השקת תפריט החורף של קונדיטוריית שני בעזריאלי קרית אתא התקיימה בחמישי האחרון, שיאו של גל השריפות. אולם למרות דיווחי החדשות שלא פסקו (בכל זאת, שולחן עיתונאים) – האוכל, התפקוד של הצוות ורוח הקניון, די עזרו להפיג את המתח. לפעמים כל מה שצריך זה מרק בקערית לחם, למשל
זה היה אמור להיות בוקר חמישי שמח בקונדיטוריה ידועת שם ומשובחת, מפגש אנשי תקשורת על בראנצ' שמגלה את המנות החדשות לחורף הקרוב. זה באמת היה כך, אם כי קצת היה קשה להתעלם מגל השריפות שהשתולל בחוץ בחמישי שעבר שהצליח להטריד כמה מהאורחים. ובכן, מצבם היה טוב יותר מאלו שלא הצליחו להגיע בגלל הפקקים והקושי בלצאת מחיפה. הם הפסידו פחמימות מנחמות, כמו שאומרים.
האווירה הנעימה בסניף של שני שנפתח בקרית אתא בשנה האחרונה, פלאס האוכל הטוב והמיקום הצדדי והשקט יחסית, בהחלט עזרו לנו קצת להדחיק את דיווחי האש.
ראוי להרעיף מחמאות לצוות המקום שהפגין שירותיות, נעימות ושלווה ובהחלט אשר נשאר COOL (הרבה יותר מהאורחים), זאת על אף הלהבות שהשתוללו בחיפה הקרובה יחסית ודיווחי החדשות שהגיעו כל שתי דקות לערך. הצוות תפקד מצוין , גם ללא נוכחותה של מנהלת הסניף גלית קריחלי מקרית אתא שנבצר ממנה להגיע בגלל עמוד חשמל חצוף שנפל וחסם את דרכה אלינו.
בכלל, גם לאחר שהסתיימה הארוחה, כותבת שורות אלו הרגישה בטוחה ונינוחה יחסית בתוך הקניון, שהרגיש כמו 'בועה' מחבקת של לייף סטייל. זה היה מאוד מתאים ומשפר מצב רוח לטייל בין חנויות האופנה ולבהות בבגדים. המחירים בקניון אגב, משתלמים ביותר.
אבל נחזור לאוכל. הסניף של קונדיטורית שני בעזריאלי אתא הוא כשר למהדרין, פועל בקונספט של קונדיטוריה ובית קפה ובזיכיון של גלית ובן זוגה יגאל קריכלי.
התפריט הוא חלבי עשיר. אל השולחנות זרמו מנות שונות הישר מתפריט חורף 2017. זה התחיל בפלטת לחמי בריאות פריכים ומענגים, שרק הם לבד הזכירו לי כמה לחם וחמאה יכולים לגרום אושר וסלטי ירקות. תבדקו את המנה 'החביתה של סבתא עליזה', אומלט בתוספת אריסה, נענע, בצל ירוק, תפוח אדמה ועגבניות שרי. לצד המנה מוגש שדרוג מפתיע של סלט מוקפץ חם עם פטריות שמפניון ברוטב מתוק. שילוב מושלם של חלבונים ופחמימות טובות שיכול להשאיר אותכם שבעים לזמן ארוך וכמה שסלט חם הוא נהדר לימים הקרים.
החורף הוא שעתם היפה של המרקים, ובשני מגישים מרק אפונענע : מרק קטיפתי חם המורכב מאפונה, נענע ותבליני איכרים, מוגש בתוך קערית העשויה מלחם. רווח כפול, מה שנקרא.
אחר כך טעמנו את מנת הקסטלו המוצלחת: רביולי בטטה ברוטב שמנת, קוביות בטטה וצ'ילי מתוק.
בשלב זה הדיווחים העגומים על מה שקורה בחוץ גברו, וזה היה בדיוק הזמן למתוק מרגיע שיעלה את רמת הסרוטונין. קיבלנו את זה ביג טיים בדמות קינוח הבית מגדל אייפל: צלחת נדיבה שיכולה להספיק גם לכמה אנשים ובה פלורנטינים, מקרונים, כדורי שוקולד, פחזניות, גלידה עליהם 'גבעת' קצפת וסירופ שוקולד. למי ששכח בין כל האוכל, שני גם ידועה בקפה מצוין ואיכותי שהוגש גם כן והיווה פינאלה מרימת מורל ומחזקת. היינו צריכים את זה.
מבין אלו שהצליחו להגיע לאירוע ראינו את הצלמת שרה איקו, פרומה קינד עורכת 'חדשודתי', אשת יחסי הציבור חגית הורנשטיין, אנג'ליקה אגבייב בלוגריסטית סלונה, הילה מלמד מ'הד הקריות', רותם כבסה מעיתון 'צפון 1' ואתר 'בלינקר', הבלוגריסטית טלי גרופית, הקוסמטיקאית -סלב נינה דקל מקרית אתא, מנהלת השיווק של קניון עזריאלי קרית אתא ציפי ברקוביץ ואחרים.
בקונדיטוריית שני מקיימים ערבי תרבות לציבור הרחב. בחמישי הקרוב, ה-1 לדצמבר, תתארח המתקשרת והמיסטיקנית שלי זיו להרצאה על רוחנית, קלפי טארוט והגשמה. האירוח יחל בשעה 20:00 והכניסה אליו חופשית.
המקום מקיים מבצע חושף 'שלישי פעמיים כי טעים' – כל יום שלישי, 1+1 על כל התפריט החל מהשעה 16:00 (לא כולל שתייה).