לקראת פסטיבל הכלייזמרים, אירועי הסופ"ש המיוחדים של הקיץ וכן רובע האמנים ואתרי המורשת. ביקרנו בצפת התיירותית ופגשנו את החומוס הכי לוהט, חבדני"ק שפתח חנות קינוחים מזרחיים וכן את המדריך הבלתי נלאה אייל קרוצ'י שסיפר לנו פניני התיירות של העיר הגלילית
בעוד כמה ימים ייפתח בצפת אחד הפסטיבלים הוותיקים והחשובים בישראל – פסטיבל הכליזמרים הבינלאומי המתקיים זו השנה ה-35 והשנה בין התאריכים 9-11.8. הפסטיבל יכלול עשרות מופעי מוסיקה עם האומנים הגדולים בארץ ומגוון אירועי חוצות – הכול באוויר הפתוח ובכניסה חופשית לקהל הרחב. השבוע נחשפה תוכניית הפסטיבל המלאה והיא כוללת מעל ל-50 אמנים והרכבים שונים שיופיעו ב-6 במות ובנוסף 12 נקודות עניין נוספות בהן יופיעו נגנים, אמני רחוב, הרכבי כליזמרים אותנטיים, הרכבי נוער והכל 'בשביל הכליזמרים' – מסלול ייחודי בסמטאות העיר העתיקה הכולל הכוונה ושילוט ולאורכו, גם דוכנים, אמני רחוב ואירועים נוספים לקהל הרחב.
על פי התוכנייה שנחשפה, בשנה זו ממשיך הפסטיבל את המסורת של השנים האחרונות עם שילוב אמני מוזיקת נשמה יהודית לצד אמנים בולטים מהמוסיקה הישראלית הרחבה, וכך יופיעו בפסטיבל כוכבי ענק כמו עידן חביב, ארז לב ארי, עקיבא (יום הפתיחה 9.8), להקת תיסלם, אמיר דדון (10.8), בניה ברבי, נתן גושן (11.8) לצד אמנים והרכבים ותיקים וצעירים בתוכם תזמורת הכלייזמר הישראלית, נגן הקלרינט מקסים סולניקר, נגן הקלרינט ישראל זוהר, הרכב הגרוב הבלקני 'הבלקניה', להקת הכליזמרים של זיכרון יעקב, המופע 'נשמה יהודית' עם עליזה קרן, סימפלי צפת, יהויכין פרידלנדר והכליזמרים, ניב כליל החורש, תזמורת כל ישראל, אנסבל מקאמאת במופע כליזמר, איטה ודב זילברמן, מופע כליזמר צועני, הכנר פבל לוין, עירא גויפלד, טריו גל קליין, אברהם שוואב, בימה גדולה מיוחדת שתוקדש לאמני כליזמר יוצאי מדינות חבר העמים, הרכב 'כליזמרים קול הנשמה' ועוד מופעים רבים.
חוץ מזה מצפה לכם במהלך החודש ארועי אומנות, סדנאות קולינריות וסיורים עם המדריך אייל קרוצ'י "אני מזמין משפחות לאירועי חמשוש בצפת עם אירועים מיוחדים וכן החגיגה הצפתית פסטיבל הכלייזמרים וכן אתרי המורשת והקודש שפרוסים בעיר".
אז בין האירועים אפשר גם לקפוץ לחומוס הבאמת מיוחד וגלילי של אבו יובי אותו הקים יובל כהן לפני חמש שנים לשם הגיעה מעבודה במסעדה בירושלים שם למד את רזי הכנת החומוס אותו שכלל לדרגת אומנות והביקוש בהתאם. המחירים קצת יקרים יותר מהמרכז אך האווירה והטעם מפצים. ממש צמוד לחומוס שמושך מבקרים רבים נפתח לפני כחודש בית מאפה של קינוחים מזרחיים ומי שאמון על הכנת הכנאפה המיוחדת והמלבי הוא שלמה דהאן (33) חבדני"ק אדיב שחזר בתשובה בגיל 16 בעקבות אחיו שחזר מהודו. הוריו של דהאן היו ממקימי הישוב האקולוגי קליל כך שזה די מפתיע המהלך שעשה ואולי בעצם לא "הוריי קבלו אותי כמו שאני והם מאמינים בחיפוש אמיתי". דהאן סיפר לי שבימי הקורונה הוא נאלץ לסגור יחד עם רעייתו את העסק לאוכל מוכן ואז החליט לפתוח את בית המאפה שקרוי של שם סבתו "למדתי להכין את הקינוחים המזרחיים בגלל שחייתי בילדותי בסביבת כפרים ערביים ומהם ספגתי את ההשראה". את הכנאפה הוא מכין מגבינה שהוא מגבן לבדו מחלב בקר ואת צבע המאכל של המלבי האדום הוא מכין מסלק .מומלץ