קוואסן פינת רחוב הנמל

אנשים שנוחתים בתאילנד מדווחים תמיד על המפגש הבלתי אמצעי שלהם (לטוב ולפחות טוב) עם שווקי האוכל הססגוניים, מלאי הריחות ושלל הטעמים של בנגקוק

יאם נא : רצועות בקר עם מלפפונים, כוסברה, נענע, בצל ירוק, שעועית ירוקה, שאלוט,
גאנג לאונג – תבשיל קארי צהוב, עם חלב קוקוס, פאפיה, בטטה, בצל לבן וירוק, ברוקולי, מנגול, קשיו, בזיליקום ושום לימון וג'ינג'ר

על פי הערכות של ארגון המזון והחקלאות של האו"ם (FAO), רק בבנגקוק – יש יותר ממאה אלף דוכני מזון. תאילנד ידועה באוכל המשובח שלה, לא מעט בזכות היותה צומת קולינרי שהושפע מהמטבח הסיני (עם טכניקת ההקפצה בווק), מהמטבח ההודי (בעיקר בשימוש ברוטבי קארי) ומהמטבחים של וייטנאם ומלזיה. השילוב הזה, המלווה בשפע טבעי של חומרי גלם זמינים, הופך אותה לגן עדן קולינרי.
במסעדת הרחוב התאילנדי 'צאנג בה' שנפתחה לפני שמונה שנים שהיא אחת היחידות ובוודאי מהראשונות בארץ שמתמקדות במטבח הזה – מנסים בכישרון רב לשחזר את אותה חוויה שכה הרבה ישראלים אוהבים כשהם מטיילים להם בקוואסן – רובע התיירים המוכר בבנגקוק.

המסעדה ממוקמת ברחוב הנמל – היא נפתחה קודם לכן בגירסה קטנטנה ברחוב נתנזון הצפוף על ידי שני חברי ילדות מעמק יזרעאל, ליאור גולן הבעלים ועידן ליפשיץ שותפו וגם השף בפועל של המקום : "צ'אנג בה נולדה מתוך אהבה גדולה למטבח התאילנדי. נכון שלא נוכל לדמות את הריחות והצבעים של רחובות בנגקוק העוצמתית, אבל נוכל לשחזר בכישרון רב את הרגע הקסום ההוא. את הטעמים העזים והמופלאים של אוכל הרחוב התאילנדי!".

פאד פאק – טופו מוקפץ עם גזר, גמבה, ברוקולי, בצל, באק צ'וי, שמפיניון, אגוזי קשיו ברוטב מתקתק מוגש עם אורז
פאד תאי – טופו מוקפץ עם אטריות אורז דקות, גזר, ביצה, בצל ירוק ונבטים
קוקטייל בנגקוק : רום נגריטה לבן, בשילוב של נענע מלפפון וליים

אז איך מייצרים חוויה תאילנדית אמיתית?

"משתמשים בחומרי גלם תאילנדיים מקוריים: תבלינים, שמנים, רטבים וכל מה שיש למטבח התאילנדי המשובח להציע. אנחנו לא מסתפקים במשהו דומה או עושים כמו, אלא מייבאים את הכול ישירות מבנגקוק הגדולה. עושים כבוד לטכניקות הבישול התאילנדי המסורתי. בלי לעגל פינות. מייבאים במיוחד מתאילנד את כל כלי המטבח, כדי שהמנות יצאו בדיוק אותו דבר. מרכיבים צוות מנצח המורכב מחברים תאילנדיים, שמביאים איתם את הידע המדויק ואפילו רוקחים את תערובת התבלינים במכתש ובעלי".
אסכם ואומר שאין לי כמעט ניסיון עם אוכל תאילנדי ופשוט התאהבתי באוכל העשיר בטעמים, בצבעים וגם לעיתים לא מעט חריף. השירות וגם על זה צריך לומר איזה מילה : נגיש, מהיר ואדיב ולמרות שהיו לא מעט לקוחות אתה מרגיש כל אחד מקבל יחס אישי.

לאחרונה המסעדה הפכה לרשת עם סניף ביקנעם וסניף בקרית ביאליק בשדרות ירושלים 1

הנמל 23, עיר תחתית, חיפה

טלפון: 04-6722891

שעות פתיחה:
א' – שבת 12:00 – 22:00

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY