מזנב שור ועד עוגה באסקית: הספרדייה שתעשה לכם את השבוע

סנגרייה : המסעדה הספרדית מהיחידות בארץ ובטח שבחיפה – מציעה תפריט עם עושר טעמים שכולל טאפס שמוטעמים לחיך הישראלי, סנגרייה אמיתית ואפילו מופעי פלמנקו ' אולה!'

פסטיבל פלמנקו במסעדה
אחת ממנות הדגל – זנב שור
הסנגרייה המעולה

סנגריה, (Sangria)  היא אחת מהמסעדות היחידות בארץ שמציעה תפריט וחוויה 'ספרדית'.

היא ממוקמת בתחילת רחוב 'הבנקים' המיתולוגי בעיר התחתית וכבר בכניסה אליה מורגשת חוויה של טברנה ספרדית בניחוח מקומי: השולחנות המעוצבים, התאורה המעומעמת, הציורים היפים והריאליסטים של זוג האומנים החיפאי חנן מילנר ואולגה אורשניקוב וכמובן המוזיקה ברקע.

אבל העיקר כמובן הוא האוכל, פרי יצירתו של השף והבעלים, בוריס קוגניצקי שהתאהב במטבח כבר בגיל 7 בעיר הולדתו הקוסמופוליטית – טשקנט בירת אוזבקיסטן. יש לו גם עבר פולני והתנסות בשורה של מטבחים: ממלונות רויאל ביץ' ועד למסעדות גורמה ברמת הגולן.

"זוהי מסעדת טאפס אבל לא מהסוג שאנחנו מכירים" מסביר קוגניצקי ומתכוון לתרבות הטאפס (שהוא בניגוד לטעות שהשתרשה כבר ברבים. טאפה = יחיד) שהשתרשה בספרד לאחר האיסור שהמלך הוציא על שתיית אלכוהול לבדו. כך החל מנהג הטאפס – (מלשון מכסה) בו הונחו פיסות מזון קטנות על גבי היין או הבירה. אט אט המנהג התרחב לכדי תרבות של הנחת מנות קטנות של ירקות, גבינות או דגים כבושים למשל גבינת ברייז בלו שמכילה מצע של גבינת עיזים עם פרורי לחם שעברו צריבת אש קלה (חובה לנסות)

שתי מנות פתיחה: ארטישוק ספרדי וסלט סנגרייה
נקניקיות צ'וריסוס

ניסינו גם את 'סלט סנגריה' –מנת פתיחה נפלאה שכוללת שני סוגי חסה, פרוסות תותים, גבינת פטה כבשים, מלפפון תאילנדי וצלפים. מנת פתיחה לא פחות מיוחדת היא ארטישוק ספרדי צרוב שמונח על קרם עגבניות ונגיעות פסטו. המסעדה מתמחה גם בפירות ים כמו מולים, קלמארי ותמנון על הפלנצ'ה בסלסת עגבניות שרי וצלפים

למנה העיקרית תהיה לכם התלבטות לא קלה: אבל מומלץ לנסות את אחת ממנות הדגל של המסעדה: זנב שור (Coda alla vaccinara), הוא מאכל קדרה לתפארת ששורשיו מצויים במטבח הרומי והוא השתלב עוד מימים ימימה במטבח הספרדי. המנה מתבשלת לאורך כל הלילה כוללת נתחים של זנב שור מבושלים עם עצם ביין אדום וירקות שורש

מנה נוספת שיכולה להיחשב גם כמנת פתיחה: נקניקיות הצ'וריסוס העשויות בשר עגל בתיבול פיקנטי.

לגבי שתייה – יש במקום שלל בירות ויינות ספרדיים וכמובן הסנגרייה –מעין משקה לאומי ספרדי שתולדותיו הן בראשית האלף הראשון אז בעקבות המלחמות עם חניבעל והתפשטות האימפריה הרומית נוצר צורך במשקה ללגיונות הרומיים שלא מבוסס על מים (שהיו מזוהמים) ומכיוון שיין טוב לא היה בנמצא הוחלט לטשטש את טעמו של היין האיברי החדש, הרומאים תיבלו אותו כהוגן מכל הבא ליד ממרכיבי האיזור ובפרט בעשבים, פירות יבשים ועוד. התוצאה: משקה כהה וסמיך שהדמיון בצבעו לדם גם העניק לו את שמו: סנגרייה (סאנגרה בספרדית – דם).

לגבי מנות אחרונות ניתן למצוא בתפריט כמה אוצרות מהמטבח הספרדי המגוון – כך ממחוז קטלוניה מכין השף את 'קרמה קטלן' – מעין הכלאה בין פטיסייר לקרם ברולה וגם לו מסורת ארוכת שנים כשהוא הפך למאכל המזוהה עם יום 'יוסף הקדוש'

מהקהילה הקטלונית בצפון מזרח ננדוד לצפון מרכז לחבל הבאסקים שם נולדה העוגה הידועה על שם החבל ויותר ממומלץ לטעום את הגרסה המקומית

המסעדה נפתחה לפני תשע שנים, תחילה הייתה ממוקמת בשוק הטורקי אך לפני שנתיים היא התרחבה ועברה למקומה העכשווי. המקום מכיל חלל גדול לאירוח וגם מקומות בחוץ. ישנה גם קומה עליונה שם תוכלו להנות מחדר פרטי VIP (עד 45 אורחים)

קרמה קטלן – היישר מחבל קטלוניה

יש לציין שהתפריט משתנה מעונה לעונה וגם מדי יום כך שכדאי לתת לשף להפתיע אתכם. במקום מתקיימים מעת לעת (מומלץ להתעדכן בדף הפייסבוק (Sangria Restaurant Tapas) מופעים וערבי מוזיקה בהשפעה ספרדית. כך לא מזמן התקיים 'פסטיבל פלמנקו' בחלל הגדול שבקצהו מוצב פסנתר ובמה קטנה. בימים אלו מתקיימים במסעדה סדרת ערבי 'צליל לטיני' מבוסה נובה ועד לבלוז ספרדי.

סנגריה

רחוב הבנקים, 5

חיפה

פרטים נוספים והזמנת כרטיסים – 077-330-1067

 

 

 

 

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY