ביום שלישי לפני שבוע יצאה מכבי חיפה למשחק במסגרת שלב רבע הגמר מול בני יהודה בבלומפילד והסתיים בתיקו 2. תוצאה סבירה לכל הדעות מעניקה יתרון מסוים לקבוצה מחיפה בזכות שני שערי החוץ שהובקעו. לא היו במשחק אירועים שכדאי להיזכר בהם. בסוף המשחק מאמן מכבי חיפה מתרעם בתקשורת על כך שאחד השוערים הובקע ממצ נייח. עוד נחזור לרוני לוי.
בשבת התייצבו באיצטדיון סמי עופר שתי קבוצות בעלות שאיפות מנוגדות. האחת מוליכת הטבלה בעלת יומרות לזכייה באליפות, והאחרת נרבקת על חייה בליגת העל. משחק מסקרן לכל הדעות, אולם לנוכח כמות הצופים (4900 סהכ) נראה כי הדשא ירוק מבושה. היה זה משחק בו הקבוצה הצפונית התבטלה לחלוטין בפני אחותה מהדרום ומחצית שלמה היא הסתגרה מאחור, אולי מחשש לתבוסה ואולי מתקווה לנקודה אחת שממילא לא תעזור לה. תוצאת המחצית היתה 1-0 לבאר שבע כאילו הפיחה חיים בקבוצה ממורדות הכרמל שלפתע נזכרה לשחק כדורגל, השתמשה נכון בשני המגינים שלה, הגיעה למספר מצבים קורצים ורק חוסר מזל משווע, קורות ומשקופים הצילו את הדרומיים מהפסד מביש. תוצאת הסיום אמנם נוטה לטובת הפועל באר שבע, אך אבוי לנו אם זו היכול של אלופת המדינה שבדרך המקבלת ללא הרף מחמאות על הסגל הנוצץ שלה. במשחק זה היא לא נראתה טובה ולו במעט מיריבתה הנאנקת בתחתית.
ולמאיר בן מרגי אומר אתה מבלה מספר שנים במערכת הזו שנקראת הפועל חיפה וכנראה שלא תופתע מכל מצב חדש. לחזור לעמדת עוזר המאמן בקבוצה זו לא נאמנות, זה פחגד או חשש מפני הבאות במקום אחר. הוכחת לא מעט שאתה מסוגל להוביל את הקבוצה. אם תביט מסביב תמצא מקומות אחרים בהם תוכל לפעול על פי הבנתך ואמונתך.
וכך אנו מגיעים למשחק הנפל של מכבי חיפה, נראה כאילו השחקנים הוכשרו כטבחים בצה"ל והם משרתים שבוע ונחים בשבוע השני. אחרי התצוגה הנפלאה מול פתח תקווה נראתה ירידה תמוהה מיכולת הקבוצה. כל הסאגה סביב משחק הרדיוס הרדימה מעט את השחקנים, אמנם לא הבחנו בכך בתחילת המשחק כי נגלךה לנו שחקן חדש העונה לשם לאייל משומר אשר חרש את הצד הימני והגיע לרחבת היריב, הכין מצבים לשחקני ההתקפה אשר פשוט לא הגיעו למשחק. במיוחד הדברים אמורים לגבי פלט. ככל שנקפו הדקות הבינו הבית"רים כי היריבה מולם פחות מפחידה ויותר מזה היא גם לא יכולה. שלושת השערים שנכבשו היו רק מנה קטנה מול הקבוצה הכבויה ששיחקה מולם ולמרות רצוני הרב איני יכול לציין איש מהם. לא גילי ורמוט שתלינו תקוות רבות ביכולתיו. גם לא עטר ששבוע לפני כן כבש שני שערים ולבטח לא טווטחה שמצידי יכול היה להישאר במלתחות. ומה היה לרוני לוי לומר בסיום? צדקתם: "קיבלנו שער ממצב נייח". מה לעשות רוני, כנראה יומיים לפני שנולדת החליטו על תקנון המסדיר שריקות לעבירות, קרנות, נבדלים וכל מיני דברים תמוהים אחרים. לכן אני מציע לך לפנות לבעלים. לבטל לאלתר מצבים נייחים, אחרת לא תופיעו למשחק הבא.