רובין פוד היא המסעדה החברתית היחידה בישראל שפועלת בחיפה. מאז שהוקמה על ידי פעילי סביבה לפני כשנתיים היא משתמשת בעודפי מזון להכין ארוחות והסועדים משלמים לפי רוחב לבם. בבלאק פריידי הם יזמו את ‘יום ללא קניות’ כולל שוק קח תן וחפצים משומשים שמהווים את התשובה להיסטריית הקניות

לפני כארבע שנים הוקמה עמותת ‘רובין פוד’ שמטרתה “לשנות את הסיפור של בזבוז מזון” כפי שאומר שי רילוב מנכ”ל העמותה ומי שיחד עם נועה קוזק וקובי קרולה השף המקומי הקימו את המקום. “המטרה שלנו היא לעלות מודעות לנושא דרך חוויה כיפית ונעימה. אנחנו מצילים פירות וירקות שאחרת היו מתבזבזים. אנחנו אוספים אותם מחקלאים, משווקים ומחנויות אלו מוסרים אותם מסיבות של אסתטיקה, עודפים וכו ואילו אנחנו נותנים להם את הכבוד הראוי להם. יחד עם שף יצירתי וצוות מתנדבים מדהים התפריט משתנה כל יום וכל אחד יכול להגיע לאכול לחוות ולהינות ועל הדרך לעלות את המודעות לנושא וגם לשנות התנהגות וכך גם כל אחד משלם כפי יכולתו על הארוחה”. 

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY