על חוף ימה של חיפה, בטיילת בת גלים, עם נוף משגע, רכבל שעולה מעליך ואווירה קוסומופוליטית מצויה המסעדה האיטלקית – מזרח תיכונית 'איטליאנו דה לה קוסטה' אותה מנהל עאדל ביאדי שבראיון מיוחד מסביר איך הכל נולד מביקור באיטליה ומדוע השף המקומי מכין מנת כבד בתוך ביצת קינדר ?
![](http://www.haifatimes.co.il/wp-content/uploads/2023/07/IMG_0789.jpg)
![](http://www.haifatimes.co.il/wp-content/uploads/2023/07/IMG_0870.jpg)
בעיר התחתית על חוף הים הקסום, ממוקמת מסעדה מיוחדת שמביאה את הטעמים המפוארים של איטליה ומטעמים מפתים מהמטבח הערבי זאת בזכות עאדל ביאדי, מנהל המסעדה הייחודית איטליאנו דה לה קוסטה.
ביאדי, מנהל הקבוצה (בראשותם של האחים חסן), שבשנתיים האחרונות החליטה להרחיב את המותג המצליח ולפתוח סניף במרכז הכרמל. מתיישב איתי לשיחה קצרה כשעיניו כל העת נשואות למה שמתרחש במסעדה "לנהל מקום כזה דורש ממך לחשוב על כל דבר קטן". הוא מספר על שבע השנים בהם הוא מנהל את המקום שהיה פעם למי שחצה את גיל ה 30 פלוס מסעד יטבתה שהייתה מוסד בילוי קולינרי לילידי שנות השמונים.
ביאדי לקח לפני שבע שנים מבנה נטוש והפך אותו למסעדה שהפכה לשם דבר בקרב חובבי האוכל האיטלקי שכולל גם מנות ערביות מקומיות: "אמרתי לבעלים 'מה ההגדרה של המסעדה?' זו הרי לא מסעדת גורמה, ולא איטלקית ואתם בכלל בדואים מהצפון אז מה הקשר ? אמרתי להם שזו תהיה מסעדה איטלקית עם נגיעות של אוכל מקומי. 'גלילי – ערבי' תקראו לזה. הרי גם המטבח האיטלקי קרוב אלינו וישנם חומרי גלם דומים כמו שמן הזית ורוטב העגבניות. אז לא לקחתי פסטה והוספתי לה תבלינים מזרחיים. מה שכן מכל מחלקה לקחתי מנה שתייצג את המטבח המקומי. אז יצרנו פיצה סינייה מופלאה, לסלט הטבולה הוספנו שקדים וגבינה לבנה. לא הוספנו הרבה מנות אבל זה פתח לי את אופציית הספיישלים : למשל אתמול הכנו ריזוטו פריקי עם צוואר כבש.
לפני כשנה הצטרף למסעדה השף הצעיר ג'לאל סאלם, שמאחוריו ניסיון מצטבר של 15 שנים בכל מסעדה מוכרת בעיר והוא מביא יצירתיות לתוך המנות – כך נולדה מנת הכבד עוף בתוך ביצת הקינדר "זה השיגעון שלו".
![](http://www.haifatimes.co.il/wp-content/uploads/2023/07/IMG_0757.jpg)
![](http://www.haifatimes.co.il/wp-content/uploads/2023/07/IMG_0957.jpg)
התפריט של איטליאנו דה לה קוסטה מגוון ומעניין, מציע ללקוחות חוויה טעימה משובחת. עם מנות מארץ המגף כולל פיצות מקוריות, פסטות טריות עם רטבים מפתיעים, סלטים עשירים ומנות ראשונות שמביאות לכם את טעמי איטליה באווירה חיפאית.
המנות מוגשות מהר, השירות אדיב מאוד וחומרי הגלם איכותיים, טריים ומקבלים דגש רב. השילוב הייחודי של החומרים האיכותיים מאיטליה עם התבלינים המקומיים יוצרים מגוון רחב של טעמים ומנות שמתאימות לחיך הישראלי שמושפע ואוהב שני המטבחים.
![](http://www.haifatimes.co.il/wp-content/uploads/2023/07/IMG_0857.jpg)
לא רק האוכל המשובח, אלא גם השילוב המושלם של אווירה נעימה, שירות מקצועי ותחושה של ביתיות אלו יוצרים חוויה נהדרת כשאתם חוגגים אירוע משפחתי או פשוט מתחברים עם חברים באווירה יחודית שמשלבת נוף פסטורלי יחד עם המגוון האתני שמציעה חיפה העיר הרב תרבותית זאת בנוסף לתיירים שמגיעים למסעדה
העליה השניה 96 חיפה
פתוח מ 12 עד 23 כל יום