבנות המשולבות במקצועות אלו ואין לנו ספק שהיכולות שלהן להגיע להישגים טובים בכל תחום מדעי שתבחרנה הם גבוהים. אני גם בטוחה שמכוונות שלהן להיות מעורבות ומשפיעות בחברה הישראלית, כפי שכתוב בחזון בית הספר תבוא לידי ביטוי בעתיד.