איזה ג'יניוס

מסעדת שף בקריות. מחזה נדיר. צילום: יפית בשבקין
חדש בצלחת. גינוס. צילום: יפית בשבקין
חדש בצלחת. גינוס. צילום: יפית בשבקין

גם לקרייתים מגיע לאכול טוב. מסעדת שף חדשה, עם טוויסט, נפתחה בצמוד לקריון והשמחה גדולה. עם טיפה השראה מאייל שני.

רבות מדובר על הסצנה הקולינרית הפורחת לפתע בחיפה. מסעדות חדשות מכל המינים צצות כפטריות אחרי הגשם וכבר קשה לעקוב. אז הנה משהו מזה זולג גם לשכנות הצפוניות. במדרחוב החדש ההולך ונבנה מחוץ לקריון שבקריית ביאליק, קמה ממש לאחרונה מסעדת שף חדשה וכשרה בשם ג'ינוס.

הבעלים והשף הוא יהב ג'ינו. אחרי שנים בעולם הקולינריה ושנים נוספות של מגורים בקריות החליט שגם לו וגם לאחיו הקרייתים מגיע יותר. "אני גר שנים בקריות ולצערי אין בנמצא מקומות מהסוג הזה, אחת הסיבות שפתחתי את המסעדה היא הרצון לראות את תושבי הקריות נהנים מבילוי קולינרי וחווית אכילה שאינה קיימת באזור, אין כאן מספיק מקומות בהם אנשים יישבו על כוס יין משובח וייהנו מארוחה מושקעת וברמה גבוה, עכשיו לא יצטרכו לנסוע עד לחיפה לשם כך" אומר ג'ינו.

חזה מולארד. כישרון מולד. צילום: יפית בשבקין
חזה מולארד. כישרון מולד. צילום: יפית בשבקין

המסעדה, משלבת בין מטבח מסורתי ומודרני וניתן למצוא בה מנות כגון סיגר מרוקאי  במילוי בשר טלה ושקדי עגל; חזה מולארד צרוב ביין על מחית ערמונים; אורז יסמין עם נתחי אנטריקוט, פילה בקר ופרגית עם בצל מקורמל, פטריות יער ובייבי תרד; ניוקי שחיתות ברוטב יין אדום; פטה כבד קטיפתי; נתחים מובחרים ומיושנים של סינטה, אנטרקוט, פילה, צלעות טלה ועוד.

ואם הריר שלכם כבר נוזל אבל זמנכם קצר, קיים גם תפריט ג'ינוס אקספרס. בהשראת 'המזנון' של אייל שני, בו ניתן ליהנות ממנות מיוחדות בפיתה: קבב פרגית וטלה טחונים עם עשבי תיבול וטחינה; נתחי סינטה צרובה עם בצל ופטריות מקורמלים בתוספת ביצת עין; מעורב ג'ינוס מנתחי פרגית, אנטריקוט וחלקי פנים; בצל מטוגן בתערובת תיבול סודית ועוד…

גינוס בפיתה.צילום: יפית בשבקין
גינוס בפיתה.צילום: יפית בשבקין

המסעדה החלה השבוע בהרצה ועם הזמן יתווספו לתפריט מנות חדשות וכן מנות ספיישל.

 

קריון קריית ביאליק

טלפון: 04-810-0700

שעות פתיחה: א'-ה' 11:00- 23:00

שישי: 11:00- שעתיים לפני כניסת שבת.

שבת: החל משעה וחצי לאחר צאת השבת.

כשר

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY