האוכל, המיקום, השירות והאווירה. ביקור במסעדת ג'ירף שנפתחה לאחרונה בצומת ביג קריות הפך עבורנו את שישי בצהריים מ"זמן סידורים לחוץ" לשעה קסומה וטעימה במיוחד
אני לא כל כך טיפוס של מסעדות, כמו שאני אשת בתי קפה. תנו לי רק לשבת כל היום על הפוך ומאפה ואולי איזה סלט קטן. זה יכול לרוב לספק אותי, במיוחד שרוב המסעדות שהייתי בהן באזור, השאירו בי טעם של החמצה מצד אחד, כי האוכל בהם לא היה מרנין במיוחד , ואם כן, הוא היה יקר ומורכב להחריד, והותיר בי תחושת כבדות תרתי משמע, בבטן ובארנק.
כשהציעו לי לבקר במסעדת ג'ירף קריות החדשה, לא ציפיתי לגדולות, אבל הופתעתי לטובה, ולא אגזים אם אומר שפשוט התענגתי על כל ביס וכל רגע. וכך גם החברים שהגיעו איתי. הם מכירים מבפנים את ג'ירף שבמרכז הכרמל, וכבר מתחילת השבוע תכננו מה נזמין .
ההצלחה של ג'ירף קריות זוהתה אצלי מהרגע הראשון. קודם כל, כמו שאומרים מומחים ממני, הלוקיישן (מיקום) חשוב ולפעמים קריטי. הגענו לג'ירף בשישי בצהריים, בדרך כלל זה זמן של פקקים ועצבים. אבל העובדה שגי'רף קריות ממוקם בצומת ביג קרית אתא איפשרה לחבריי הכרמליסטים ולי המוצקינאית להגיע לשם מהר ובקלות שכן כולנו "רכבנו" בנוחות על כביש 22, בלי להיכנס לכבישים או פקקים מעצבנים ומיותרים.
ובהקשר הזה, אם יש משהו שיכול לחרפן אותי ולהוציא לי את החשק מלרצות לבוא למקום בילוי מסוים זה העדר חניה . אנחנו מכירים את הבעיה הזו בחיפה די הרבה בשנים האחרונות. כאן, בגי'רף קריות, יש שפע של מקומות חניה בכל שעה של היום. גם תושבי גוש שגב טבעון ורמת ישי יגיעו אליה בקלות ובמהירות.
"נפלנו" על יום שמשי ונפלא, שבא לנו מצוין אחרי ימים קפואים שהיו לפניו, סיבה מצוינת לשבת במתחם הישיבה החיצוני והנעים. לידיעתכם, בתוך המסעדה בקומת הגלריה יש חדר פרטים שמיועד לעד 30 איש, וגם מסך ומערכת מולטימדיה למעוניינים לקיים חגיגות ואירועי חברה. את פנינו קיבלו ושירתו במהלך הארוחה מנהלת המסעדה ושני מלצרים, כולם חביבים נעימים ולא פחות חשוב, בקיאים בתפריט מספיק כדי להמליץ לחסרת ידע קולינרי שכמוני.
התפריט בגי'רף משלב אוכל מהמטבח הפיליפיני, מאלזי אפגני וחריף. תמצאו שם למשל מנות ראשונות כמו : סלט בריאות בגרסה התאילנדי, סלט אטריות שעועית תאילנדי, סלט עוף ומלפפונים, אגרול גדול, קלמרי מטוגן או כנפי עוף. יש , איך לא, מבחר של מנות וקומבינציות סושי ומאקי, מרקים שונים כמו תירס או תאילנדי, מהמנות העיקריות תוכלו לבחור למשל סינטה סצ'ואן, קארי תאילנדי ירוק, עוף בלימון ואת המנה האפגנית יש גם מבר דגים, מנת אטריות וקינוחים מצוינים.
מכיוון שרק לכתוב זאת מעורר בי תאבון, וכתבה זו נכתבת בשעת לילה, זמן לא מומלץ למלא את הקיבה, אני אעבור מיד ללספר לכם מה אנחנו אכלנו שם. היינו 3 בוגרים ופעוטה. התחלנו עם סושי קומבינצית אוניגירי שמורכבת מ-3 משולשי אורז עטופים באצה ממלואים בסלמון מאודה, או ספיישל סלמון או אבוקדו יוזו . הקומבינציה הזו הוגדרה מהר ככוכבת הארוחה, והסושי כמי שמתעלה בקלות על מנות סושי שמוגשות במסעדות אחרות באזור.
גיא ידידי בחר כמנה עיקרית עוף בלימון – חזה עוף בטמפורה עם רוטב לימון וירקות מוגש עם אורז מאודה. אשתו אדווה הזמינה אטריות שחורות עם פירות ים – אטריות ביצים שחורות (מדיו דיונונים) עם שרימפס, קלמרי, שום מטוגן, בצל ירוק וצ׳ילי. אני בחרתי הקיסרית החדשה
אטריות ביצים מקמח חיטה מלאה עם עוף, חזיר, בייקון, ירקות ירוקים ואגוזי קשיו. המנה מעט חריפה אבל אפשר לבקש ללא חריף. המנה כל כך מילאה אותי (אטריות מקמח חיטה מלא זו המצאה נהדרת ובריאה משהו) עד שהמשכתי לאכול אותה גם בערב, בביתי. אדווה וגיא נהנו בהחלט מהמנות שלהם שחוסלו מיד וגם ביתם החמודה מאיה לא יצאה כלל מקופח ונהנתה ממנת ילדים שכוללת שניצל וצ'יפס. לקינוח הזמנו ברולה בננות – שכבות של קרם ברולה בין טוויל שקדים, עם בננות מטוגנות ברוטב קרמל-קינמון. ובכן, הוא היה טעים עד מעלף ובליבי הצטערתי שעלי לחלק אותו עם שותפיי לשולחן.
ביחד עם שתיה הגענו לתשלום של 386 שקלים, ממש לא יקר לארוחה כה מלאה, מכובדת ואיכותית עבור ארבעה אנשים. יצוין כי יש גם תפריט ללא גלוטן לנמנעים. היות ומקום עבודתי קרוב לביג קריות, וגם אם לא היה כך, אני רק מחכה להזדמנות לחזור לשם, אפילו לבד כארוחת צהריים בין פגישות עבודה או בערב עם בן זוג או חברה. והפעם הקינוח יהיה שלי בלבד.
המסעדה פתוחה בכל ימות השבוע מהשעה 12:00-24:00