תשנו על זה

האם נכון המיתוס שמזרן קשה הוא טוב לגב, איזו תנוחה עדיפה למנוחה ומה אסור להכניס לחדר השינה? אבי ברססט מנכ"ל רשת הולנדיה המתמחה בהנדסת שינה, חוקר את עולם התנומות כבר 30 שנה. באירוע הצגת הקולקציה החדשה של הרשת שהתקיימה בסניף החיפאי הוא חלק טיפים  מספרו החדש, כאלו שכדאי לישון עליהם

זה לא בהכרח קל להקשיב להרצאה או להתרכז במשהו במצב עמידה או ישיבה, כשמסביב מערכות שינה מזמינות, כריות נוחות מיטות מתכוונות ועוד שלל מוצרים שיעשו לכם חשק לישון שבועיים, יחד עם זאת, ההרצאה של אבי ברססט מנכ"ל הולנדיה על הספר החדש שלו הייתה מעניינת ורלוונטית מספיק בשביל שנדחה את השינה ללילה, אחרי שנקשיב לטיפים שלו .

בזמן שישנתם, ברססט חוקר את עולם השינה כ-30 שנה ומתעדכן בכל המחקרים בתחום. די קריטי לעידן המודרני, היינו אומרים.  הוא גם מרצה על כך בפורומים שונים בעולם אליהם הוא מוזמן מתוקף תפקידו.

את הידע המצטבר שלו בתחום הוא חולק עם הקהל הרחב בספר חדש פרי עטו: "לילה במתנה" בהוצאת סטימצקי, המאגד טיפים ועצות פשוטות לשדרוג השינה ומציג ציטוטים מגוונים מגדולי עולם ביניהם שייקספיר וניטשה. הנה כמה דברים שעליו דיבר בהרצאה ושכדאי שתשנו על זה :

  • שלושת הדברים החשובים בחיים הם מזון בריא, פעילות גופנית ושינה. אין מי שמצליח לחיות בלי שינה .
  • אנשים שלא ישנים טוב פחות נחמדים, פחות פרודוקטיביים וגם משמינים. חילוף החומרים נפגע ויותר מכך, אם אנחנו ערים יותר זמן יש לנו יותר זמן לאכול. האכילה בלילה גם מפריעה לשינה. עוד כמה מתנות שמגיעות עם זה : נטייה מוגברת לסוכרת, דיכאון, עלייה בלחץ הדם וירידה בתפקודים הפיזיולוגיים.  
  • הרבה תחלואות מתגלות אצל האדם בגלל נושא של חוסר שינה.
  • כדי שאדם בוגר יתפקד בצורה מיטבית עליו לישון כ- 8  שעות בלילה.
  • אנשים שנוחרים, הסיכוי שלהם לא להתעורר בבוקר הוא ענק, קוראים לזה דום נשימה.
  • יש עדויות לקשר בין חסך בשינה לבין שיבוש בשיקול הדעת וביכולתו של האדם לקבל החלטות כראוי. נמצא כי במצבים של חסך שינה מצטבר גוברת נטייתו של האדם לייחס את כישלונותיו לגורמים חיצוניים, להאשים אחרים בכישלונו ולהעריך את עצמו על-סמך האופן שאחרים מעריכים אותו.  
  • פעם חשבו שמיטה מתכווננת היא לחולים או זקנים. היום מבינים שזה כבר לא לוקסוס, אלא נועדה לכולנו. בעוד עשר שנים, לטענת ברססט, כל מיטה בעולם תהיה מתכווננת. הסיבה היא שאנחנו בני האדם לא נולדנו לשכב ישר.
  • מה מביא לאיכות שינה? לפי מחקריו, זה קשור לכך שהמזרן צריך להתאים עצמו למבנה לגוף וגם כן היכולת לכוונן את המזרן.
  • חשבתם שמזרן קשה זה טוב לגב? ממש לא.
  • איזו מיטה כדאי לקנות? את ההכי גדולה שאפשר להכניס לחדר, ולא להסתפק בסטנדרטי.

בספר יש גם אמרות חכמות וחביבות כמו : "קריאה היא רק הדבר השלישי הכי טוב לעשות במיטה (ג'ארוד קינטס), או את דבריו של הסופר קינטס כאשר אמר ש"הקריאה היא רק הדבר השלישי הכי טוב לעשות במיטה", ו"שינה תתיר את סבך הדאגה" שאמר מקבת, גיבורו של וויליאם שייקספיר, גדול המחזאים של אנגליה. בספר תוכלו גם לדעת מה באמת מגלות עליכם תנוחות השינה שלכם.

בימים אלו משיקה הולנדיה בסניפיה את החידושים שלה בעולם השינה לשנת 2017, בהם בולטים מערכות השינה הבאות: PERFECT TRIO, מיטה מתכווננת חשמלית עם יכולת כוונון חסרת תקדים, הודות ל- 3 מנועים עוצמתיים וחרישיים מתוצרת HOLLANDIA.

המנועים הממוקמים באזור הגב, הרגליים והירכיים, מספקים יחדיו יכולת התאמה מלאה, תמיכה מלאה ונוחות מושלמת בכל תנוחה: שינה, צפייה בטלוויזיה, קריאת ספר, יוגה ועוד.

בנוסף, המיטה הזו  מאפשרת הרמת רגליים גבוהה במיוחד לשם מנוחה והתרעננות וכוונון בלעדי, היחיד מסוגו בעולם, אל מתחת לקו ה- 180 מעלות. שווה גם להזכיר את מיטת מולטימדיה AKIDA, מיטה בעיצוב אלגנטי ונקי המשלב את המסגרת מתחת למיטות המתכווננות וכך חוסך מקום בחלל חדר השינה תוך מיקסום שטח השינה שלנו, בשילוב פינוקים חלומיים. המיטה מצוידת במנגנונים מתכווננים משוכללים, עם שלט פנאומטי ומערכת גלישה לאחור, ואפשרות להוספת מסאז’ רטט וכספות. משני צידי  ראש המיטה מנורות קריאה עוצמתיות מוטמעות, ומתחתיהן בצידי המיטה 2 שקעי USB  לטעינה.  בראש המיטה מדף פנימי להצבת חפצים בהישג יד. ניתן לשלב ממגוון מזרני טמפור או לטקס בהתאמה אישית ניתן להזמין במגוון מידות, בדים וריפודים לפי בחירה .

מערכת שינה מולטימדיה AKIDA להולנדיה צילום יחצ

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY