יריד 'זמן יין' שיערך בשבת הקרובה באלון הגליל , נולד כרעיון של עמותת זמן גליל מערבי במטרה לקדם את תרבות היין והכהלים. השנה ישתתפו ביריד 4 יקבי בוטיק גליליים והוא יציע לא רק יין משובח אלא הרבה אוכל טוב, מוזיקה ואווירה שמחה
זו הפעם הרביעית ברציפות שנערך היריד בו ישתתפו הפעם 4 היקבים הגלילים יקב יפתחאל, יקב שטרן, יקב כישור ויקב לטם אורגני. הוא יתקיים בשבת, ה-9.4 בין השעות 10:00-17:00 בחורשת אקליפטוסים מול הכרמים של יקב יפתחאל באלון הגליל. עלות הכניסה ליריד הינה 30 שקלים כניסה למבוגר (הכניסה לילדים ללא תשלום) והכרטיס כולל קבלת כוס יין במתנה וטעימות משלל היינות של ארבעת היקבים. במקום יוצב דוכן אוכל של מסעדת הבשרים הגלילית לה פמפה (בתשלום) וניתן יהיה לרכוש יינות של היקבים המשתתפים ביריד.
עמותת זמן גליל מערבי הוקמה בשנת 2011 על ידי תיירנים שונים מהגליל המערבי, אחת ממטרותיה הינה לקדם את תרבות היין והכהלים, האוכל והתוצרת המקומית ומלאכת יד מסורתית בשילוב תרבות הטיול במוקדי תיירות באזור, סיפורי היסטוריה ומורשת ומפגש עם האנשים היוצרים בגליל. העמותה מקדמת את התיירות והפנאי באזור הגליל המערבי ומובילה מסלולי טיולי איכות קולינריים ותרבותיים בשילוב עסקי הבוטיק המובילים באזור. כמו כן מקדמת העמותה פעילות יזומה של מפגשים, סדנאות, סעודות, טיולי יין, טיולים וסופי שבוע נושאיים המותאמים לדרישות קהל מגוון.
קצת על היקבים שישתתפו באירוע : יקב יפתחאלנוסד בשנת 1999 על ידי צביקה, דור שני למשפחת כוורנים וכורם ותיק. הכרמים הראשונים נטעו לפני כעשרים שנה בגבעות אלון הגליל, על אדמות הגיר האווריריות. ההתחלה היתה עם ענבי קברנה סוביניון ומרלו וברבות השנים נוספו זנים יחודיים ונדירים: פטיט סירה, סנג'בזה ושיראז שנהנים מטרואר מותאם.
יקב שטרן המשפחתי שוכן בקיבוץ תובל. היקב הוקם בשנת 2004 על ידי ג'וני שטרן בסיועה ובתמיכתה של רוני לנדאו. היקב מתאפיין בקשר הדוק עם "ידידי היקב", קבוצה גדולה של חברים, קרובי משפחה ומכרים, המתגייסת לעבודה החל מהבציר בעונה הבוערת וכלה בעבודות היקב במהלך העונה "השקטה".
יקב כישור כולל כרם, מרכז מבקרים חדש ועובדים בו אנשים בעלי צרכים מיוחדים. הוא משתרע על פני שטח של 80 דונם, בכישורית שבהרי הגליל המערבי העליון. הכרם ממוקם בגובה 500 מ' מעל פני הים, כאשר האקלים הייחודי בסביבתנו, המאופיין בהפרשי טמפרטורות גבוהים בין היום ללילה, בשילוב הקרקע הסלעית באזור (טרה רוסה) מהווים סביבה אידיאלית להבשלה ארוכה ואיטית של הפרי ומעניקים ליין את צבעו, ריחו וטעמו המיוחד.
יקב לטם האורגני ממוקם בקיבוץ לטם מעל בקעת סכנין, במקום הצופה לכנרת ולכל הגליל התחתון. היין שבו נעשה מענבים אורגניים מכרם קיבוץ צבעון על יד הר מירון ותהליכים אנרגטיים ייחודיים כגון השמעת מוזיקה ליין בכל תהליך ייצורו והתיישנותו.