"ראסיף 33" – המטבח הערבי המודרני פוגש את חיפה

לפני קצת יותר משנה נפתחה מסעדת השף הערבית העדכנית 'ראסיף 33' בלב האזור המתחדש של נמל חיפה והיא הצליחה לתפוס של מקום של כבוד בסצינה הקולינרית המקומית. הרבה בזכות השפים המובילים חמודי עוקלה ושותפו עמאד דאהר . ביקרנו במקום שאליו הגיע בעבר קו המים וטעמנו את ההברקה שנקראת מסח'ן דגים ונהנו ממוזיקה ערבית מקורית בחלל מעוצב

המסעדה ממוקמת במבנה היסטורי בעיר התחתית שחווה התחדשות בשנים האחרונות ביחוד בחלק הקרוב יותר לנמל. המסעדה שרק במרץ מלאו שנה להקמתה קנתה לה אחיזה בסצינה הקולינרית המקומית ובוהמיינים מקומיים כיאה לקהל האקלקטי החיפאי פוקדים את המקום ונהנים מהמנות המוקפדות שיצאו מהתפריט של השף עוקלה ודאהר. תפריט שמספר סיפור רב רבדים של המטבח הערבי הגלילי המעודכן בטוויסט מקומי חיפאי

מסחן דגים, בצל קונפי, שקדים, סומק, פטרוזיליה וגרגרי נחלים
טרטר ים, קרמבל פלאפל, יוגורט, לימון כבוש, סומק ושמן שושקה

אז רקע לפני שנכנסים אפשר קצת להריח את הים, להעיף מבט על האזור שהפך למוקד בילוי רב תרבותי ולשבת על הבר הארוך ולהרגיש את חוויה של 'ראסיף'. מול עיניכם יכינו השפים במטבח הפתוח את המנות לצד הטאבון הלוהט זאת באווירה נינוחה

כוכבו של השף עוקלה דרך בשנים האחרונות בשמי הקולינריה המקומית בדגש על המטבח הערבי המודרני כאשר החל את דרכו במסעדת מגדלנה, לאחר מכן הצטרף לבר הקולינרי סמא בעכו

החיבור של עוקלה, לאחים ברגוט, מסעדנים בני העיר עכו, נחל הצלחה גדולה וקצר שבחים רבים, והוא גם מונה לעמוד בראשה של מסעדת אל מרסא, השייכת גם היא לצמד האחים. לפני כשנה הוא החליטו לפתוח את ראסיף בחיפה לא לפני שנתנו לסלח עלי חאליל לעצב את החלל שנותן כבוד לעבר ההיסטורי של המבנה (קירות חשופים ורצפת בטון עליה מוטבע פסיפס מרשים) לתוך כל זה הוא יוצק עיצוב מודרני עכשוי שכולל מטבח פתוח, בר אוכל ארוך וחצר מוארת בעדינות שמתכתב עם אווירת הטברנה שבחוץ

לחם מהטאבון, מסבחה שעועית ובאבא גנוש
לחם מהטאבון, מסבחה שעועית ובאבא גנוש
רוסט עגל גלילי צרוב בתנור, איולי חרדל, תחבילה חריפה
קובה נייה טלה, שמן בצלים, טחינה גולמית, תבשיל טלה
סיגר שוק טלה, צזיקי קישואים, עמבה מעודן
שמח במטבח שלנו

ראסיף 33

העצמאות 33, חיפה

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY