אמיתי לגמרי : ערבי, נוצרי ויהודי הקימו מסעדה כשרה במצודת האבירים העתיקה של עכו

ברובע העתיק של עכו נמצאת מסעדת השף  "Roots", מקום מיוחד שמציע חוויה קולינרית משובחת כשהיא מביאה את טעמיו המקוריים של המטבח הערבי. המסעדה, הממוקמת במצודת האבירים ההוספיטלרית בעכו, היא שותפות של שלושה יזמים: השף אורי ארנולד, בעלים של ארנולד'ס הבשרית המיתולוגית, ושני שותפיו ילידי העיר סאמר סייד ומואנס חורי, אחד מוסלמי והשני נוצרי שיצרו שותפות בין דתית ורבת טעמים כשרה למהדרין

שיפוד דגשיפוד פילה דג ים צלוי בשמן אריסה, צזיקי, ירקות בגריל
שיפוד דג שיפוד פילה דג ים צלוי בשמן אריסה, צזיקי, ירקות בגריל
שישברקכיסוני בצק במילוי בשר עגל, מבושלים ברוטב יוגורט חם מתובל בבצלים צלויים
שישברק כיסוני בצק במילוי בשר עגל, מבושלים ברוטב יוגורט חם מתובל בבצלים צלויים

בעלי המקום מציעים מטבח לבנטיני כשר, שמשלב מנות אותנטיות ומסורתיות מכל עמי האזור. התפריט משובח ומיוחד כמו המקום עצמו, והוא משלב רכיבים טריים ובריאים וצמחי תבלין מיוחדים המובאים מרחבי המזרח התיכון

המקום עצמו מצוי בחלל מדהים, מצודת האבירים ההוספיטלרית שם עברו לוחמי מסעות הצלב מה שמקנה לחוויה הקולינרית נופך היסטורי יחודי. המקום עבר שימור מוקפד ועיצוב ששמר על המקור. המסעדה כוללת גם חלל גדול שמארח אירועים גדולים של עד מאה וחמישים אנשים.

מאחורי היא שותפות של שלושה יזמים: השף אורי ארנולד, בעלים של ארנולד'ס הבשרית המיתולוגית, ושני שותפיו ילידי העיר סאמר סייד ומואנס חורי, אחד מוסלמי והשני נוצרי.

המלצר רב הפעלים ראסלן מגיש לנו מגש מטבלים ענק ומסביר כי "כל דבר שאנחנו מגישים לכם עשוי כולו תוצרת בית מרמת הרוטב והמטבל ועד למנות הגדולות של הבשרים". המטבלים כוללים חמוס גרגירים וצנוברים, פסטו כוסברה, בזיליקום, קרם חציל, לבנה טבעונית – כן בגלל שהמסעדה כשרה מכינים אותה מסויה וקוקוס. זיתי הבית שמכינים במקום

הסינייה חציל שמורכבת משכבה של טחינה, חציל שרוף על האש ועל זה עוד שכבה של טחינה, פיסטוק עם שמן ארומטי, עגבניות מרוסקות וגבינה טבעונית מלוחה ועלי גפן מטוגן
מנסף טלה- אחת ממנות הדגל : אוסובוקו טלה בבישול איטי, אורז מתובל וירקות צלויים

השף דרי בן נבט מצטרף לשולחן ומסביר לנו על המטבח היחודי של המסעדה : "אנחנו מושפעים מהמטבח הלבנוני, הסורי והגלילי. המטבח שלנו עוצב בזכות המטבחים הללו כאשר חקרנו מהם חומרי הגלם ? מהם התבלינים שמהם מורכב המטבח ולבסוף חקרנו את הטכניקות השונות. זהו חבל ארץ שמאופיין במעט דגים, הרבה בקר וטלאים. טכניקות של צלייה על גחלים, מדורות. אלו הם מטבחים עניים שמושתתים על אפס גלם 100% טכניקה. אהבתי מהמטבחים המערביים שמושחתים על גלם ומעט מאוד טכניקה".

השף בן נבט שהוא במקורו טורקי מציין שהוא ערך תחקיר על מטבחים שונים כדי להבין "איזה שליט נפל ואיזה עלה ומה זה גרם לשינויים במטבח המקומי "בסוף של דבר ניסינו להביא את המטבח הערבי האמיתי אם אפשר בכלל להגדיר את זה. למשל כך לדוגמא את המחמרה – זה היה משהו מאוד עמיד שלוקחים למסעות. אנחנו הלכנו למקורות של הכנת הטחינה והקובה ומצד שני היו מקומות שהרשנו לעצמנו לשנות קצת"

מחמרה – מטבל לבנוני שעשוי מבורגול, אגוזים, פלפל מתוק וחריף, שמן זית, לימון, טחינה גולמית ובוטנים.
בצק פילו ממולא בשר צוואר טלה, מפורק, נקי משומן על מצע של רוטב סלסה, עגבניות שרופות על האש, פלפל אחד, קרם חציל לבן וקרם קליפת חציל שחור
קובה בייתית קובה בעבודת יד במילוי עגל וצנובר

– ויצמן 1, עכו העתיקה, כשר

מסעדת רוטס

 

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY