השקט שלפני החג

רגע לפני שהחג נכנס כשאדי האקונומיקה מהניקיונות עוד נישאים באוויר , ובפחי האשפה עוד מונחות תכולות הבתים שרוקנו חשוב לעשות גם ביעור חמץ ביחסים כדי לעבור את החג ללא משברים .  אז מה יש בהם דווקא בימי החג השמחים והמשפחתיים שהופך אותם לנפיצים עבור מערכות היחסים ?

" אמא שלי שואלת אם אנחנו אצלה בחג השנה ? לא יודעת .  השנה כל המשפחה שלי אצל ההורים שלי וחשבתי שנלך אליהם , אבל לא היינו איתם פסח שעבר ?? היינו ,  אבל בכל זאת בגלל שאנחנו בהרכב מלא כולל הדודים  שהגיעו מחו"ל לא נעים לי  "

כבר לפני החג יש עננה מעיבה שמרחפת מעל השאלה : היכן חוגגים את החג השנה ? אצל ההורים שלו או ההורים שלך? וכמובן שכל אחד מבני הזוג באופן טבעי יעדיף לחגוג בנוף ילדותו עם הריחות והטעמים ממחוזות עברו הרחוקים . חשוב שנהיה קשובים ומתחשבים לסיבה שבן הזוג מעדיף לחגוג עם משפחתו ייתכן מטעמים ריגשיים , הלכתיים , מצפונים . סביר להניח שאחרי שמבינים את הסיבה קל להשלים עם הבחירה ולא לראות בה ויתור כואב או הקרבה . ומה אם לא השתכנענו ולכל אחד מהצדדים יש אג'נדה ברורה לגבי עמדתו ? אפשר לקיים רוטציית חגים בין שני הצדדים . אופציה נוספת למקרים קשים ללא פשרה והיא לנצל את ההזדמנות ולחגוג את החג בנסיעה לחופשה.        את אפשרות האחרונה שמרתי לסוף לא במקרה, כיוון שהיא מאתגרת, תזמינו את כולם לחגוג יחד אצלכם  … הלו לאן ברחתם??   

תוסיפו לסיר הלחץ הזה את העובדה שהילדים בחופש ומתחיל התסכול של מה עושים עם כל ה"משעמם לי " הזה כל היום ?  כשברקע המטלות הרבות שיש לבצע בבית  , החופש המשותף של כולם הריכוזיות של השהיה בבית ובחיק המשפחה מציפה בעיות ומחלוקות שבשגרת היום אנו מדחיקים ויש בה כדי להעלות ולהציף  כעסים ותיסכולים שבמירוץ היום יומי אנו נוטים להתעלם מהם.

והנה מגיעה ארוחת החג – או הסימפוניה של השולחן העמוס אנשים ובקולות שמדברים בבת אחת תוך כדי אכילה ותעביר לי את זה ותעבירו לזה תוך שמירה על נחמדות ונימוס והניסיון להקשיב לכולם ולאכול המון ולטעום מכל שמצווים עלייך כדי לא לפגוע או להעליב בזמן שגלריית המומחים לא חוסכת שבטה במיגוון עצות עם נימת ביקורת סמויה על הדור של היום יש בה משהו מעורר באופן בלתי רצוני דריכות ומתיחות מסויימת .

איך שומרים על השקט ?

כדי לעבור את ימי החג בנועם יש לעבור ל"מוד "מסויים של סובלנות ופתיחות לנקוט בהיערכות מונעת לקונפילקטים שעלולים להיווצר : אפשר לנהל  שיחה קלילה  לא הסכם שלום עולמי כן? אפשר להעלות מבעוד מועד את הדברים שמפריעים וגורמים לחוסר נוחות  למשל : אני מצפה שלא תאפשר הפעם לתת לילדים ממתקים לפני האוכל או לתכנן את הבילוי המשפחתי המשותף מחוץ לבית בהמשך ימי החג כתעסוקה לילדים  וזמן איכות משפחתי . והכי כדאי לשתף את בן הזוג ברצון ובהשתדלות לעבור את ימי החג בשלווה ולתקשר בנוגע לאותן התנהגויות או סיטואציות מוכרות שעלולות להוות מכשול בימי החג ולאפשר כמובן, תנסו לעשות את זה בלי שיתנפח לכם הוריד,  לקבל גם את ההערות לגביכן , אפשר ורצוי לסכם מראש מה מקובל עליכם ומה לא . .    והיה ואם , חלילה במהלך הארוחה  מפצירים בך לטעום מהצלי שיצא מדהים ( ואת בכלל צמחונית קרוב לעשור ) תעני בהומור שאת בטוחה ולכן את נחמדה ומתחשבת ודואגת שיישאר יותר לאחרים .
לסיום, אם נבחר לראות בחג הזדמנות נפלאה לחגוג בחיק המשפחה שמתכנסת יחדיו ולאפשר להפוך אותו לזמן אייכות והנאה , כשנוקטים בגישה מפוייסת ולא בהליכה בשדה מוקשים נטוש  תוך התחשבות כמובן וכבוד למארח שעמל וטרח לטובת כולם אפשר למצוא בארוחת החג הזדמנות נפלאה לחגוג , לצחוק .    ולהנות !!! חג הכי שמח !!!

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY