האומיקרון והכיסים הריקים, לוקל פטריוטיות או סתם כי מתחשק לכם להרגיש חו"ל ליד הבית. לכן ביקרנו בתחילת השבוע בישוב הגלילי – פסוטה, מסוג המקומות שאתה נכנס אליהם ישר מישהו מציע לך קפה.
בימים אלו של לפני חג המולד הכפר מקושט והבתים מוארים בשלל נורות. בסוף השבוע מתקיים כריסמס מרקט עם כנאפה ממג'דל שמס ונקניקיות, מופעים ואווירה נהדרת "פנינו בימים אלו לשיפור התיירות" סיפר עו"ד אדגר דכואר ראש המועצה המקומית.
בכפר שנמצא חצי שעה נסיעה מנהריה מונה קצת יותר משלושת אלפים תושבים והוא אחד היחידים בארץ (לצד מעיליא) שכל תושביו משתייכים לעדה הנוצרית. במקום ישנה כנסייה יפה, בית בד משוחזר, בתי קפה קטנים וכן כנסייה עתיקה ששווה להציץ.
בתקופה האחרונה כך מעיד בפנינו ראש המועצה, דכואר ישנם מאמצים לפתח במקום מוקדים של תיירות כמו סדנת נפח ברזל שחי בכפר. גם אוכל מקומי שמציעים התושבים כמו נעמי קסיס שעובד כמנהל מחלקה במפעל לניקוי בבוקר ואחר צהרים הוא משתעשע עם הכנת ממתקים מיוחדים כמו כנאפה או 'ליאל ביירות' – קינוח לימי החורף שמגיע אלינו מביירות והוא מורכב משערות קדאיף, מלבי וחלב עם מי ורדים ועל זה פיסטוקים וקשיו. תוכלו גם להתארח בביתה של רימא אישה מיוחדת שהפכה את ביתה לגלריה ובית קפה .כך גם אביבה חורי שמכינה מטעמים מהמטבח המקומי (מעלי גפן ועד פטאייר ממולא) "המקום משמר את אווירת הכפר" מסביר לי דכואר
בימי הכריסמס נערכים במקום פסטיבלים אליהם מוזמנים תושבים מן החוץ שיוכלו להסתובב בסמטאות העתיקות ולטעום שלל מאכלים ומעדנים בדוכנים שפזורים כולל כנאפה במילוי פיצוחים פרי פיתוח של בהגט אבו גבל ממג'דל שמס
פרטים נוספים באתר זמן גליל מערבי