רמב"ם במתכונת חירום: סיפורים מהחניון התת-קרקעי

בצל המתיחות הביטחונית בצפון, המרכז הרפואי רמב"ם בחיפה נערך למתכונת חירום, ומאות מטופלים הועברו למחלקות המאולתרות בחניון התת-קרקעי. קארין ויובל, חיילות מילואים בפיקוד העורף, ואליס ומאלק, בנות שירות לאומי משפרעם, פגשו אתמול את פניהם השונים של המצב המורכב.

איתן אלחדז ברק

לבנה ממן, אם טרייה, שיתפה את תסכולה מהתנאים הקשים במחלקת היולדות המאולתרת: "הבת שלי עברה ניתוח קיסרי וילדה את בתה בתנאים קשים. אין פרטיות, המקלחות נוראיות וקשה להגיע לשירותים". מצד שני, נלי גרינברג מקרית ים, שבאה לבקר את אימה בת ה-90, התרשמה דווקא מההתארגנות המהירה של בית החולים: "אני יודעת שזה לא פשוט אבל אני רוצה לציין לחיוב את ההתארגנות למופת שעשה בית החולים. אנחנו מרגישים שהרווחנו גם הגנה וגם טיפול מסור".

היערכות חסרת תקדים

הפינוי למתחם התת-קרקעי ברמב"ם החל ביום ראשון בבוקר, בעקבות הנחיית משרד הבריאות. מדובר במבצע לוגיסטי מורכב, שכלל העברת מאות מטופלים, בהם חולים מונשמים, ליולדות ותינוקות.
המתחם התת-קרקעי, שנבנה בעקבות לקחי מלחמת לבנון השנייה, יכול להכיל למעלה מ-2,000 מיטות אשפוז. הוא מצויד במערכות מתקדמות לטיפול בחולים, ומאפשר לצוותים הרפואיים להמשיך להעניק טיפול איכותי גם תחת אש.
קשיים ואתגרים


לצד ההערכה להתארגנות המהירה של בית החולים, נשמעים גם קולות של ביקורת על התנאים הקשים במתחם התת-קרקעי. מטופלים ובני משפחותיהם מתמודדים עם צפיפות, חוסר בפרטיות וקשיים נוספים.

"עם ישראל חי"

למרות הקשיים, רבים מהמטופלים ובני משפחותיהם מפגינים חוסן ואופטימיות. "אנחנו פה כדי להגיד, 'עם ישראל חי. ביחד ננצח'", אמרה בת לחולה שהועבר למתחם התת-קרקעי.

מורכבות נושאת תקווה

המצב הביטחוני בצפון מציב אתגרים רבים בפני המערכת הרפואית. המעבר למתכונת חירום ברמב"ם הוא עדות למורכבות המציאות, אך גם ליכולת ההסתגלות והחוסן של הצוותים הרפואיים והמטופלים. גם בתנאים הקשים ביותר, הרופאים והאחיות ממשיכים להעניק טיפול מסור ומקצועי, והמטופלים ובני משפחותיהם ממשיכים להיאחז בתקווה.

 

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY