ארוחת השף שהתקיימה בסניף החיפאי של רשת BBB, תחת הקונספט 'חושבים מחוץ ללחמנייה' הראתה איך אפשר לוותר על הלחמנייה העגולה מסורתית וליצור מנות המבורגר מוצלחות ויצירתיות הכוללות למשל עם קרואסון או בריוש. גם האקדמיה לבירה קפצה לביקור מלמד
זה כבר הפך למסורת שנתית בשרית ומענגת. בתקופה זו של השנה רשת BBB עורכת בסניפיה ארוחת שף המיועדת לשגרירה הטובים של הרשת, הווה אומר ללקוחות הנאמנים והקבועים בתוספת של עיתונאים ואנשי תקשורת.
ארוחה שכזו התקיימה בשלישי האחרון, בסניף BBB החיפאי שבשדרות מוריה, בניצוחו של שף שניר בנעיש והיא הייתה לא רק טעימה להפליא אלא גם ייחודית ומפתיעה. הקונספט: "חושבים מחוץ ללחמנייה", הביא מנות המבורגר שאינן מוגשות בלחמנייה הקלאסית המוכרת, אלא בתחליפים יצירתיים כמו קרואסון, בריוש או פיתה. כך למשל, כותבת שורות אלו נהנתה ממנת 'פלורנטין': המבורגר בקר צלוי בגריל על איול ארטישוק, רוקט ובצל סגול. מעליו קרם תרד וביצה עלומה כשהוא מוגש בתוך קרואסון חמאה. זו הייתה מנה כה ומוצלחת, עד שלא ברור למה הוחלט ברשת שתפריט ה"מחוץ לקופסא" יהיה חד פעמי לאירועי ארוחות השף ולא כחלק מהתפריט.
הידידים לשולחן נהנו למשל גם ממנות כמו 'צרפתי'- המבורגר בקר צלוי בגריל על איולי חרדל דיז'ון ואנדיב, מעליו ריבת תאנים ביין אדום וגבינת שברה מוגש על בריוש צרפתי. ראוי לציון גם ה'אוממי'- המבורגר צרוב בפלנצ'ה, פורטובלו, טריאקי, בצל ירוק, רוקט עגבנייה וספייסי מיונז כשהוא מוגש בלחמניות אטריות צרובות.
השף אילן פנחס שניצח על התפריט בסניף חיפה אמר כי המנות הן שיתוף פעולה עם היועץ הקולינרי שחר ברנע כשבמהלך העבודה על התפריט החדש ההקפדה הייתה לבנות מנות סביב קונספט ייחודי שעונה להגדרה 'מסעדת המבורגר' : "חשבנו על המנות בצורה יותר שלמה כך שתתאים לטעמם של הלקוחות שלהו, תוגש בצורה אסתטית ותמשיך לעמוד באיכותיות של המסעדה".
קודם לחגיגת הבשרים, הוגשו לשולחן מנות ראשונות שכללו בין השאר לחמים, סלט כפרי, בטטה צלויה בתנור ברוטב גבינה כחולה, חציל קלוי עם טבולה, טחינה רימונים וצנוברים, פרחי ארטישוק והטובה ביותר לפחות לדעת יושבי הצד הימיני של השולחן – כרובית באיולי שום חרדל ופטרוזיליה.
אבל בשר לא היה הכוכב היחיד בערב, בכל זמן הארוחה זכינו להרצאה , לגימות וטעימות בירה מידיו של 'המאסטר' אלדר רז מהאקדמיה לבירה. רז הכריזמטי, שהוא גם דוגמא מצוינת לאדם שממש מחובר למה שהוא מוכר/ מדבר עליו, חילק טעימות בירות מכל הסוגים ועמד יפה באתגר של להצליח לגרום גם לי, נמנעת בירה מושבעת, להתחבר למשקה. כנראה שיש בחורות שרק צריכות את זה מתוק יותר ודוגמא לבירה מתוקה ומעודנת שכזו הגיע אלינו עם הקינוחים. אל תשאלו אותי לשמה כי בשלב זה של סוף הערב כבר הייתי שיכורה למדי לאו דווקא מאלכוהול, אלא מאוכל.
אושיר מאיוסט זכיין סניף BBB מוריה ומנהלי המסעדה עודד חן ואסף רצקין פינקו עם תיק גב חביב המכיל צנצנות רטבים טובים ועוד כמה גודיז.