סוף השבוע הראשון של פסטיבל 'בא לי גליל' הראשון עבר בהצלחה רבה, מזג האויר החורפי התהפך וניצני אביב הגיעו לאשכול בית הכרם, יחד עם מאות משתתפים שנהנו משלל פעילויות במוקדי הפסטיבל השונים * סוף השבוע השני של הפסטיבל  צפוי להיות מוצלח עוד יותר עם מזג אוויר חמים בשילוב מטעמים, סדנאות וסיורים, בא לי גליל!

 המעבר לשעון קיץ, התחבר באופן מושלם לפסטיבל 'בא לי גליל' הראשון שפתח את האביב באשכול בית הכרם בדגש על עושר קולינרי, ייחודי שהדגיש וחשף את השפע והמגוון הרחב שמציגים המטבחים המקומיים. חבל ארץ זה, אותו רבים אינם מכירים, חשף במהלך הסופ"ש הראשון של הפסטיבל עשרות סדנאות, מפגשים, טיולים וסיורים שהתקיימו בכל מוקדי הפסטיבל ביישובי האשכול. מאות משתתפים הגיעו מרחבי הארץ לחוות, לטעום,  להכיר ולהתחבר לגליל ולאנשיו.

מזג האויר החורפי לא שינה את תכנית הפסטיבל שהתקיימה כסדרה בהצלחה רבה. פסטיבל בא לי גליל הראשון יתפרש על פני שני סופי שבוע, ובסוף השבוע הקרוב (31.3 – 2.4), ייהנו באי הפסטיבל ממזג אוויר נפלא, עשרות סדנאות, טיולים ומפגשים ייחודיים עם האנשים שעושים את אשכול בית הכרם למרקם אנושי, תיירותי וקולינרי ייחודי.

משה קונינסקי, ראש העיר כרמיאל ויו״ר אשכול בית הכרם: ״על אף מזג האוויר, סוף השבוע הראשון של פסטיבל 'בא לי גליל' היה הצלחה , פיתוח פעילות תרבותית משותפת בבקעת בית הכרם הינה הדרך לחשיפת האוצרות התיירותיים, הכלכליים ואיכות החיים הקיימים באזורנו. אני מזמין את כולם להנות גם השבוע חוויה קולינרית ותרבותית במשך שלושה ימים נוספים בסופ"ש הקרוב, בואו אלינו לגליל!"

"בסופש האחרון פתחנו בערב גאלה חגיגי את הפסטיבל ..תיירנים שסיפרו את סיפורם האישי דרך המעדנים שהכינו היו חלק מערב של ביחד זה. ובשישי שבת תיירנים אירחו בבתיהם , בסיורי ליקוט , במסעדות, יקבים ומחלבות  את מי שבאו מקרוב ומרחוק להכיר ולהתוודע לאוצרות הפחות גלויים הנמצאים במרכז הגליל על ציר כביש 85 , אלו המבקשים בואו לגלות , לטעום , להינות", ציינה רונית עובדיה מנכ"לית אשכול בית הכרם.

פסטיבל  'בא לי גליל' הראשון, יפתח מסורת אביבית עבור חובבי הקולינריה והטיולים ויחשוף את האזור המאגד בתוכו תרבויות אוכל וקולינריה שונות ומגוונים, בתי אוכל, דמויות מרתקות, מסלולי טיול, סדנאות בישול וליקוט, מחלבות, יקבים, אטרקציות- והכל בנוף גלילי עוצר נשימה.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY