השף רפי אזולאי עזב משרה מבטיחה בהיי – טק כדי לפתוח לפני יותר מעשור את מסעדת הגורמה 'אדמה' בזכרון יעקב "זו הייתה התשוקה האמיתית שלי" הוא אומר כשהוא נזכר איך בילדותו למד מאביו את סודות הבישול . ביקרנו במסעדה המיוחדת שהוקמה באחד הבתים הראשונים בגבעת זמארין ההיסטורית בזכרון יעקב
את הסיפור של הקמת מסעדת 'אדמה' אפשר להתחיל בדצמבר 1882 כאשר קבוצת עולים מרומניה רכשה את גבעת זמארין במה שלימים יהיה אבן הפינה לישוב זכרון יעקב. בין העולים החדשים היה אדם בשם ברון בלום שהקים רפת במקום. שנים רבות מאוחר יותר מהרפת נותרו שרידים ספורים וכאן נכנס לתמונה השף רפי אזולאי שבשנת 2009 הסתובב באזור ומפגש מקרי עם בעלי האדמה הוביל לאחת ההחלטות שתשנה את חייו "עבדתי אז כמהנדס תוכנה בחברת הייטק" הוא נזכר "ואחרי 26 שנים הרגשתי שאני רוצה לעשות משהו בשביל התשוקה שבערה בי" התשוקה הזו היא לחזור לעולם הקולינריה שבילדותו הייתה מאוד דומיננטית "עיליתי עם משפחתי מוונצואלה בגיל שש ואבי עסק באומנות הבישול". אז שילוב של נוסטלגיה ותשוקה לעשות משהו כמחווה לאביו שלימד אותו את רזי המקצוע הוביל אותו להחלטה לרכוש את השטח והשרידים הישנים של הרפת של משפחת בלום החלוצית, "הרבה הציעו לי באותם ימים להכנס לעוד מסעדה גנרית אבל זה לא עשה לי את זה". אכן שטועמים את האוכל של אזולאי מרגישים את המחויבות שלו למקום ולבישול אני יכול לומר שאת מנת הפרגיות בגריל שהמקום מגיש בציר עוף עם בטטות לא טעמתי מעודי : השילוב המדויק של הצלייה עם התבלון המדויק הפכו את הפרגיות הללו למשהו שהטעם שלו מלווה אותך גם אחרי הארוחה.


עוד מנה שממש אהבתי היא סלט חסה אייסברג ונראה שהסלט הלכאורה פשוט הזה מהווה שילוב טעמים מושלם שכולל כרוב סגול, בצל סגול כבוש, גרעיני דלעת, חמוציות קצוצות, ויניגרט עונתי על כל זה רצועות פרמז'ן והטעם נפלא.
נזחור לשף רפי אזולאי : הוא כאמור הלך אחרי הלב והחיך אבל לא שכח לעשות כבוד לחלוצים: ירצנו תיק שימור ושחזרנו אחד לאחד את המבנה הרפת הישן מה שהיה כרוך גם בעלויות נוספות אבל זה היה שווה לי". לצורך העיצוב רתם אזולאי את האדריכל ירון טל ('הילטון' ו'מקס ברנר') ויצר בקתה קולינרית עם עיצוב קוזי מלא באבן ועץ ותאורה נוגה "זוהי מסעדה כפרית עם נגיעות אורבניות"
תפריט האוכל משלב סגנון מקומי "ים תיכוני מורחב" עם השפעה איטלקית וספרדית.
לאחר השלמת השחזור והעיצוב את המטעמים שאזולאי היה מכין לחברים "שאמרו לי תמיד 'מתי תפתח כבר מסעדה' הוא היום מכין ללקוחות.

ועכשיו הגיע הזמן לדבר עם אחד הקינוחים השווים במקום 'כדורי סמיפרדו בטעם קפה'. אלו הם כדורי אספרסו חלומיים שההכנה שלהם מצריכה יצירה של בלילה עם פולי קפה יחד עם קרם ברולה אותה משרים 24 שעות ומקררים על זה מוסיפים גנאש שוקולד, שברי עוגיות ורוטב וטופי