למעלה מ-70 שפים ואנשי קולינריה יציגו במסעדות ובברים ברחבי עיר התחתית בחיפה מגוון טעמים וסיפורים מהמטבח הערבי מנות "חומוס שף" מיוחדות של שפים מוכרים, מתחם אוכל רחוב, סדנאות בישול ויצירה, מפגשי שיחות והרצאות, חנויות 'פופ אפ', מופעי מוזיקה ועוד

 מנהלת העיר התחתית חיפה מוציאה לדרך את פסטיבל האוכל הערבי השלישי – 'א-שאם'. שם הפסטיבל מגיע מהמטבח השאמי שצמח בלבנט וחושף את סיפוריו הנשכחים ואת טעמיו העשירים, דרך שיתוף פעולה ייחודי של יותר מ-70 שפים ואנשי קולינריה ערבים ויהודים שיתארחו במסעדות, חומוסיות ובברים בעיר התחתית בחיפה ויעניקו פרשנות עכשווית מעשית ותיאורטית, למאכלים ומנות בעלות ערך סנטימנטלי בתרבות האוכל הלבנטיני. הפסטיבל יציע ממטעמים מסורתיים המוגשים בחגים וטקסים ובאירועים משמעותיים בחיים כמו לידה, חתונה ואבל, דרך מאכלים עונתיים ומנות המורכבות מחומרי גלם אזוריים ומזוהות עם עיר או כפר מסוים ועד מנות המבוססות על אמונות טפלות או בעלות 'סגולות מרפא" ייחודיות.

 המנות יוצעו למבקרים במחיר נגיש של 35 ש"ח, כשחלק מהמסעדות יגישו תפריט רחב יותר בהזמנה מראש, ובנוסף מגוון מהשפים ואנשי הקולינריה המובילים בישראל "ישתוללו" בחומוסיות השונות עם מנות "חומוס-שף" מיוחדות. לצד שפע המטעמים ייערכו בפסטיבל גם מפגשים וחיבורים תרבותיים מפתיעים, מתחם אוכל רחוב, סדנאות בישול ויצירה, חנויות "פופ אפ", סיפורים, שיחות והרצאות בנושאי זהות המטבח המקומי, תבלינים  וצמחי מרפא, מופעי מוזיקה חיה ועוד. מנה חגיגית של עוף כריסמס- צילום אסף אמברם

הפסטיבל מתקיים ביוזמת עירית חיפה ובניהולה האמנותי של זוכת 'מאסטר שף' ד"ר נוף עתאמנה איסמעיל. בין המשתתפים: אוסאמה דלאל, מועין חלבי, זוזו חנא, אליאס מטר, דוחול ספדי, עדנאן דאהר, עמוס שיאון, סלאח כורדי, חוסאם עבאס, מייסר אבו שחאדה, עלאא מוסא, עלי ח'טיב, עומר עלוואן, אחמד סלאמה, חמודי עוקלה, סבינה ולדמן, הילה אלפרט, נשאאת עבאס, מאהר עראידה, פוראת נאסר, פרופ' אמל ג'מאל, פרופ' ראיד אגבאריה ועוד.

יתארחו בחומוסיות עם מנות חומוס-שף מיוחדות: ניר צוק, אבי ביטון, איילת לטוביץ', חיים טיבי, אורי ירמיאס (אורי בורי), אפרת אנזל וקבוצת מחניודה.

 תכנית הפסטיבל המלאה באתר: downtown.co.il/asham

1 COMMENT

LEAVE A REPLY