סיור שמתחיל במפעל בצקים משפחתי וממשיך בעונג צרוף של טעימות ממטבחים עולמיים. זה כל מה שאתם צריכים בביקור הבא שלכם בחיפה
כמי שחולש על האימפריה הקולינרית של קבוצת מירון בחיפה, יש לאיש העסקים אבי חגי הרבה מה לחדש לחך הישראלי.עם אנרגיות שיא, מתחיל הסיור במפעל הבצקים החיפאי שהקים, אשר חושף הצצה לעבודת כפיים ועמל של 18 שנה.
שרשרת של פעולות ותהליכים מביאה לבסוף את התוצר הפחמימתי הנחשק של לחמים ומאפים במאפיות מירון, עם קראסט ואווריריות שלא יביישו פטיסרי אירופאי. ולא בכדי, אבי מספר כי ההעדפה היא להשקיע ולהשתמש בחומרים יקרים יותר ולא מתפשר על איכות. בין היתר נעשה שימוש בקמחים איכותיים מסוג 0-0 המיובאים מאיטליה.
הפירוש לשם "מירון" לדברי אבי הוא שילוב שמות בניו- מור, ירין ורון. כאשר גדל בנו הרביעי- בן- ותהה מולו מה מקומו בעסק, אבי קנה מכונה ב-40,000 יורו ופתח פס ייצור בלעדי לעוגיות הנמכרות במאפיות בלבד ונקראות 'העוגיות של בנצ'וק".
אם בא לכם לקפוץ למקסיקו, איטליה ויפן, מבלי להחתים דרכון, או יותר נכון להרגיש ככה 'דרך האוכל', ובכן- התחנות הבאות שלכם הן לוקו, איל גוסטו וטומוקה שבגרנד קניון חיפה.
בלוקו Looco תיהנו מאוכל רחוב המבוסס על המטבח המקסיקני המהיר, כגון ארוחה שלמה המוגשת בטורטייה חמה וטרייה המיוצרת במקום במכשיר ייעודי ואתם תבחרו איך להרכיב את המנה,
באיל גוסטו IL Gusto תיהנו ממטבח איטלקי מהיר עם מנות פסטה איטלקיות קלאסיות לצד מאפים ממולאים, פוקאצ'ות וסלטים טריים,
במסעדת טומוקה Tomoka תתענגו ממנות מהמטבח האסייתי- מסושי ועד מוקפצים שופעים כל טוב ולצדם קוקטיילים ייחודיים- וגם.. מהרובוט שמגיש את האוכל ישירות לשולחן.
לא ניתן להתעלם מאישיותו הצבעונית של אבי חגי, הלב הפועם של העסקים. זה מתחיל ממנו וממשיך עד אחרון העובדים ברמת השירות, היחס והאווירה. לא מעט פעמים הוא בעצמו מצטרף למטבח להכין מנה, לשטוף כלים, להגיש אוכל לסועדים ואף לצאת למשלוח.
כששואלים לפשר האנרגיות וסוד הקסם הוא משיב "הכול מגיע ממקום של אהבה. גדלתי בבית טריפוליטאי, זה מה שקיבלתי וזה מה שאני מעביר הלאה לבנים שלי. אהבה לאוכל טוב ובשפע, אהבה לעבודה ולעשייה יומיומית ויותר מהכול- אהבה לשמח אנשים".
קרדיט צילום- ענבל אור לב