שערוריית חומוס, כנאפה ששמה יצא למרחקים וכנסייה בת מאות שנים. ברוכים הבאים לכפר יאסיף היישוב עם אחוז האקדמאים הגבוה בישראל עם בית קברות יהודי עתיק, קבר של קדוש דרוזי, מסגדים וכנסיות לזרמים שונים בנצרות

לכפר יאסיף יש היסטוריה רחוקה שמתחילה עוד בימי הפיניקים. לכפר הקטן יש עבר יהודי, מוסלמי, נוצרי ודרוזי שם קבור הנביא אלח'דר (הירוק) שהוא הנביא השני בחשיבותו לעדה אחרי יתרו ופעם בשנה עולה העדה ב 25 לינואר למתחם הקבר

הכפר מונה כמעט עשרת אלפים איש מתוכם 52% נוצרים והיתר מוסלמים ומיעוט קטן של דרוזים "הכפר הזה מקבל את כולם" מספר לי מחמד סעיד ממתקי אל וואליד שכבר יותר מיובל שנים מכינים עוגיות וממתקים אתניים שבראשם הכנאפה המפורסמת ששמה יצא למרחקים "הסמנה (חמאה מזוקקת שעברה תהליך חימום) שאבא שלי עשה זה משהו שלא ניתן למצוא במקומות אחרים". מתגאה סעיד ומסביר לי שהיום הכל נעשה בתליכים אוטומטים אבל עדיין הידע נשמר ומועבר מדור לדור . שיטוט בחנות מאפשר הצצה לעשרות סוגי בקלווה, כנאפה (גם אגוזים) ועוד דברים מלאי סוכר וממכרים.

בכניסה לכפר נמצא חומוס אבו פאוזי שמתגאה בתואר 'החומוס של המדינה" : "בשנת 98" נזכר פיראס פאוזי "עשו תחרות וברגע האחרון לקחו מאתנו צלחת חומוס המתחרים והציגו אותה כאילו היא שלהם" סערה בצלחת חומוס כזאת עוד לא הייתה אבל מקום ראשון כן או לא עם הטעם אי אפשר להתווכח ואכן טעימה קצרה מכיחה מיד כי זהו חומוס שלא טועמים כל יום "זה מתכון סודי שעובר מאב לבנו" מספר פיראס וניגש למטבח להראות את כישוריו.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY