עו"ד סדיס חוזרת ומזהירה: "היזהרו מ"נשמות טובות" שבאות לסייע להוריכם המבוגרים ב"התנדבות". אל תפקירו את הוריכם המבוגרים בידי "חברים" או "מכרים" או "מסייעים" מסוג אחר שצצים "להקל" על חייכם. השגיחו, היו ערניים וקחו בחשבון שאותם "חברים" עלולים להתגלות כשודדי ירושות. לצערי, התופעה הזו היא ממש מכת מדינה".

קשה להאמין אבל במדינת ישראל שוררת תופעה חמורה של עושק קשישים ומבוגרים חסרי ישע על ידי גורמים ונוכלים למיניהם שמנצלים באופן שיטתי את חולשתה של האוכלוסיה המבוגרת. חלקם מרוקנים את הקשישים מרכוש וכסף עוד בחייהם וחלקם מחתימים אותם על צוואות לטובתם.

ב-23 השנים האחרונות עו"ד אתי סדיס הקדישה את עצמה למטרה של הגנה על משפחות שנפלו קורבנות לכנופיות נוכלים שמתפרנסים מניצול קשישים, גזילת כספם ורכושם בחייהם ולאחר מותם.

מדובר בשיטת פעולה מתוחכמת ומגוונת של אנשים מיומנים שמכירים את הפרצות הנכונות בחוק: לרוב אנשים זרים, שכנים, מכרים רחוקים, עובדים סוציאליים או מטפלים זרים, מזהים מבוגרים בעלי רכוש שגרים לבדם כקורבנות פוטנציאלים ומציעים את עזרתם "בהתנדבות" או בשכר בנקיון הבית, בסידורים שונים וגורמים לאותם אנשים לפתח בהם תלות פסיכולוגית ופיזית ויחסי "חברות".

ככל שאותם אנשים מבוגרים נחלשים ומפתחים תלות ב"חברים העוזרים" מופעלים על המבוגרים מניפולציות ולחצים להעביר כספים ורכוש לטובת אותם נוכלים. המבוגרים חסרי ישע מפחדים ולפעמים גם לא מסוגלים להביע התנגדות ומעבירים כספים ורכוש ולפעמים נותרים חסרי כל.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

תופעה חמורה לא פחות היא הפעלת לחצים ומניפולציות על אותם מבוגרים כדי שיחתמו על צוואה לטובת המטפלים, אותם נוכלים אף דואגים לקחת את המבוגר לעורך דין מטעמם או להביא עורך דין לביתו של המבוגר בכדי להחתימו על צוואה לטובתם.

כך באופן שיטתי ומתוחכם מאתרים אותם נוכלים את הקורבנות החלשים, רוכשים את אמונם  ומשתלטים על רכושם, תוך שהם מקפחים את קרובי המשפחה של אותם מבוגרים שכלל לא יודעים ולא מודעים לנעשה ולרוב מגלים שנושלו מהצוואה רק לאחר שקרוב המשפחה המבוגר נפטר.

לדברי עו"ד אתי סדיס תופעה מטרידה לא פחות היא קרובי משפחה שמחתימים את הוריהם המבוגרים בצוואה לטובתם המקפחת את שאר האחים. 

"אלה המקרים הכי קשים. קשה מאד לקבל שקרוב משפחה שלך דאג לקפח אותך מהירושה ותחושת הבגידה מתערבבת עם תחושת הקיפוח". מתוך המצבים האלה נולדים סכסוכי ירושה מורכבים בבית המשפט. מדובר בפלונטרים משפחתיים ומשפטיים וזה דורש ראייה מחוץ לקופסא, התמצאות בחוק ובפסיקה ופרשנות יצירתית".

 "יש דרכים משפטיות להתמודד עם מצב כזה, למרות ההלם העצום,  צריך להתגבר במהירות, להיות פרגמטיים ולפעול בזמן לעצירת הליכי קיום הצוואה"

"קיימת פסיקה ענפה ומתפתחת בתחום הזה. החוק מפרט עילות שאם יתקיימו – יביאו לביטולה של הצוואה המקפחת. אם למשל, היורש המנושל מאמין שהמוריש חתם על הצוואה בתקופה שהיה חולה, מטושטש מתרופות, לא כשיר או לא צלול והוא מסוגל להוכיח את זה באמצעות מסמכים רפואיים. כל החוכמה היא להכיר את המקרה המיוחד של כל לקוח לעומק"

 עו"ד סדיס מציעה לבני המשפחה לגלות ערנות לגבי מצבם של הקרובים המבוגרים, "צריך לזהות כיצד מתחיל תהליך ההשתלטות על הקשיש. זהו גורמים "תמימים" שבאים לעזור לו ללא תמורה או בתמורה קטנה,  שימו לב למניפולציות של קרוב המשפחה, להתנהגויות בלתי סבירות, להסתרת עובדות, לשקרים וסכסוכים תמוהים , ומול זה יש לשים לב גם לחולשה ולחוסר אונים של המורישים, אלה סימנים לכך שזכותכם לירושה נמצאת בסכנה"

ושוב עו"ד סדיס מדגישה את חשיבותו של תא משפחתי תומך ואוהב: "הדבר החשוב ביותר הוא לדאוג לבני משפחתכם מכל הלב ובכל מצב ולא רק ממניעים כספיים. משפחה היא מעל הכל ושווה יותר מכל ירושה או סכום כסף".

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY