מלחמת 'חרבות ברזל', הציבה בחזית אתגרים קשים מנשוא אך גם העורף ספג קשיים רבים. הסיפור של ד"ר דני יניב ואדי גנדלר, חברי ילדות שהקימו עסק מצליח – 'יקב בן נון', אשר ביום אחד כל פעילותו העסקית נדמה כליל. לאחר ה-7 באוקטובר, יניב ואדי מקבלים ליווי ישיר מבנק הפועלים במטרה לסייע ליקב להתמודד עם השלכות המלחמה ועם גיוס עובדיו לשירות מילואים.
דני (59), מוצא את עצמו מוזעק לשירות מילואים במפקדת האוגדה למשך 127 ימים ברצף, בדרום הארץ, במקביל לעובדה שגם ילדיו נקראים לשרות בקבע ובמילואים. חודשי המלחמה הראשונים מהווים אתגר עצום ליקב, מבחינת מכירות יין בישראל, צמצום הייצוא והדממת האירוח ביקב. באופן מעשי הפעילות הכלכלית של היקב שותקה כמעט לחלוטין.
בזכות מועדון הלקוחות הנאמן של היקב, שהמשיכו לצרוך יין בן נון, הצליח היקב להחזיק את הראש מעל המים. "הגשנו בקשה להלוואה בערבות המדינה דרך בנק הפועלים ואף זכינו לביקור ביקב של צוות הסניף יחד עם ראשי החטיבה העסקית בבנק והנהלת המחוז. היינו מאושרים לקבל את ההלוואה, שאפשרה לנו להתארגן מחדש ולהמשיך בתוכנית הצמיחה. בנחישות ועבודה מאומצת אנו בטוחים שנעמוד באתגר המרכזי: להמשיך ולהגדיל את חלקנו בשוק יינות הפרמיום בישראל ובחו"ל", ציין דני.
יקב בן נון, נולד מסיפור על שני חברי ילדות שעלו כילדים ממזרח אירופה ב 1972, דני יניב רופא משפחה ונגן ג'אז, ואדי גנדלר, איש קהיליית המודיעין, מוסיקאי, יזם ומנכ"ל חברת סטארטאפ, שקמו באמצע החיים והקימו יחד יקב.
משה סמילנסקי מראשוני החקלאים בארץ ישראל טבע את המשפט "אם חקלאות כאן מולדת כאן". כילדים התחנכו בתנועות הנוער להגשמה, ולכן לאדמה תמיד הייתה משמעות מיוחדת עבורם. ב 2011 התגלגלה לידי השניים הזדמנות, החליטו לעזוב את העיר, לעבור לכפר ולשתול כרם. תחילה התמקדו בלימוד הקרקע וגידול הענבים. למדו בכל מקום ומכל אחד שהיה מוכן לחלוק עמם את הידע והניסיון שלו. אמונה בדרך, תשוקה ליין טוב, חריצות ורצון עז להצליח הביאו לפריחת כרם יפיפה, ויקב לייצור יינות בוטיק איכותיים. במקביל למדו את אמנות ייצור היין, בהדרכת ייננים שראו את הפוטנציאל של היקב הצעיר, למדו לשלוט בתהליכי הייצור. רכשו ציוד מקצועי והקימו יקב. גיבשו צוות יועצים מקצועיים (ייננים, כורמים ומנהלי יקבים) ברמה הגבוה ביותר, והחליטו להתמקד בייצור יין אדום עם אוריינטציה צרפתית ואיטלקית תוך שילוב זנים. דני השקיע בלימוד החקלאות והכורמות, ומתייחס לגפנים, כרופא משפחה, בראייה הוליסטית של "רפואה מונעת", ואדי בעל ההשכלה ההנדסית, התמקד בתהליכי ייצור היין והייננות. יחד למדו, שילבו כוחות והמשיכו להתפתח ולצמוח.
"ייצור יין מענבים אותם אנו מגדלים בעצמנו מהווה יתרון עצום, כשהיינן והכורם מאוחדים בחזון לייצור היין. האיכות הופכת לקו מנחה החל מבחירת הזנים והשתילים, גידול הענבים, קביעת מועד הבציר וכלה בתהליכי ייצור היין ביקב. במקביל לייצור היין שלנו פיתחנו את מועדון ה"משוגעים לדבר" חובבי יצור יין – שמייצרים לעצמם בעזרתנו חביות יין פרטיות כל אחד בטעמו האישי ובבלנד השמור לו בלבד. תשוקתנו ליין משובח, טעים ומעניין הנה הקו המנחה אותנו לאורך כל הדרך. החזון לייצר יין ייחודי הרמוני ואיכותי, המעורר תשוקה ושמחת חיים, הביאה אותנו בתוך 7 בצירים, מיקב קטנטן שמיצר חביות בודדות לצריכה עצמית, ליקב בוטיק המייצר כ 40,000 בקבוקים. היקב מייצא יין לארה"ב, קנדה, יפן, קוריאה וסינגפור. יינות היקב מוערכים, וזוכים להוקרה בתחרויות יין מקומיות ובינלאומיות. ביקב יש מרכז טעימות יין קטן הפועל בימי ו', ההצלחה שלנו תהיה ההוכחה הטובה ביותר שיחד ננצח", סיכם דני.
כיום, חצי שנה אחרי תחילת המלחמה היקב הצליח לשקם את הפעילות העסקית ולצמוח עם לקוחותיו. סניף בנק הפועלים במודיעין בהובלת מנהלת הסניף, נטליה פיליפצ'וק ומנהל המחלקה העסקית אוראל חן ליוו את דני ואדי בשעות לא שעות, תוך הבנת הצרכים, התאמת פתרונות ושירותים פיננסיים לצורך צליחת התקופה. לאחרונה, מנהלת אזור ירושלים של בנק הפועלים ערכה סיור ביקב ונפגשה עם דני ואדי, בעלי היקב. (יקב בן נון: הרימון 34, כפר בן נון. הגעה בוויז: יקב בן נון).
נטליה פיליפצ'וק, מנהלת סניף בנק הפועלים במודיעין: "אנו גאים לסייע ולתמוך ביקב 'בן נון', ללוות את העסק ואת בעליו לצמיחה עסקית. הבנק נרתם לסייע ולהיות קשוב לצורכי כלל הלקוחות בשגרה ובחירום, לתת שירות ולהתאים פתרונות מותאמים ויצירתיים לכל לקוח תמיד ובמיוחד בתקופה מאתגרת זו. התרשמנו מאוד מהמקום המיוחד בו ממוקם היקב, מהיין המשובח ומהאישיות המיוחדת של בעליו".
בתמונות מופיעים: אפרת לוין, מנהלת אזור ירושלים, בנק הפועלים, ליאור כהן, מנהל מרכז העסקים אזור ירושלים, נטליה פיליפצ'וק, מנהלת סניף בנק הפועלים במודיעין, אוראל חן מנהל מחלקה עסקית בסניף מודיעין ובעלי יקב בן נון ד"ר דני יניב ואדי גנדלר. צילום: יקב בן נון