מטבח בשרים מהווה עולם ייחודי של טעמים וריחות, המשרה חוויה חייתית ומרגשת לכל מי שאוהב את העיקרון של "אכילה נכונה" בכל המובנים. מה שהתחיל פעם כתרבות ציוד לעצור בתקופת קדם האדם, התפתח למטבח מורכב ומגוון ביותר, שמגיש מגוון של תבשילים וקינוחים, החל מסטייקים מרשימים ועד לקרפי עשירים וכבדים.
אחד מהיתרונות הגדולים של מטבח בשרים הוא היכולת להשתמש במגוון רחב של טכניקות בישול, החל מצלייה, צלייה, רוטבים מרוקנים ועד לעישון ובשר פרוס. זהו מקום שבו יכולה לקרוץ היצירתיות של השף ולהתבטא ביישום של מתכונים מיוחדים ומקוריים.
בנוסף לתענוג הגורם מטעמי הבשר, מטבח בשרים מייצג גם אירוח חברתי ומסיבתי בייחוד. האווירה הנופלת על המטבח בשרים בזמן ערב עם חברים או משפחה מלאה בשיחה טובה, ריחות מרגשים ואווירה מרגיעה, יכולה להיות חוויה שאין כמוה. כמו כן, האפשרות לשתף פעולה בבישול ולהכין מנות משותפות מחבר את האנשים ויוצרת חוויה משותפת מרתקת.
בסיכום, מטבח בשרים הוא מקום שבו נוצרים חיבוקים וקשרים בין אנשים, וגם מקום שבו תיהנו ממגוון עצום של טעמים וריחות, המעניקים חוויה קולינרית ייחודית ומרגשת.
מטבחים שונים בתרבויות שונות יכולים להיות מאוד שונים כמו גם דומים בחלקם. לדוגמה, מטבח הסיני משתמש בתבלינים ובשמנים רבים, בעוד שמטבח היפני מתאפיין בנימה לפרטים ובשימור הטעם הטבעי של המצרכים. מטבח הישראלי, לדוגמה, משלב את השפות והטעמים שונים מהתרבויות שעלו לארץ, ומקנה להם טוויסט מקומי ויצירתי.
המטבח והאוכל גם משפיעים על הבריאות שלנו ועל הסביבה בה חיים. דרך תזונה מאוזנת ובריאה יכולה לשפר את הרמה הכללית של הבריאות הגופנית והנפשית שלנו. ובאותו הזמן, מדובר גם באופציות של בחירות שיכולות להשפיע על סביבתנו – החל מהשימוש במקורות מזון מקומיים ומקומיים עד להפחתת הפסולת המזון והשימוש בחומרים מחודשים וידידותיים לסביבה.
אוכל ומטבח הם לא רק על פיוטים, אלא גם סיפורים על תרבויות, מסורת, חוויות וקשרים בין אנשים. הם מציעים לנו אפשרות לחקור, ללמוד ולהתרגש מחוויות חדשות ומרתקות דרך התכנון, ההכנה והתהליך של האוכל.
במטבחון של סימה מצויים תבלינים רבים ומגוונים, כגון כמון, כוסברה, כמון הבר, זעתר ועוד. הם מוסיפים עומק וטעם מיוחד למנות. מתוך המסורת המרוקאית המזוככת נבאזים מנות כמו טג'ין (סוג של בשר או עוף מבושל יחד עם ירקות ותבלינים), כוסקוס (מנה מקורית בסוגה של גריסים שיש לה מגוון גדול של גרסאות ותוספות) וחריימה (מאפה סודי ומתוק שנוכל למצוא בעיקר בחגי הדת היהודית). ניתן למצוא גם את השימורים המסורתיים, כמו חריף מרוקאי, קורכום ובצל ממולח. העונה המושקעת של מרוקו משפיעה גם על מסורת התה, ולכן אין סיום למסעדות ולחנויות התה ברחבי הארץ.
המטבחון של סימה מאפשר לנו לפרוח בצורה יצירתית ולהביא את הטעמים והריחות של שתי תרבויות מרתקות יחד לשולחן. הוא משלב בין התרבות היהודית לבין התרבות המרוקאית בדרך שמביאה אלינו את המסורת העשירה והמגוונת של שתי העמים.
=