החודש נפתח קורס הנחיה ראשון מסוגו במרכז סיוע לנפגעות ונפגעי תקיפה מינית בחיפה והצפון והוא מיועד דווקא לגברים.
הגישה המסורתית שלפיה הטרדה או אלימות מינית היא נושא 'נשי' שצריך להעסיק ומיועד נערות ונשים מתחילה לשנות פניה בשנים האחרונות. לאור ריבוי המקרים להם אנו עדים ובכלל, מבינים כיום שהאחריות לעצירת האלימות המינית מוטלת על נשים וגברים ביחד. נוסף על כך, לפי מחקרים מהתחום, בנים בגיל הילדות נופלים קורבן לפגיעה מינית כמעט באותה מידה כמו בנות. מחקרים מהארץ ומהעולם מעריכים כי 1 מתוך 6 בנים נפגעים מינית, רובם בגילאים צעירים.
מרכז הסיוע לנפגעות ונפגעי תקיפה מינית שבחיפה , המשרת את כל תשובי הצפון, פותח החודש קורס ראשון מסוגו המיועד לגברים, שיכשיר אותם להנחיה במחלקת החינוך וההסברה של העמותה. המרכז פועל בבתי ספר, בחינוך הבלתי-פורמלי, מסגרות לנוער בסיכון ועוד. עד כה, הועברו במחלקת החינוך קורסי הכשרה משולבים לנשים וגברים. אך כעת עולה ממערכת החינוך קריאה ליותר נוכחות גברית בתחום.
"ה'אני מאמין' של העמותה אומר כי כדי למנוע אלימות מינית יש לא רק לחזק בנות, אלא גם לפנות לבנים ולחנך אותם להתנהגות מינית נכונה ומכבדת", אומרת שני אלוני, מנהלת מרכז הסיוע בחיפה והצפון, "הפניה לגברים מכוונת לכל אחד אשר נושא השוויון המגדרי, זוגיות בריאה או אלימות מינית, קרוב לליבו"
לדברי עתליה שיינפלד, רכזת מחלקת החינוך במרכז הסיוע "הבנו שבמקרים רבים קשה יותר לבנים לדבר על פגיעה שחוו, לכן מנחים גברים יכולים לתת להם תחושה של לגיטימציה ולעודד אותם לקבל עזרה. מהצד השני, יוכלו המנחים לתת דוגמא אישית ולעסוק בסוגיות שעלולות לבלבל נערים צעירים כמו הצורך בקבלת הסכמה, התמודדות עם מסרים סותרים מבנות המין השני וכולי".
אלוני מוסיפה כי "לשמחתנו בשנים האחרונות יש יותר ויותר גברים שרוצים לחנך ילדים ובני נוער למודל חדש של גבריות. גבריות שמכבדת את האישה, גבריות שלא רואה את עצמה כשולטת, גבריות שמאמינה בשוויון ומודאגת מכך שחלק גדול מהנשים במדינה שלנו חיות במציאות של פחד ואיום. אנחנו מחפשות גברים שרוצים לשנות את המציאות הזאת."