נניח ואתם עוברים לכם בנחת בקניון, יוצאים מתחנת הרכבת או סתם בורחים קצת אל המזגן מהחום הזה. לפתע אתם נתקלים בגלידריה צבעונית, עטורת בלונים, בה מוכרים אדיבים מציעים לכם יוגורט, גלידה או מלקשייק. מה תעשו, אפילו אם אתם בשיא הדיאטה או חלילה נאלצים לחסוך בסוכר? ברור שתגידו כן.
באחד מסופי השבוע האחרונים והלוהטים הזה, צהרי שישי ליתר דיוק, התקיים אירוע הפתיחה של גלידריית גלידיום בסינמול לב המפרץ. היות וידעתי כמה חולשה יש בי למתוק הזה, וספציפית גם לקצפת, התלבטתי עמוקות אם להגיע. נו טוב, ברור שנכנעתי. מספיק היה להביט בהזמנה ולראות מה מחכה לנו שם. הבנתי שיש פה אירוע קיצי סופר פאן שאסור להחמיץ.
לא מדובר בעוד גלידריה (למרות שגם זה מקובל עלינו בהחלט) אלא בגלידיום יש גלידות וקינוחים מורכבים ובלתי שגרתיים, אותם יצר מהנדס המזון אופיר בסביץ', שהוא גם הבעלים, בצוותא עם שותפו משה שמילוביץ', המגיע מתחום ההיי טק. השניים, שנפגשו לפני שנים כחיילים בבסיס חיל הים שבחיפה, למדו באורט בראודה, עשו תואר בהנדסה אבל החליטו להביא לעיר בשורה חדשה ומתוקה יותר מעבודה של 9 עד 5 בהיי טק במת"ם..
אם התרגלנו במשך השנים שגלידה מגישים רק בגביע או בכוס, בגלידיום תוכלו לקבל את הגלידה שלכם בתוך לחמניית המבורגר מתקתקה ועגולה שהותאמה במיוחד למנה המושחתת ובתוכה מעין המבורגר המורכב מגלידת שוקולד בלגי. אם נראה לכם שזה קצת משונה בהתחלה, תאמינו לי שזה מחליק היטב בפה, ודווקא ממש מתחבר. יחד עם זאת, מי שלא רגיל למתוק ביותר, כדאי שינגס בעדינות.
שידוך מעניין נוסף, לאלו שאוהבים לשלב את הגלידה שלהם גם בארוחת בוקר, יוכלו להזמין אותה בתוך קוראסון צרפתי– עם גלידת תות וגלידת וניל, שוקולד לבן, רוטב תות, דובדבני אמרנה, פניני שוקולד לבן ושבבי פטל מיובש.

בנוסף, ניתן למצוא קוקטיילים ייחודיים וצבעוניים של גלידות ב29 ש"ח, דוגמת קים ק.- גלידת אוראו וגלידה ברולה, נוטלה ושוקולד לבן, פירורי אוראו, סניקרס, ריזס, הרשיז, מיני אוראו, גלילית וסוכריות זהב קופצות; סוויט 16- גלידת קרם ברולה, סירופ תותי פרוטי, מרשמלו, שטיח חמוץ, סוכריות צבעוניות, סוכריות קופצות וצמר גפן מתוק; מילקשייקים מטורפים (35 ₪) דוגמת המילקשייק השחור (הומצא כבר לפני כמה חודשים); ניו יורק שייק– אוראו, נוטה, שוקולד לבן, מיני ריזס, הרשיז, סוכריות זהב קופצות, סניקרס, טוויקס, גלילית, קליק, טופיפי וקצפת ועוד;
כיאה למהנדס מזון מדופלם, עיצב בסביץ', את המקום בצורת מעבדה. העיצוב החדשני מאוד מזמין והכנת הגלידה במקום לעיני המלקקים, כשהגלידולוגים (מונח שהמציאו בעצמם) יכינו את הגלידות הטריות מדי יום ולאורך כל היום, מאחורי קיר זכוכית, המזכיר אקווריום עליו כתובות נוסחאות ודגמי מולקולות של גלידה כמובן. העובדים שעוסקים בהכנת הגלידה עצמם לבושים כעובדי מעבדה עם חלוקים לבנים וכובעי עבודה.
בסביץ': "גלידיום הוא המקום הכי שמח שיכולנו לחשוב עליו, המטרה העיקרית שלנו היא לעשות אנשים מאושרים תוך שימוש בכלים וטכניקות מעולם טכנולוגיית המזון, לאחר שנים של פיתוח ומחקר בתחום הגענו לנוסחה המנצחת, אין ספק שזו הגשמה של חלום!"
באירוע שהיו בו גם די ז'יי עם זמר נהדר והמון המון טועמים, ראיתי כמה חשוב מיקום טוב להצלחתו של עסק. הגלידיום ממוקם בקומה השניה , ליד הכניסה/ יציאה מתחת הרכבת ככה שאחרי נסיעה מייגעת נניח מבאר שבע לחיפה, זה ממש מתאים לנגוס באיזו גלידונת. חוץ מזה, המקום נעים לישיבה ואינו פינתי או מרכזי מידי. בדיוק כמו שצריך.
באו לטעום: היו יורם מארק רייך, חגית הורנשטיין, ליאור גולדברג, דינה רפאל, נטע פלג, אלירן טל והילדים, אורית שחם וולך, גלית צור, רפאל קבסה ועדי סרדס ועוד