כשפוגשים את מיאסה חלבי, אי אפשר שלא להבחין תחילה בחיוך הזוהר ובעיניים הטובות. בגיל 38, היא נראית כנערה, אך מאחורי המראה הצעיר עומדת אישה עוצמתית, אם לשלושה ובעלת "הגבינות של מיאסה" – אימפריית גורמה קטנה שהקימה בעשר אצבעות בלב הכפר עוספיה שעל הר הכרמל. סיפורה הוא סיפור על אוכל ותשוקה, אך יותר מכל, הוא סמל לכוח הנשי המתעורר בחברה הדרוזית.

ילדות של טעמים וחישוב מסלול מחדש

מיאסה גדלה בבית בו אוכל היה לב הפועם. היא זוכרת "ילדות כיפית" סביב תבשילים מעוררי תיאבון שבישלה אמה, עקרת בית שגידלה חמישה ילדים. האהבה הזו לחומרי הגלם ולעבודת הידיים נטמעה בה עמוק. "ספגתי את זה מאימא," היא מספרת. "היא מבשלת הכל מההתחלה ועד הסוף, בעבודת יד. אנחנו לא קונים דברים מוכנים".

בסיום לימודיה, עם תעודת בגרות שפתחה לה דלתות לאוניברסיטת חיפה, עמדה מיאסה בצומת דרכים. המסלול הבטוח והמקובל היה תואר אקדמי, כנראה בתחום ההוראה. אך רגע לפני תחילת הלימודים, היא עצרה. בכוח פנימי ואינטואיציה נשית חדה, היא עשתה "חישוב מסלול מחדש". היא פסקה שמסלול חייה יהיה אך ורק בתחום שהיא באמת אוהבת. היא ויתרה על האקדמיה ונרשמה לבית הספר לבישול "דן גורמה". זו הייתה ההחלטה הראשונה בשרשרת של בחירות אמיצות שעיצבו את גורלה.

מעז יצא מתוק: שתי פרות וחלום אחד

את בעלה, איימן, המשרת ביחידה מובחרת בחיל הים, היא פגשה בדרך. שירותו התובעני הותיר אותה לעיתים קרובות לקבל החלטות לבד, מה שחישל את עצמאותה. נקודת המפנה הגיעה כשאביה, שעבד שנים במפעל "דשנים", חלה ויצא לפנסיה מוקדמת. הוא קנה שתי פרות שהחלו לרעות בחצר הבית.

עבור מיאסה, "מעז יצא מתוק". בעודה סועדת את אביה, התבוננה בהתעסקותו עם החלב הטרי, ונולד בה רעיון. היא זיהתה חוסר בשוק – מסעדות חלביות איכותיות וידע בגיבון ביתי. עם החלב הטרי מחצר אביה, היא החלה להעביר סדנאות צנועות לשכנותיה, בהן לימדה אותן להכין גבינות, ובסוף גם הגישה להן ארוחת בוקר. התגובות הנלהבות לא איחרו לבוא. "את חייבת לפתוח את זה לקהל הרחב," אמרו לה הנשים, והן אלו שזרעו בה את זרעי המסעדה העתידית.

אך הדרך לא הייתה פשוטה. כמעט כולם, מחברים ועד קרובי משפחה, ניסו לשכנע אותה שהרעיון יוביל אותה לכישלון. "היו לה את כל הסיבות בעולם שלא לפתוח את המסעדה הזאת," נכתב עליה. אך מיאסה, חמושה בחזון ובעקשנות, החליטה להמר על עצמה. ללא מימון בנקאי, רק עם חסכונות משפחתיים, היא הקימה כמה שולחנות בחצר ביתה, מול הנוף הפסטורלי של הרי הכרמל, והחלה להגיש את ארוחות הבוקר שלה.

חוויה קולינרית אל מול נוף עוצר נשימה

כיום, "הגבינות של מיאסה" הוא מותג מצליח. מבט אל השולחן מגלה חגיגה של צבעים וטעמים: מגוון מרשים של גבינות ביתיות לבנות ורכות לצד גבינה צהובה חתוכה לקוביות, זיתים מתובלים, ממרחי ריבה עשירים וגואקמולי ירוק רענן. לצדן, סלסלת לחמים טריים – לחמניות רכות, לחם כפרי שחום ולחמניות שומשום – שזה עתה יצאו מהתנור. המנות מפתיעות ומיוחדות, כמו הפיצה הדקיקה והפריכה, מעוטרת בעלי רוקט טריים, עגבניות שרי אדומות ובמרכזה גבינת בוראטה עשירה, או קערת הפסטה הצבעונית עם פטריות ברוטב שמנת עדין, המוגשת ליד כוס מיץ ירוק מרענן. גם סלטים עם כדורי גבינה מטוגנים ופטריות מוקפצות מוגשים באהבה, וכל ארוחת הבוקר המפוארת נפרשת על שולחן עץ, מול נוף ירוק ופתוח של עוספיה. זוהי חוויה קולינרית המשלבת טעמים עשירים עם אווירה כפרית ורגועה.

כוח נשי, חזון אישי

מיאסה היא הרבה יותר מבעלת עסק. היא חלק מגל חדש של נשים בחברה הדרוזית. "אתה צודק," היא מאשרת בראיון, "אני חלק מגל של נשים שקמות, עושות ויוצרות, ולא מחכות". היא מודעת לאתגרים: "זה לא קל בכלל להיות גם אישה, גם אמא במשרה מלאה, במיוחד לתינוקת, וגם לנהל עסק כשבעלי עובד מחוץ לבית. אבל אנחנו אנשים חזקים".

הכוח הזה בא לידי ביטוי בכל היבט של חייה. היא לא רק מנהלת, אלא עובדת לצד הצוות שלה, מפקחת על כל מנה שיוצאת מהמטבח ומעניקה יחס אישי לכל אורח. היצירתיות שלה לא נחה לרגע. "לפעמים אני חולמת על משהו בלילה, ולמחרת בבוקר אני כבר מיישמת אותו," היא אומרת.

סיפורה של מיאסה חלבי הוא שיעור ביזמות, אך הוא בעיקר מניפסט של העצמה. היא התחילה בקטן, האמינה בחלום שלה כנגד כל הסיכויים, והוכיחה שכאשר תשוקה פוגשת אומץ, אין גבול לאפשרויות. המסר שלה מהדהד בעוצמה לכל אישה עם חלום: "תתחילו, כי להתחיל זה כבר חצי הדרך. תאמינו בעצמכן, גם אם כולם מסביב אומרים לכן שלא תצליחו". הסיפוק הגדול ביותר שלה, היא מסכמת, הוא "לראות את הלקוחות שלי אוכלים ונהנים". ובחיוך הזוהר שלה, רואים את ההצלחה במלוא הדרה

לביקור ופרטים נוספים:

כתובת: הגבינות של מיאסה, עין אל-ג׳וז, עוספיה.

שעות פתיחה:

  • ראשון – חמישי: 08:30 – 14:00
  • שישי – שבת: 08:30 – 15:00

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY