לאחרונה המושג קריוקי הפך לרווח יותר ויותר במחוזותינו. או שהשכנים שלכם קנו מה שמכונה 'ערכת בידורית' והחלו לזמר לכם מתחת לחלון בקולי קולות או שבילוי שקט בכינרת הפך לקרנבל מטריד. כעת יש בצפון מקום בו תוכלו לזמר אלפי שירים, בחדרים פרטיים ומפנקים, מטבח עשיר ובר אלכוהול צמודים. אף אחד לא יזמין לכם משטרה או יתלונן על הרעש
פלאגאין רמת ישי הוא מתחם קונספט מוזיקלי ראשון מסוגו בצפון, המציע חווית בילוי הכוללת המון אפשרויות מוזיקליות במערכת סאונד מתקדמת,  אוכל מגוון, הרבה פאן  וגם קצת פריצת מחסומים. 8 מליון שקלים הושקעו במקום הזה שצפוי לתקן לכם את חווית הקריוקי המסורתית שאולי חוויתם ולהפוך אותה למשהו אחר לגמרי.

בעלי המקום הם אבי ועדנה מלמד, יפעת ורוני לוי, ענת ועודד גולן, ואריאלה ואיליק רוז'נסקי. אריאלה מודה שגם לה בהתחלה היה קונוטציה פחות טובה על השירה בציבור המודרנית הזו.

"כשאני בפעם הראשונה שמעתי את המילה קריוקי עיקמתי את הפנים. זה  היה דרך כתבה בטלוויזיה שדיברה על המפגע הזה, כשאנשים קונים ערכת קריוקי ומפריעים לשכנים, עד למצב שמודדים להם את הדציבלים של המוזיקה, התחילו לדבר על מה זה רעש שמפריע וראיינו אדם שמכר דירה בגלל השכנים שלו".

  • אולי לקריוקי המסורתי נוצרה תדמית קצת 'פרחית' או קולנית

"התדמית נוצרה בגלל אנשים ששמים את הערכת קריוקי באזור טבע ומפריעים לאחרים או כמו כמו הסיפור של השכנים. אבל אנחנו מציעים משהו אחר לגמרי, ממש 'תיקון'. אחרי שהלכתי לראות את הפלאג אין שהוקם ברמת החייל הבנתי שזו חוויה אי אפשר להסביר אותה. אנחנו לוקחים את המושג קריוקי והופכים אותו לחוויה, הדבר הפשוט של מפגש הכולל אנשים אוכל ומוזיקה בחדר פרטי ולא מעניין אותך מי נמצא בחדר ליד וגם לא יזמינו לך משטרה אם תשירי חזק מידי. הקהל שמגיע לכאן מאוד מאוד מגוון וכולל ילדים קטנים, חבר'ה צעירים ובוגרים . זה לא מקום שמקוטלג לסוג מסוים של מבלים".

  • אבל קריוקי לא מתקשר לאנשים יותר עם טבע , חצר הבית או מקומות פתוחים באופן כללי?

"לא חשבתי על זה. צריך קודם להתנסות ולהגיע לכאן ואני רואה הרבה פעמים שאנשים שהיו סקפטיים בתחילה מגיעים ומתלהבים. אנחנו באמת נותנים פרשנות אחרת מתקדמת לבילוי הזה כזו שעונה כל כל מיני צרכים של אנשים למשל שלא רוצים שיפריעו להם לשיר או שהם יפריעו לאחרים או בכלל שישמעו אותם. זה גם נותן פתרון אירוח אם את רוצה לארח אנשים אבל בסלון הפרטי שלך זה יצור בעיות של לכלוך הבית ותלונות מהשכנים פה בעצם את מקבלת חדר פרטי , זה כמו להעביר לכאן את הסלון של הבית".

מסתבר שגם לביישנים קל להיפתח בתנאים כאלו. "אני תמיד שמחה לספר על חבר שלנו שהוא ממש ביישן, ביום העצמאות לפני שנתיים הזמנו חדר בפלאג אין והחבר הזה בהתחלה התבייש לשיר, שם את המיקרופון רחוק מפיו אבל ככל שכמות האלכוהול בגופו עלתה והמוזיקה המשיכה הוא השתחרר ולבסוף לא היה מוכן לעזוב את המיקרופון".

סכום נכבד  של כמעט 8 מיליון שקלים הושקעו בהקמתו ועיצובו של המקום, אשר דרשו השקעה גדולה בהקמת פתרונות אקוסטיקה ייחודים  ובעיצוב יוצא דופן.

"האקוסטיקה חשובה מאוד, היא מאפשרת השמעת מוזיקה שונה בכל חדר מבלי שזה 'יפריע' או יחדור לחדר אחר או למסדרון", מסבירה רוז'נסקי, " כך, בחדר אחד אפשר לשמוע הופעה של ביונסה, באחר מישהו ישיר משירי אריק איינשטיין ובשלישי יזמרו בקול את להיטיו של אייל גולן – ושום קול לא מתנגש או מפריע אחד לשני. השקענו גם בציוד מעולה כולל מסכים, תאורה, הגברה וטאבלטים".

במתחם 16 חדרי קריוקי פרטיים מעוצבים השונים בנראותם ובגודלם ומותאמים לכמויות שונות של משתתפים. החל מזוג ועד 120 איש באולם הגדול. בכל חדר מצויה ספריית שירים דיגיטלית, המצוידת בלמעלה מ-38,000 שירים בשפות שונות, החדרים מצוידים במערכת סאונד, מולטימדיה ותאורה מתקדמות בשליטה עצמית חיבור לרשתות חברתיות ואפשרות לשירותי צילום והקלטה.

מוזיקה ואוכל תמיד הולכים טוב ביחד ובמקום יש גם מטבח גדול ומושקע אליו נוסף בר משקאות עשיר והם מאפשר הסעדה של כמה קבוצות במקביל, כך שכל המתארחים יכולים להזמין משם מנות בכל עת.

בין המנות המוגשות תמצאו מנות פתיחה ועיקריות כגון  מקלות חלומי עם מטבל יוגורט, פיצ'טה קרפצ'ו- נתחי סינטה, פלאפל ריזוטו, שיפודוני אנטריקוט עם טחינה ביתית, עגבניה צלויה ובצל מושחם, סלט קיסר המורכב מלבבות חסה ערבית, קרוטונים, אנשובי, פרמז'ן ורוטב קיסר. יש גם קינוחים כמו פונדו פלאגאין הכולל מגוון שוקולדים ופירות העונה מוגשים עם שוקולד חם. ישנה אפשרות לתפריט כשר.

המחיר הוא לשעה לאדם , כניסה עד השעה 20:00 בערב עולה 15 שקלים לאדם ואחרי זה 20 שקלים. יש חבילות אירוח  המתחילות בסכום של 185 שקלים והיא כוללת 4 שעות כניסה מנות ראשונות עיקריות קינוחים שתיה קלה ואלכוהול ללא הגבלה , החבילה היקרה יותר עולה 260 שקלים.

חדר במתחם פלאגאין רמת ישי 2 צילום איתי סיקולסקי

 

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY