העיצוב המרשים, המוזיקה הנכונה, האוכל המוקפד ואפילו המיקום. השקת תפריט החורף של פאב הטמפל בר שבסינמול לב המפרץ, שנערכה באחד מערבי הסערה האחרונים, הוא ההוכחה לכך שפאב בתוך קניון הוא דווקא קונספט לא רע. גם בזכות חניה מקורה וצמודה שמונעת הירטבות בגשם או פארם צמוד
אמצע השבוע, סערה בחוץ, לא בדיוק התנאים האידיאלים עבור רבים מאיתנו לדפוק את הראש באיזה פאב. כותבת שורות אלו, שבכלל פאבים הם לא כוס התה שלה (תרתי משמע) , שקלה לוותר על ההזמנה להשקת תפריט החורף של הטמפל בר בלב המפרץ. ואז החליטה שלא. אחר כך הסתבר שלא היה מקום נכון יותר מלהיות בו בשלישי האחרון מאשר הטמפל בר.
קודם כל, אם כבר לצאת מהבית בקור אז עדיף לחנות כמה שקרוב למקום הבילוי, ורצוי שלא לעבור בדרך בין שלוליות ומטחי גשם, וכל יעד שממוקם בקניון, שיש בו חניה סגורה, מן הסתם מאפשר זאת.אחר כך העובדה שעד שמגיעים לפאב אפשר לקנות עוד כמה דברים בדרך, טבליות מציצה לגרון למשל.
אבל מעבר למסביב, הטמפל בר כבר רכש את שמו הטוב כאחד הפאבים המוצלחים באזור ודי ברור למה. הוא נראה כמו שפאב צריך להיראות, העיצוב שלו מרשים , יש בו מרחב ובאופן אישי גם אהבנו את המוזיקה האיכותית שנוגנה.
ועכשיו הגענו לעיקר, האוכל והאלכוהול. הפאב השיק כאמור את תפריט החורף שלו, ולשם כך הוזמנו כמה אנשי תקשורת, בכדי לטעום מטעמי המטבח עליו מוקפד שף ראני נאסר.הארוחה החלה עם מנות ראשונות מיוחדות : אה לה רומנה – ארטישוק אה לה רומנה,בצלים מהגריל,עגבניות שרי,עלי רוקט ופרמזן. אנטי פסטי – מבחר ירקות אפויים בתנור עם שום ושמן זית.
משם נסללה הדרך למנות העיקריות החדשות של תפריט החורף :ברוסקטה רוסטביף- רוסטביף, איולי חרדל ועלי אורוגולה על מצע ברוסקטה חמה, ממרח כבדי עוף טוסקני ולחם מהגריל,ארוסטו עגל- רוסטביף עגל וחרדל מוגש עם לחם קלוי, צלי אירי- עם פירה, בשר והמון טעם בבישול איטי בבירת גינס, פאי רועים אירי- אפוי במעטה פירה קריספי, בלאדי אנטריקוט – חציל בלאדי על האש עם אנטריקוט רצוץ על הפלאנצ'ה וטחינה ביתית, נקניקיות צ'וריסוס של מרינדו, הנחשבת לאחת המנות האהובות בפאב- צ'וריסוס עגל מוגשות עם כרוב כבוש ותפוחי אדמה אפויים. היו שם גם נקניקיות עגל דשנות עם כרוב מבושל בבירה תפוחי אדמה ועשבי תיבול.
את הארוחה חתמו קינוחים כמוחגיגת בראוניז- בראוניז שכבות אגוזי לוז, בראוניז שוקולד עם גנאש שוקולד מוגש עם רוטב שוקולד רום וכדור גלידת וניל גורמה.וזה שממש אהבנו : טוויל אייריש קרים- טווילים דקיקים, קרם אייריש קרים ובננות מקורמלות ומשולהבות ברום. רגע לפני שיצאו האורחים לדרכם חזרה במזג האוויר הסוער, טמפל בר צייד את הנוכחים במטרייה ממותגת וגם מחברת ועט יוקרתיים מבית וויסקי גלנפידיך, לא יפתיע אותכם שלשניהם כבר נמצא שימוש.
רוצים שמות? באירוע היו גם עיתונאים ומובילי דעה ביניהם: יורם מרק רייך, דינה רפאל, אלירן טל, דורון שפר, טטיאנה קליימוביץ', שרה אקו, יפה גביש, הדס בן ארצי, שיר פרסקו, דניאל ציוני וניר אהרוני. מטעם הטמפל בר נכחו: גיל אשרוב מנהל הרשת, הבעלים עידו שוורץ ואיתי זיידנברג והמנהלת נועה גוטפריד.
צילום: גיא רותם