כתב תביעה שהוגש בתחילת חודש יולי לבית המשפט השלום בחיפה טוען: מתווך נדל"ן מוכר וחברה מסחרית הונו גננת מהעיר לחתום על הסכם שכירות לטווח ארוך ובדמי שכירות גבוהים ביותר על נכס שאינו מתאים לייעודו המוצהר. "הנתבעים התעלמו לחלוטין מחובתם המקצועית והחוקית לגלות לתובעת את מלוא המידע אודות הנכס וברשלנותם הוליכו אותה למהלך שתוצאותיו הכספיות הן הרסניות", אומר עו"ד זיו אור, ממשרד עו"ד אור-מרדכי ושות', המייצג את התובעת
לימור אדריס, בת 45 המתגוררת בחיפה, היא גננת בעלת ניסיון של כ-15 שנים וב-8 שנים האחרונות מפעילה גן ילדים מצליח ברחוב יפה נוף בעיר. בשנת 2012, במסגרת רצונה להרחיב את עסקיה, החלה בניסיונות אחר איתור נכס מתאים להפעלת גן ילדים, שכרה את שירותיו של מתווך מוסמך – מר ירון לאופמן מסוכנות "דינמיק נכסים והשקעות ייעוץ בנכסי דלא ניידי" ואשר לשניים הכרות מוקדמת, והדגישה בפניו כי את הייעוד של הנכס המבוקש לרבות שטח מתאים, חצר צמודה, גישה נוחה והיתרים מתאימים. המתווך הראה לה נכס מסחרי ברחוב הנשיא ששייך לחברת "גני תכלת יזמות 2000 בע"מ", שידוע בעיר חיפה כנכס ששימש תקופה ארוכה כאולם התכנסות של מפלגת "העבודה", ומשמצאה אותו מתאים לצרכיה – חתמה על חוזה לשלוש שנים. "מיד לאחר מכן החלה התובעת בעבודות הכנת הנכס לייעוד ומעבר לכך, השקיעה כספים רבים בפרסום גן הילדים החדש במדיות השונות", מספר עו"ד זיו אור, ממשרד עו"ד אור-מרדכי ושות', המייצג את התובעת.
עם התחלות השיפוץ בנכס, החלה התובעת להיתקל בהתנכלויות חוזרות ונשנות מצד השכנים שהתגוררו מעל הגן, שבאו לידי ביטוי בצעקות כגון: "את תראי, גן ילדים לא יקום ולא יהיה פה". יתרה מכך, בניגוד להבטחת החברה לתובעת, המרפסת והשטח הצמוד לנכס התבררו כשטח משותף ולא שטח פרטי. על כן, אחד השכנים טרח כמעט בכל יום להתיישב בהפגנתיות בשטח הצמוד לגן. "דבר זה לא נלקח בחשבון על ידי התובעת ואף מנע ממנה לעשות שימוש בחצר הגן באופן ראוי. "מדובר במצג שווא שהציגה החברה לתובעת, דבר המעיד בעד עצמו על חוסר תום הלב של החברה. אך חמור מכך, המתווך נהג ברשלנות משוועת ולמעשה כלל לא בדק ובירר מהו הנכס המתווך", מוסיף עו"ד אור.
כאשר התגלו הבעיות הנ"ל, פנתה התובעת לנציגי הנתבעת בדאגה רבה, שכן רק אז הבינה, ובניגוד גמור לאמירות מפורשות מצד נציגיי החברה והמתווך, כי הנכס אינו מותר לשימוש מטעם רשויות העירייה לצורך הפעלתו כגן ילדים וכי אינה לקלוט לגן הילדים יותר מ-5 ילדים, עובדה שהפכה את העסק ללא משתלם מבחינה כלכלית ואף גרם להפסדים תפעוליים ישירים מידי חודש. פניותיה לא נענו ולמרות זאת, המשיכה להאמין כי החברה תעמוד במחויבותה להסדיר את עניין ההיתר במהירות המרבית, אולם זה לא קרה והיא נאלצה לעזוב בתום שנה מחתימת החוזה ברוב ייאוש ובתסכול רב, לא לפני שניסתה להשכיר את הנכס תחת אותו הסכם שכירות ללא הצלחה. "עמידת החברה אחר הסכם השכירות הינה חסרת תום לב במידה קיצונית, שכן, אף אמירות בע"פ ואף התנהגות החברה עובר להוצאת אותו היתר מעידים כי החברה אכן התחייבה בפני התובעת כי הנכס מתאים לייעודו- הפעלת גן ילדים. המתווך לא טרח לבדוק את מצבו החוקי של הנכס ובכך הותיר את התובעת אל מול שוקת שבורה", טוען עו"ד זיו אור, ממשרד עו"ד אור-מרדכי ושות', המייצג את התובעת.
כאמור, בתאריך 4.7.17 הגישה אדריס תביעה לבית המשפט השלום בחיפה בגובה 100,000 ₪, למרות שנזקיה מוערכים ביותר מ-600,000 ₪. "הנתבע התעלם לחלוטין מחובתו המקצועית והחוקית לגלות לתובעת את מלוא המידע אודות הנכס וברשלנותו הוליך אותה למהלך שתוצאותיו הכספיות הן הרסניות", מסכם עו"ד אור.
צילום: מאצ'פוינט