בחדר צדדי באחת השכונות של הכפר עוספיה מכינים כנאפה שהיא אחת המשובחות ביותר בישראל. חוסאם כרמאן עבד שנים בחו"ל כקונדיטור לבסוף חזר לארץ והחליט להתמקד במלכת הממתקים – לאחר שנה של ניסוי וטעייה ושיטוט בין מחלבות בארץ חזר עם הנוסחה המנצחת שמשלבת גבינה עדינה מפקיעין, סמנה מתורכיה ויחס אישי לכל מגש כנאפה. קבלנו הצצה לתהליך ההכנה המיוחד

חוסאם כרמן הוא אחד האנשים היחידים בארץ שמתמחה בהכנה של כנאפה. כלומר הוא פינה כמה חדרים בדירת הוריו בקצה היישוב עוספיה כדי להכין את מלכת הממתקים שזכתה לעדנה עוד בימי האימפריה העותמאנית "למדתי קונדיטוריה בחו"ל" הוא מספר לי תוך כדי שהוא מכיר את מקום העבודה להכנת מגש כנאפה "לאחר כמה שנים החלטתי לחזור לישראל ולהתמקד בהכנת כנאפה". חוסאם מכין את מגש הנירוסטה ומניח עליו את הסמנה – אותה חמאה מזוקקת "היא עוזרת לכנאפה לא להישרף" הוא מסביר לי ומוסיף שסמנה ניתן להכין בבית אך חבל על המאמץ . כיום רוב הסמנה מיובא מטורקיה "הם מייצרים את הסמנה הטובה ביותר".

לאחר מכן הוא ניגש לקצוץ את אטריות הקדאיף המפורסמות במכונה מיוחדת "כדי שיהיה קל לפזר אותן על הכנאפה". מתוך המקרר הוא מוציא את קערת הגבינה – זוהי גבינת ברינזה ערבית חצי קשה שמקורה בבקר "אני נוהג לשים גבינת בקר (ולא עיזים) כדי שהיא לא תהיה דומיננטית בטעם".

את הגבינה הוא איתר במחלבה בכפר פקיעין לאחר סבב מחלבות שעשה "אני מאוד אוהב את מה שהם עושים". על צבע מאכל הוא לא מוכן לשמוע "אני מאמין בכמה שיותר טבעי". לאחר שכל המרכיבים מונחים כי לאחר כבוד על המגש הם מובלים לכיריים הגדולות "חשוב שהלהבה תהיה במידה הנכונה כדי שלא יישרף". זוהי למעשה המוטיב המרכזי באומנות הכנת הכנאפה משום שלהכין כנאפה זה אמור להיות דבר די פשוט – המרכיבים ידועים ההכנה גם כן אך למצוא כנאפה טובה זה בהחלט דבר נדיר כך שהכל מצוי במילה 'במידה' מידה של הכנה ומידה של שילוב המרכיבים יחדיו – הבישול מתבצע תוך כדי סיבוב המגש ובדיקה של מידת ההזהבה (השחמה) של הכנאפה.

חוסאם מספר לי שדרך הכנת הכנאפה הוא מצליח לפגוש ישראלים שונים וזה עוזר לו להכיר את ישראל היפה ואפילו לרכוש חברים אם לא במציאות אז לפחות לדף הפייסבוק הפעיל מאוד שלו.

לבסוף מגיע רגע האמת והכנאפה מוגשת חמה כשהגבינה נמתחת ממנה – ממש תאווה לחיך

הוראות הגעה

מגיעים לעוספיה מאזור הכרמל, עוברים דרך אוניברסיטת חיפה, נוסעים ישר בכביש הראשי של הכפר וקצת אחרי שעוברים את תחנת הדלק "סונול", מתחילים לפזול ימינה עד שרואים שלט גבוה עליו כתוב "כנאפה ובס" (מערבית כנאפה וזהו). פונים ימינה וממשיכים עוד 150 מטר בערך, עד שרואים שלט נוסף שמכוון לחנייה שנראית ככניסה לבניין. נכנסים עם הרכב, מסתכלים ימינה, והגעתם למקום

פתוח משלישי עד שישי בין השעות 18:00-22:00 ובשבת בין השעות 12:00-22:00

 

3 COMMENTS

LEAVE A REPLY