מבשרת הבשורה

לאן שלא נסתכל נראה פרסומות לקוסמטיקה – בין אם סבונים לתינוק, שמפו ועד קרמים לפנים, פרסומות לקוסמטיקאיות ומה לא. מגוון המוצרים עצום ושלל רכיבים מיוחדים בחלק מהם אמורים לפתות אותנו להעדיף אחד על פני האחר. אולם, יש מישהי אחת שעומדת מול כל זה ואומרת "לא". שלומית רוזן ייסדה מותג קוסמטי טבעי ואורגני שמתבסס על הטבע ומה שנתן לנו. בלי עזרה של כימיקלים, רעלנים, פלסטיקים ועוד שאולי מעניקים ריח טוב או מרקם נעים אך לא היינו רוצים שיזרמו אצלנו בדם.  

שלומית אומרת זאת בידיעה ובשכנוע משום שהיא כבר חוותה, על בשרה, תוצרים שליליים של מוצרי קוסמטיקה. טיפול בגיל 17 לפצעי בגרות אצל קוסמטיקאית  גרמה לטראומה על העור וזאת מכיוון שהקוסמטיקאית טיפלה בה עם חומצות שונות, שיצרו כוויות על חצי מעור הפנים.
רוזן עברה שנת טיפול אינטנסיבית בבית חולים ובמקביל הגיעה לרופא עור שטיפל בה במריחת צמחי מרפא ובתוספי מזון. זו היתה הפעם הראשונה שבה נתקלה בסגולות עולם צמחי המרפא. העובדה שלא נשארו לה צלקות, פיזית לפחות, היא מגדירה כנס.

ההיכרות הראשונית של רוזן עם צמחי המרפא סקרנה אותה. בשלהי שנות ה-90 למדה רפואה איורוודית, שהיא מחשיבה כ"נוסחת האנטי אייג'ינג הראשונה בעולם", תורה הודית עתיקה הקוראת לאיזון ומגדירה אורח חיים שלם דרך תזונה ותנועה. משם החלה לעסוק בייעוץ איורוודי בדגש על תזונה, והפכה לסוג של גורו לירידה במשקל – לאכול כפי שמתאים לגוף. הרעיון הוא אורח חיים לפי הגוף שלך, כאשר סוגי האנשים מחולקים לפי טיפוסים שונים – לכל טיפוס יש את התזונה המתאימה לו.

 בהמשך, ביקשה לתת מענה לעור שלה אך עדיין להישאר בתחום האיורוודה: "לא רציתי ללכת נגד הגוף שלי ולהחדיר לו כימיקלים, ובטח שלא לעבור ניתוחים פלסטיים. חיפשתי מוצרי אנטי אייג'ינג נקיים ופעילים. מתוך החיפושים הגעתי למחקר שנעשה בצרפת על אגוזים הגדלים באזור גרנובל – בין שוויץ לצרפת. מצאו שהם מכילים כמות גדולה מאוד של אנטי אוקסידנטים מהטבע ועוד חומרים טבעיים ואורגניים שיכולים לטפל בפיגמנטציה, להעניק הזנה עמוקה ולהגן מקרני השמש ומקרינות מתועשות. על בסיס הגטוליינים, הם החומרים הפעילים, פיתחתי קרמים לשימוש אישי בלבד ולפי צורך".

כך נולד מותג הקוסמטיקה אננדה ("אושר פנימי" בסנסקריט), שבו מפתחת רוזן בעזרת כימאי פורמולות למוצרים טבעיים ואורגניים. התכשירים – מקרם לחות, דרך מוצרים לשיער ועד קרם הגנה (עם SPF המורכב מנגזרות של אבץ, מיוצרים בישראל ועומדים בתו התקן הבינלאומי לקוסמטיקה טבעית  BDIH.

בתחילת הדרך, נזכרת רוזן, אנשים לא הבינו למה קוסמטיקה טבעית ואורגנית היא חשובה בכלל. אני זוכרת שהוצאתי סדרת מוצרים לתינוקות שהייתה מעט יקרה, ב-20 אחוז בהשוואה למותגים מקבילים. זה לא הלך בארץ, כי אנשים לא הבינו את המשמעות, אז הורדתי אותה מהמדפים.

 

גם היום, יש כאלו שאומרים לה  שאורגני זה טרנד חולף, כמו טבעונות אך להם היא עונה שעבורה זו דרך חיים. "אני באה מנקודת מוצא שכימיקלים לא טובים לעור, ולכן לא אשתמש בהם. אני מתייחסת למוצרי הטיפוח שלי כ'סופר פוד' לעור, מזונות-על לגוף. העור הוא איבר הסופג למחזור הדם, חשוב על התנהלות של עשרות שנים – איזה נזק יכולים לעשות הכימיקלים לגוף. לדוגמה – בעת החשיפה לשמש בושם עלול לגרום לפיגמנטציה, ואז כמובן נקנה קרם נגד פיגמנטציה וגם בו יהיו כימיקלים שיכולים לחדור לעור. זה הפרדוקס של עולם הקוסמטיקה". אומרת רוזן

 לדברי רוזן, קוסמטיקה קונבנציונלית אינה האויב היחיד של העור – אלא גם מוצרים המתחזים לטבעיים ואורגניים. "תו תקן הוא לא סתם תעודה שקונים. החברה שלי, למשל, עוברת ביקורת מאוד קפדנית מטעם בעלי התקן הגרמני. בכל פעם שאני קונה חומר כלשהו מספק, למשל חמאת שיאה – הם בודקים הכול: מה קיים בפנים, מי הספק, האם הכול 'כשר'. עם זאת, יש מוצרי טיפוח שונים שמצהירים כי הם בעלי תו תקן אורגני יותר זניח, או ללא תו תקן כלל, וכך הם מאפשרים שימוש ב-SLS כי הוא הרבה יותר זול מחמאת שיאה אורגנית. אז גם לזה צריך לשים לב".

רוזן מבקשת מהצרכנים להגדיל ראש וכמו בקניית מוצרי מזון – להסתכל על התווית ועל האותיות הקטנות. גם אם מוצר מצהיר בגדול שהוא מועשר בוויטמין E, מבט נוסף ברכיבים יראה לנו שורה של רכיבים עם שמות מסובכים – ואז כנראה לא מדובר רק בצמחי מרפא ובחומרים טבעיים. היום אנשים קצת יותר מודעים ומתחילים לחשוב על העור שלהם, על הבריאות שלהם ועל הסביבה. אני אומרת, בצורה הכי פשוטה – אם אתם לא אוכלים את כל הכימיקלים האלה, למה למרוח אותם על העור?

 אז ממה כדאי לכם להתרחק? רוזן עושה לנו מעט סדר:

Mineral Oil שמן מינרלי, וזלין, פרפין. נמצא בשמן תינוקות, קרם לחות, מרכך שיער, שפתונים, מייק-אפ, ג'ל לשיער, סבוני גוף ומוצרי טיפוח נוספים.

פרבנים – חומר משמר נפוץ בתעשיית הקוסמטיקה. הפרבנים הנפוצים ביותר: Isobutylparanen, Butyparaben, Methylparaben ו-Propylparaben".

PG  פרופילן גליקול, נמצא בתחליבים, משחות, שמפו. בתעשיות אחרות משמש כחלק מחומר מבריק רצפות, כנוזל בלמים ברכב ועוד.

PEG  פוליאתילן גליקול, קיים במשחות ותחליבים, בשמפו ובמגבונים לחים.

Formaldehyde   פורמלין או פורמלדהיד. קיים במוצרי שיער שונים, החלקות שיער, לקים, סבוני רחצה ובדבק לריסים. החומר מסתתר, בין היתר, תחת השמות Imidazolidinyl Urea, Quaternium-15 ו-DMDM hydantoin.

SLS  סודיום לאוריל סולפט. "חומר לוואי של תעשיית הנפט, כמו וזלין, הקיים בהמון מוצרי קוסמטיקה".

 את מוצרי אננדה ניתן להשיג בצפון ב"קסם הטבע" מוריה 58, חיפה וב"טיב טעם קריות"
ניתן להזמין גם ישירות באתר: https://www.ananda-cosmetic.co.il/

 

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY