יישון במשך עשור: המעדניה החיפאית שמחזיקה את הגבינה היחידה מסוגה בעולם

אתמול נערך בגרנד קניון, מעין הפנינג לשבועות , שבו כיכב סניף רשת המעדניות באשר פרומז'רי. ובין שלל הגבינות מצאנו שם אוצר : גאודה וינטג' 5+5, גבינה שיושנה במשך 10 שנים ואפילו יש בה קריסטל. אנשים מכל העולם באים לטעום אותה ובנוסף עוד דברים שכדאי לכם לדעת על המעדנייה המיוחדת הזו

באשר פרומז'רי

בטיימינג הכי נכון שאפשר, דקה לפני שבועות כשאווירת הגבינות , הילדים עם סלי קש והשמלות הלבנות כבר מורגשים ונראים בכל, חגגנו קצת שבועות בגרנד קניון. בקומה השלישית הוסבה הרחבה שליד מתחם האוכל לדוכני שוק מחנהיודה, עם המון דברים טובים, כצפוי. אבל מה שהכי כבש אותי ואת בטני, היה הדוכן של באשר פרומז'רי, שהיה כמעין שלוחה של המעדניה שבקומה השלישית בקניון, ממש מרחק כמה מטרים.

אחרי שהתענגתי על חמאה בבגט, וכמה שזה נשמע פשוט זה היה מדהים יותר מכל מנה מורכבת אחרת, גילה לי עובד הדוכן על גבינה מיוחדת מאוד, עד כדי נדירה ויש מאחוריה גם סיפור: גאודה וינטג' 5+5 היא גבינה שיושנה לא פחות מ(10) שנים,  היא הובאה מהולנד אבל במעדניה לא מכרו מיד את כל הסטוק שהובא, ובינתיים מה שנשאר התיישן במקררים, עד שנמכר בהדרגה. יש עדיין לכל המעונינים וזה מדהים.

"זו לא גבינה לסנדביץ' אלא ליין וקוניאק", אמר העובד  , "היא בעצם היחידה מסוגה בעולם, הגבינה כבר קנתה לה שם עולמי ואנשים מגיעים במיוחד לכאן כדי לטעום אותה"

וכמה זה יעלה לכם ? 45 שקלים למאה גרם.

פעילות סניף רשת המעדניות באשר פרומז'רי בעופר גרנד קניון חיפה,  הושקה בדיוק לפני שנה, בערב חג השבועות ומאז שמה וטעמיה כבר הולכים לפניה באזור.

את הסניף החיפאי של הרשת מנהלים האחים ניר (30) וערן (27) קרמון בני קיבוץ הסוללים. מי שמסייעת כסומלייה של החנות היא אחותם המאומצת, מורן עשור, מומחית ובעלת מוניטין של 14 שנים בתחום היין, התמחתה ועבדה כסומלייה במסעדות יוקרה בארץ ובחו"ל ביניהם אורי בורי, אדלינה ואחרות.

ניר וערן קרמון, אומרים כי : "הקהל החיפאי הנחשב לאנין טעם, מאוד אוהב את החנות, ניהנה לבקר ולרכוש בה את המוצרים המיוחדים המיובאים מכל העולם. אנחנו מאמינים שהחנות מעניקה לקהל הלקוחות הרגשה של קפיצה קטנה לחו"ל ומביאה את ניחוחות העולם הגדול לקניון החיפאי."

במקום למעלה מאלף סוגי גבינות, בניהן: גורייר שוויצרית במספר דרגות יישון; סנט מור צרפתית (בוש דה שבר) מחלב עיזים; פורנו רובוסטו מיושנת מינימום 18 חודשים; גאודה עיזים אוניקאס שבר גולד הולנדית; גורגונזולה פיקנטה איטלקית; פטה סלוניקי מיוון; בלו דה באסק מחלב עזים מצרפת; מנצ'גו דה לא מאנצ'ה ספרדית; ברי צאן עטופה בפחם ממשק שוורץ הישראלית; אמנטל פרמייר קרו שוויצרית ועוד…

בנוסף, מציעה המעדנייה מבחר דליקטסים מהארץ ומארצות אירופה: חמאת כמהין, שקדי מרקונה מספרד, דגים כבושים ומעושנים מנורווגיה, הולנד וסקוטלנד, זיתי נוצ'אלרה מסיציליה, בוטארג (ביצי בורי בשעווה), טונה זהובת סנפיר, ארטישוק אל רומנה מאיטליה, ממרחים מיוחדים, חלבה וטחינה ממלכת החלבה שבשוק מחנה יהודה ועוד..

את לחמי מחמצת השאור מספקות שתי מאפיות: מאפיית 'לחם גל' הידועה מהכרמל והשנייה מאפיית הבוטיק "אווה ובתיה" ממושב ציפורי שבגליל. פרט לגבינות והגלריה, ניתן לרכוש במקום כריכים מיוחדים, המוכנים לעיני הסועדים, עם מבחר הגבינות והדליקטסים שבמקום.

הסניף מעוצב בהשראת כפר צרפתי בחבל בורדו, המשלב אלמנטים של ריצוף טרה קוטה טבעית בשיבוץ שיש קררה, מידוף עץ מהגוני ותקרה בחיפוי אריחי פליז עתיקים. ייחודה של המעדנייה החיפאית, הוא בגלריה שמקום, בה ניתן יהיה ליהנות מחוויה קולינרית של פלטות גבינות משובחות, יין טוב ועוד משאר הדליקטסים הנמכרים במעדנייה.

 

במקום מתקיימות מדי יום שלישי סדנאות יין עם הסומלייה מורן עשור. בימי רביעי מתקיימות הופעות אינטימיות של אמנים שונים. כמו כן מתקיימים במקום ישיבות עסקיות, ימי עיון ואירועים אינטימיים.

 

 

 

 

 

4 COMMENTS

LEAVE A REPLY